Programma

Op deze pagina vind je een overzicht van àl wat we op àl onze podia aanbieden: muziek, theater, comedy, familievoorstellingen, cultuurcafé's, en nog veel meer: we geven het allemaal een plek op de juiste locatie. Dat kan zijn op het grote podium van cc Deurne in de Frans Messingstraat, de filmzaal van Cinema Rix, maar evengoed op intiemere plekken zoals Salle Jeanne Simons, of zelfs de bibliotheek wie weet! Zolang het maar gezellig is, want gezellig doen vinden wij plezant.

Rixelicious #8 - Noud Wynants

Kunst uit je buurt

zo 3 okt 2021 tot zo 31 okt 2021

Rixelicous toonde de afgelopen maanden kunstwerken aan de ramen van Cinema Rix. Nu Cinema Rix terug open is verhuizen de expo's naar binnen. Een trekpleister voor jong en oud, om tijdens een ommetje de prachtige kunstwerken te komen bewonderen. Deze maand tonen we werk van Noud Wynants.

Zussen (6+)

Familiefilm

wo 27 okt 2021 - 14.15 uur

Vega is 9 en gaat samen met papa en haar kleine wildebras-zusje Billie op trektocht door de wildernis. Een zalige tocht vol heerlijke momenten. Tot papa in een rotsspleet komt vast te zitten en zijn enkel bezeert. De zussen moeten op zoek naar hulp. Bang en ongerust gaan ze het woud in.

Bad Boys For Life

Adil El Arbi & Bilall Fallah

wo 27 okt 2021 - 20.15 uur

Terwijl Mike Lowrey in een midlifecrisis zit, is Marcus Burnett opgeklommen tot politie-inspecteur. De twee herenigen zich wanneer ze ontdekken dat een Albanese huurmoordenaar hen dood wenst. Lowrey en Burnet zijn verantwoordelijk voor de dood van diens broer en hij zint duidelijk op wraak.

Fleks Around

do 28 okt 2021 - 19.00 uur

Jeugdhuis Fleks vzw neemt de Carrousel over! De avond zal voornamelijk bestaan uit muziek en dans. Het podium zal plaats maken voor talentvolle jongeren. Sommigen zijn momenteel volop aan het groeien in hun succes, terwijl voor anderen de Carrousel hun eerste podiumervaring wordt.

Cultuurcafé: Veston

Pardon

do 28 okt 2021 - 20.00 uur

Veston, de band rond zanger/tres-speler Steven van Gool (Raymond van het Groenewoud, Wawadadakwa, Campina Reggae, Bonanzas, Klezmic noiZ, ...) heeft begin 2020 een derde langspeler Pardon uitgebracht.

Dropje (3+)

Ontbijtfilm

zo 31 okt 2021 - 09.30 uur

Dropje is geen jongen, geen meisje, geen knuffel…..het is gewoon Dropje! Ze beleeft wonderlijke avonturen met kinderen die langskomen in de ‘Alleswinkel’. De doodgewoonste belevenissen veranderen dankzij Dropje in grote, grappige avonturen, waarin elk kind zich kan herkennen.

3 daagse workshop Circomotoriek

Circus voor kleuters

di 2 nov 2021 - 09.30 uur

In deze workshop maken kleuters op een speelse manier kennis met circus. Ze leggen circusparcours af, klimmen, klauteren, springen en leren met elkaar samenspelen. Op deze leeftijd ontdekken de kleuters het verschillende circusmateriaal via oefeningen en leuke spelletjes.

Superjuffie (5+)

Familiefilm

wo 3 nov 2021 - 14.15 uur

Juf Josje start als nieuwe juf in een lagere school. Ze mag tijdelijk wonen in het huis van een tante die de wereld rondreist. In het huis vindt juf Josje een vreemd beeldje, waardoor ze per ongeluk magische krachten krijgt: ze kan met dieren praten! Maar er is meer.

