Rixelicious #8 - Noud Wynants

Kunst uit je buurt

Rixelicous is een tentoonstellingsreeks van Cinema Rix door kunstenaars uit de buurt. Een trekpleister voor jong en oud, om tijdens een ommetje de prachtige kunstwerken te komen bewonderen. Op die manier geven we de kans aan jonge kunstenaars om hun werk kenbaar te maken! Tijdens de coronasluiting waren de ramen van Cinema Rix de tentoonstellingsruimte. Vanaf nu hangen de werken ook ín Cinema Rix.

Deze maand tonen we werk van Noud Wynants.

Artiest Noud Wynants aan het woord:

"Helden van Deurne-Noord" is een kleine expo helemaal op maat gemaakt voor Cinema Rix. De expo bestaat uit een reeks portretten van buurtbewoners, gebaseerd op het boek "Trots in Deurne-Noord". 3 jaar geleden volgden Matthias Van Milders en Victoriano Moreno 27 mensen die hun wijk een warm hart toedragen. De foto's van Victoriano zijn de basis voor mijn pentekeningen in Chinese inkt. Een expressie, de lichtinval of de sfeer bepaalden mijn keuzes en het zijn niet enkel de hoofdpersonages, maar vaak ook de foto's buiten beeld die me intrigeerden en zo komt er na 3 jaar nog een onverwacht staartje aan dit mooie project. Ik kreeg ook de ongepubliceerde foto's, dus dit vervolg is uniek op meerdere manieren.”

“De geportretteerden zijn vaak mensen die zich als vrijwilliger of professioneel inzetten voor hun wijk, of het nu gaat over fietsen repareren of gewoon een praatje maken met een eenzame buur, een heldendaad hoeft niet altijd spectaculair te zijn, het zijn net die kleine dingen die een verschil kunnen maken in ons leven. In deze reeks zie je veel vriendschap en plezier, iets waar ik graag de aandacht op wil vestigen in de hoop nog eens een warm licht te schijnen op dit stukje Deurne en als lokaas om elkaar te ontmoeten in Cinema Rix. Vanaf zondag 3 oktober, en dat de hele maand lang!”


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd

Extra

gratis

open tijdens de openingsuren van Cinema Rix
(woensdag, donderdag en vrijdag van 11 to 21 uur en bij activiteiten in Cinema Rix)

Vernissage 3 oktober van 17 tot 21 uur