Rixelicious #9 - Erik Geens

Kunst uit je buurt

Rixelicous is een tentoonstellingsreeks van Cinema Rix door kunstenaars uit de buurt. Een trekpleister voor jong en oud, om tijdens een ommetje de prachtige kunstwerken te komen bewonderen. Op die manier geven we de kans aan jonge kunstenaars om hun werk kenbaar te maken! Tijdens de coronasluiting waren de ramen van Cinema Rix de tentoonstellingsruimte. Vanaf nu hangen de werken ook ín Cinema Rix.

Deze maand tonen we werk van collega Erik Geens.

Natuur en theatertechniek. In deze expo slaan de beide passies van Schotenaar Erik Geens de handen in elkaar. Het resultaat: allerminst hyperrealistische natuurportretten.

Liever weet Erik de aandacht van de kijker te vangen door zijn verrassende kijk op de natuur.
Licht, perspectief en compositie – niet toevallig ook sleutelbegrippen in zijn job als theatertechnicus – tekenen steevast voor een verfrissende wending. Zo zorgt het subtiele spel van sluitertijden voor zowel compositie als focus. De wisselwerking tussen licht en donker stelt scherp en schept sfeer. Soms uitbundig, soms intiem.

Van robuuste brokken natuur als de Hoge Venen en de Kalmthoutse Heide tot stadspareltjes als Park Vordenstein, Provinciaal Groendomein Rivierenhof en het Peerdsbos; laat je meevoeren op een alternatieve roadtrip door de ogen van natuurfotograaf Erik Geens.


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd

Extra

gratis

open tijdens de openingsuren van Cinema Rix
(woensdag, donderdag en vrijdag van 11 to 21 uur en bij activiteiten in Cinema Rix)