Les Misérables

Nadj Ly

wo 3 nov 2021 - 20.15 uur

Stéphane komt als nieuwe agent terecht in het 93ste arrondissement. Al snel ontdekt hij de spanningen tussen de verschillende bendes van de wijk. Wanneer ze tijdens een interventie de controle dreigen te verliezen, filmt een drone hun kleinste daden en acties...

Kamal Kharmach

Mag Ik Even 2021 (try-out)

do 4 nov 2021 - 20.00 uur

Wil je Kamals hilarische kijk horen op bijvoorbeeld de Rode Duivels tijdens het EK, onze prestaties op de Olympische spelen en de vaccinatiechaos? Twijfel dan niet en boek meteen een ticketje voor een nieuwe, snedige, scherpe en hilarische terugblik op 2021.

GEZOCHT: 30 proefkonijnen voor een theater-experiment

IN DE BAN VAN DE RING met Sofie Engelen & Don Vitalski

za 6 nov 2021 - 11.00 uur

In de ban van de ring is een sociaal experiment. Het is theater, spel en show met een hoek af. Het gaat over verschillen & gelijkenissen. Je participeert vanaf minuut 1. Wij stellen vragen, jij antwoordt. Het is wél feel good, dus no worries... Sofie Engelen & Don Vitalski presenteren en analyseren.

Superjuffie (5+)

Familiefilm

wo 10 nov 2021 - 14.15 uur

Juf Josje start als nieuwe juf in een lagere school. Ze mag tijdelijk wonen in het huis van een tante die de wereld rondreist. In het huis vindt juf Josje een vreemd beeldje, waardoor ze per ongeluk magische krachten krijgt: ze kan met dieren praten! Maar er is meer.

Future Shocked

Johan Van Schaeren

wo 10 nov 2021 - 20.15 uur

De snelheid waaraan de maatschappij en de morele regels evolueren de laatste jaren, is opmerkelijk. Rond thema’s als gender, klimaat en ras woeden heftige maatschappelijke debatten. Activisten hollen voorop, anderen drukken als reactie verontwaardigd op de rem. Wat is er hier aan de hand?

DE MAANdag (3+) en (10+)

DE MAAN

do 11 nov 2021

11 november 2021 is in cc Deurne geen donderdag maar DE MAANdag. Een dag waarop we DE MAAN in de kijker zetten! Verschillende voorstellingen, open kinderateliers, een fascinerende mini-expo, creatieve spelletjes en nog veel meer. Verbeelding is het codewoord. Let op: DE MAANdag is een donderdag.

Pjotr en de Wolfski (3+)

DE MAANdag

do 11 nov 2021 - 10.00 uur

11 november 2021 is in cc Deurne geen donderdag maar DE MAANdag.

BOEF! (10+)

DE MAANdag

do 11 nov 2021 - 13.30 uur

11 november 2021 is in cc Deurne geen donderdag maar DE MAANdag. BOEF! is een kleurrijke, levendige voorstelling die je bevrijdt van de verzopen dagelijkse realiteit, van het altijd meer, altijd groter en ieder voor zich. Een strijd waar onmacht en wanhoop samen gemetseld worden met hoop en verzet.

Dansvoorstelling Dansstudio Arabesque

do 11 nov 2021 - 15.00 uur

Dansstudio Arabesque presenteert een wervelende dansvoorstelling vol jong talent! Spring mee op de Carrousel en geniet van choreografieën met dansers vanaf 10 jaar in uiteenlopende stijlen van oa Min Hee Bervoets. Dansstudio Arabesque ligt vlak bij het Arenaplein... een thuismatch dus!

Antwerpen Gitaarfestival - Impressions

Met Marcyn Dylla en Tomasz Zawierucha

vr 12 nov 2021 - 20.00 uur

Wie kan het optreden van de Poolse stergitarist Marcin Dylla (1976) op ons festival van vier jaar geleden vergeten? Als één van de meest impressionante klassieke gitaristen is Marcin Dylla intussen uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen

Antwerpen Gitaarfestival - Diversions

met Augustin Wiedemann en Pavel Steidl

za 13 nov 2021 - 20.00 uur

Met de Beierse gitarist Augustin Wiedemann en met de Tsjechische revelatie Pavel Steidl geniet je opnieuw met volle teugen van een twee sterren acts

Rixelicious #9 - Erik Geens

Kunst uit je buurt

zo 14 nov 2021 tot do 23 dec 2021

Rixelicous toonde de afgelopen maanden kunstwerken aan de ramen van Cinema Rix. Nu Cinema Rix terug open is verhuizen de expo's naar binnen. Een trekpleister voor jong en oud, om tijdens een ommetje de prachtige kunstwerken te komen bewonderen. Deze maand tonen we foto's van collega Erik Geens.

Antwerpen Gitaarfestival - Legends

Met Aniello Desiderio en Jan Depreter

zo 14 nov 2021 - 17.00 uur

Aniello Desiderio “Il Fenomeno” – Het Fenomeen – Niets is onmogelijk voor dit Napolitaanse wonderkind volgens het Engelse Classical Guitar magazine

Het Banket - Vaders en eieren (10+)

Familie @ De Carrousel

wo 17 nov 2021 - 14.00 uur

‘Vaders en eieren’ is een universeel verhaal over liefde en toekomstdromen, over verdriet en familie. Het brengt theater heel dicht bij het publiek en maakt het toegankelijk voor iedereen.

Onward (6+)

Familiefilm

wo 17 nov 2021 - 14.15 uur

Lang geleden was de wereld een plek vol magie, maar ondertussen is de moderne tijd overal doorgedrongen. Auto’s, vliegtuigen, gsm’s … ook in de wereld van de elfen, trollen en eenhoorns is het allemaal doodnormaal geworden.

Été 85

François Ozon

wo 17 nov 2021 - 20.15 uur

Zomer 1985. De 16-jarige Alexis brengt de vakantie door aan de kust van Normandië. Tijdens een tocht met een zeilbootje wordt hij heldhaftig van de verdrinkingsdood gered door de 18-jarige David. De twee jongens vinden elkaar in deze zwoele zomer. Voor Alexis is David de vriend van zijn dromen.

Los Speedy Bobs

Tom Pintens, Gregory Frateur & Roy Aernouts

do 18 nov 2021 - 14.00 uur

Het zal zo rond het jaar 2050 zijn dat Gregory Frateur, Tom Pintens en Roy Aernouts de pensioengerechtigde leeftijd zullen bereikt hebben. Geen paniek: je hoeft niet tot dan te wachten om de drie heren van Los Speedy Bobs aan het werk te zien.

Sing along met Danny Van Tichelen (Radio Minerva)

do 18 nov 2021 - 14.00 uur

Voor sfeer, gezelligheid en leuke muziek moet je op 18 november in De Carrousel zijn. Daar draait DJ Danny Van Tichelen de nodige oldies, schlagers en evergreens waarop je luidkeels kan meezingen. Trouwe luisteraars van Radio Minerva kennen hem ongetwijfeld!

Alle Kanten

met o.a. Rosie Guillaume, Seckou, Lotte Dodion en Johan Sebastiaan Stuer

do 18 nov 2021 - 19.30 uur

Rosie Maes of beter gekend als “Rosie Guillaume”, cultuurlaureaat 2021 District Deurne, bundelde speciaal voor u een perfecte mix van bekende en opkomende dichters. Het belooft een spetterende poëzieavond te worden waarin de poëten zichzelf van hun beste kant laten zien.

Social Issues

een documentaire van Amazonia Monguya (première)

vr 19 nov 2021 - 19.00 uur

Waarom vinden we likes zo belangrijk? Waarom geloven we nog steeds alles wat we online te zien krijgen? En waarom hebben we na uren scrollen nog steeds het gevoel dat we achter staan? De documentaire ‘Social Issues’ probeert een antwoord te geven op die vragen.

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN: Pahuna (6+)

Ontbijtfilm

zo 21 nov 2021 - 09.30 uur

Pranay en zijn zusje Amrita wonen op de grens tussen India en Nepal. Wanneer hun dorp wordt aangevallen door soldaten, gaan de kinderen samen op de vlucht. Ze nemen hun babybroertje mee terwijl mama en papa achterblijven in het dorp. Midden in het bos vinden ze een oude bus om in te schuilen.

Anna's Steen - Olifant en Krokodil (5+)

Familie @ De Carrousel

wo 24 nov 2021 - 14.00 uur

Met de fantastische verhalen van ‘Olifant en Krokodil’ nemen we je mee in de wonderlijke wereld van meesterverteller en tekenaar Max Velthuijs, een wereld waar het goed toeven is: gezellig, eenvoudig, nostalgisch. En zelfs al is het conflict soms groot, op het eind komt altijd alles weer goed.

Onward (6+)

Familiefilm

wo 24 nov 2021 - 14.15 uur

Lang geleden was de wereld een plek vol magie, maar ondertussen is de moderne tijd overal doorgedrongen. Auto’s, vliegtuigen, gsm’s … ook in de wereld van de elfen, trollen en eenhoorns is het allemaal doodnormaal geworden.

Shirley

Josephine Decker

wo 24 nov 2021 - 20.15 uur

Een jong koppeltje mag tijdelijk intrekken bij de eigenzinnige schrijfster Shirley Jackson en haar man. Zonder het te weten belandt het koppel in het middelpunt van een meedogenloos psychologisch spel dat het volgende boek van de auteur zal inspireren.

Cultuurcafé: Stefan Dixon (duoconcert)

Afrivlaams

do 25 nov 2021 - 20.00 uur

Een verfrissende kijk op onze Vlaamse muziek. Stefan Dixon maakt een muzikale reis van zijn thuisstad Kaapstad naar Brussel en brengt een mix van Afrikaanse classics en Vlaamse klassiekers.

The Clear Instant x Osei Bantu Experience

do 25 nov 2021 - 20.00 uur

The Clear Instant x Osei Bantu Experience is ook echt niets minder dan dat: een onvergetelijke experience! Samen zorgen de 2 collectieven voor een unieke ervaring vol gepropt met muziek en freestyle dans.

Kamagurka & Herr Seele

The return of the comeback

vr 26 nov 2021 - 20.00 uur

Al veertig jaar zijn Kamagurka en Herr Seele vrienden. Ze staken samen iconische tv-programma’s in elkaar, creëerden samen kunst en tot op vandaag maken ze samen de strips van Cowboy Henk. ‘The Return of the Comeback’ belooft niets minder te worden dan een hoogtepunt uit hun absurdistische oeuvre.

Workshop: Circus (4+)

Voor ouder en kind

zo 28 nov 2021 - 09.30 uur

Een workshop waarbij (groot)ouder en kind (vanaf 4 jaar) een heel nieuwe manier van samen spelen ontdekken. Het vertrouwen van de kinderen wordt op de proef gesteld. We leren samen jongleren, lopen op een bal, elkaar dragen en laten vliegen...

VLAANDEREN-WALLONIË

Open themadag

wo 1 dec 2021 - 13.00 uur

Het district Deurne en de seniorenraad nodigen je uit voor de gratis open themadag met als onderwerp ‘Vlaanderen-Wallonië’. Op het programma staat de lezing ‘Dag, Bonjour!’ door Christophe Deborsu en Annick De Wit en een comedyvoorstelling van Bert Kruismans.

Zannemie en de bende - Zannemie Draait Door (3+)

Familie @ De Carrousel

wo 1 dec 2021 - 14.00 uur

Zannemie en de bende, dat zijn 5 muzikanten, een stuk of 10 instrumenten en hilarische, schattige, spannende liedjes voor het kleine en grote kind (in u). Om te luisteren. Om mee te zingen. Met de billen te schuifelen en wie weet wel een dansje te wagen.

Choums odyssee (3+)

Familiefilm

wo 1 dec 2021 - 14.15 uur

Terwijl de storm raast over het moeras, komt uiltje Choum uit het ei gekropen. Hij wordt meteen uit het nest geblazen... en met een extra ei op de rug, trippelt Choum het moerasbos in, vastbesloten om een moeder te vinden voor zichzelf en het ei.

Don Vitalski vertelt

Beuling met appelmoes

za 4 dec 2021 - 20.00 uur

Het gaat zeer goed met Vitalski! Maar ééns om de zoveel weken kan onze beroemde meester-verteller toch niet slapen - bezocht als hij zich dan immers weet, door de ondraaglijke herinneringen aan zijn meest indringende, meest passionele romance ooit: die met de bloedmooie, uiterst innemende Nastasja.

Hirngespinst - De Buren (6+)

Familie @ De Carrousel

wo 8 dec 2021 - 14.00 uur

De zussen Hirngespinst repareren de wereld. Ze hebben het dus enorm druk. Zo druk dat ze er vandaag niet zullen geraken. Daarom hebben ze de buren gestuurd. Twee broers die nooit lachen en ook nog nooit kinderen hebben gezien. Paniek. Het zou niet moeilijk zijn, maar gemakkelijk volgens de zussen...

Choums odyssee (3+)

Familiefilm

wo 8 dec 2021 - 14.15 uur

Terwijl de storm raast over het moeras, komt uiltje Choum uit het ei gekropen. Hij wordt meteen uit het nest geblazen... en met een extra ei op de rug, trippelt Choum het moerasbos in, vastbesloten om een moeder te vinden voor zichzelf en het ei.

All of us

Willem Wallyn

wo 8 dec 2021 - 20.15 uur

Huisvrouw Cathy heeft nog maar enkele maanden te leven. Ze komt terecht in een zelfhulpgroep van terminale patiënten die geleid wordt door therapeute Els, die zelf in volle midlifecrisis zit. Cathy beslist om haar familie niet in te lichten over haar toestand, maar bedenkt wel een plan.

Upperdare Littéraire van E.Ros - Evi Rosiers

Erotische vertellingen boordevol humor (première)

do 9 dec 2021 - 20.00 uur

Evi snapt er niks van. Waarom is het huwelijk geen garantie op frequente seks? Waarom zijn vrouwen die graag veelvuldig de koffer induiken ‘goedkoop’ en niet ‘onvolprezen’? In humoristisch gepeins en erotische verhalen onderzoekt Evi Rosiers onze kijk op seksualiteit en prikkelt ze de verbeelding.

Achteraf niet komen huilen

Robrecht Vanden Thoren

za 11 dec 2021 - 20.00 uur

Robrecht is er een tijdje uit geweest. Een kind, pampers, slapeloze nachten, een stukgelopen huwelijk. Vooral dat laatste heeft er in gehakt. Maar eindelijk voelt hij weer hoop. Hij had het nooit gedacht, maar hij heeft er weer zin in. Kom maar op leven, met al je uitdagingen. Hij is er klaar voor.

Quinnie & Quinn (6+)

Dimitri Leue, Inge Paulussen en Jonas Leemans

wo 15 dec 2021 - 14.00 uur

Quinnie & Quinn ontsnappen aan hun Grote Leider en hun wereld vol regels. Ze komen terecht in een wereld van angsten en onzekerheid. Het is een zoektocht naar vrijheid. Langs verlaten steden, watervallen en ontploffende paddenstoelen. Niets lijkt wat het is, of lijkt dat alleen maar zo?

Calamity (8+)

Familiefilm

wo 15 dec 2021 - 14.15 uur

In 1863 trekt de 12-jarige Martha Jane met haar familie over de prairie naar het westen van Amerika, op zoek naar een beter leven. Ze moet voor haar broertje en zusje zorgen en de huifkar besturen. Wanneer Martha Jane ten onrechte van diefstal wordt beschuldigd, vlucht ze weg.

Tenet

Christopher Nolan

wo 15 dec 2021 - 20.15 uur

John David Washington is de Protagonist in Christopher Nolans scifi-actiefilm "Tenet". Slechts gewapend met één woord - Tenet - moet de Protagonist de wereld zien te redden. Reizend door een schemerwereld die zich afspeelt buiten de bestaande tijd. Niet tijdreizen, maar Inversie.

Een Jihad van Liefde

Rataplan / Amara Reta en Rashif El Kaoui

do 16 dec 2021 - 14.00 uur

Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen in Zaventem en Maalbeek van 22 maart 2016. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Mohamed El Bachiri zelf werkt dan als chauffeur in de Brusselse metro.

Cultuurraad Deurne met “The Valerie Solanas”

do 16 dec 2021 - 19.30 uur

Cultuurraad Deurne nodigt alle culturele verenigingen, cultuurmakers en cultuurbelevers met een link met Deurne uit om deel te nemen aan een leuke avond met netwerkmoment en aansluitend gratis optreden van “The Valerie Solanos”. Iedereen is welkom!

Brahms Kamermuziek festival

Taurus Quartet

za 18 dec 2021 tot zo 19 dec 2021

Het Taurus Quartet brengt samen met Antwerpse en internationale muzikanten een bloemlezing uit het machtig kamermuziekoeuvre van Johannes Brahms.

MoeTD

De moeD ervoor te kiezen dat er niets meer moeT

za 18 dec 2021 - 14.00 uur

Een tragikomedie waarin Kristien Maus haar autobiografisch verhaal deelt via storytelling, dans, poëzie en muziek. Openhartig maakt zij kwetsbaarheden bespreekbaar. Humor geeft haar en het publiek de kans om vanop een zekere emotionele afstand achterom te kijken.

MoeTD

De moeD ervoor te kiezen dat er niets meer moeT

za 18 dec 2021 - 20.00 uur

Een tragikomedie waarin Kristien Maus haar autobiografisch verhaal deelt via storytelling, dans, poëzie en muziek. Openhartig maakt zij kwetsbaarheden bespreekbaar. Humor geeft haar en het publiek de kans om vanop een zekere emotionele afstand achterom te kijken.

Workshop: Circus (4+)

Voor ouder en kind

zo 19 dec 2021 - 09.30 uur

Een workshop waarbij (groot)ouder en kind (vanaf 4 jaar) een heel nieuwe manier van samen spelen ontdekken. Het vertrouwen van de kinderen wordt op de proef gesteld. We leren samen jongleren, lopen op een bal, elkaar dragen en laten vliegen...

Cavaconcert: Duo Eolienne

Saxofoon & Harp

zo 19 dec 2021 - 11.00 uur

Twee instrumenten met een totaal verschillende geschiedenis en klankkleur klinken samen. Kleppen en snaren, ronde en warme tonen van een saxofoon en zachte, parelende resonanties van een harp.

Calamity (8+)

Familiefilm

wo 22 dec 2021 - 14.15 uur

In 1863 trekt de 12-jarige Martha Jane met haar familie over de prairie naar het westen van Amerika, op zoek naar een beter leven. Ze moet voor haar broertje en zusje zorgen en de huifkar besturen. Wanneer Martha Jane ten onrechte van diefstal wordt beschuldigd, vlucht ze weg.

Atlantique

Mati Diop

wo 22 dec 2021 - 20.15 uur

Ada en Souleiman zijn een jong, verliefd koppeltje, ook al is Ada onverbiddelijk uitgehuwelijkt aan een andere man. Wanneer dat huwelijk er aankomt en Souleiman al maanden zijn loon niet meer uitbetaald krijgt, dromen z enog harder van een beter leven.

3 daagse workshop Circomotoriek

Circus voor kleuters

ma 27 dec 2021 - 09.30 uur

In deze workshop maken kleuters op een speelse manier kennis met circus. Ze leggen circusparcours af, klimmen, klauteren, springen en leren met elkaar samenspelen. Op deze leeftijd ontdekken de kleuters het verschillende circusmateriaal via oefeningen en leuke spelletjes.

Fetskeu - Première

Ben Segers, Rilke Eyckermans & Dominique Mondelaers

vr 14 jan 2022 - 20.00 uur

De broers Ronny en Franky Verbinst gaan wekelijks bowlen in Eurocity 2000. De geur van een portie warm gemengd, verschraald bier in halveliterglazen, veelkleurige reclamefilmpjes op de schermen en namaakkaarslichtjes op tafel.

Cavaconcert: Bel Ayre

Entre Temps

za 15 jan 2022 - 20.00 uur

Bel Ayre betekent “mooi lied”. Het ensemble is een samenwerking tussen Lieselot De Wilde en jazzgitarist Peter Verhelst. De twee muzikanten zijn nieuwsgierig naar welke muziek er ontstaat uit een combinatie van hun verschillende muzikale werelden.

@themovies

De tijd van toen

do 20 jan 2022 - 14.00 uur

Niets dan mooie filmherinneringen in een warme voorstelling vol humor en levende muziek. Met special guast Roel Van Bambost. Speciaal voor jou opent hij zijn koffer vol muzikale filmherinneringen.

Jeroen Leenders

Reboot

za 22 jan 2022 - 20.00 uur

Een solo, maar dan met twee, in een theaterzaal waar hij de theateretiquette zonder schroom overboord gooit, een vorm van kunst die zichzelf creëert op het podium. Een vorm waarbij hij zichzelf toont zoals hij werkelijk is, want geen enkele dag is hetzelfde in het krankzinnige brein van deze Vlaming

Het varken, de vos en de molen (3+)

Ontbijtfilm

zo 23 jan 2022 - 09.30 uur

Boven op de berg woont een klein varkentje met zijn papa. Rond de bergtop zweeft een dreigende zwarte wolk. Wanneer papa op pad gaat om die boosdoener te verjagen, blijft het varkentje alleen achter. Hij is nu verantwoordelijk voor de molen en eigenlijk voor het hele dorp. Gelukkig is de vos er ook.

Cultuurcafé: Little Chris

Mind the ‘80s

do 27 jan 2022 - 20.00 uur

Ze komen nooit terug maar ze zijn altijd wel gebleven! Little Chris is naast een gerenommeerd studio- en livemuzikant, ook een soloartiest die gewapend met zijn stem, gitaar en een ferme reputatie als entertainer, het podium betreedt met stevige covers uit de jaren 80.

Get up Stand up!

Edition 2021-2022

za 29 jan 2022 - 20.00 uur

Get up, Stand up! is terug. Na drie geweldige edities met onder meer Soe Nsuki, Latif, William Bouva, Erhan Demirci, Lukas Lelie en Kamal Kharmach als nieuwbakken debutanten, wordt het hoog tijd dat we een flinke portie vers talent naar boven scheppen. Wie wordt de nieuwe queen/king/x of comedy?

Edith!

Les Triadours

do 10 feb 2022 - 14.00 uur

Een chansonprogramma met nummers die door Edith Piaf gezongen werden.

Talk to me in French

Frank Mercelis

vr 11 feb 2022 - 20.00 uur

Deze muziekvertelling, onder begeleiding van Dimitri Leue, is een persoonlijke, intieme en bij momenten sensuele muziekvoorstelling die een mens goesting geeft. Kortom, red je huwelijk en kom naar Talk To Me In French.

Cavaconcert: Jolente de Maeyer en Nicolaas Kende

zo 13 feb 2022 - 15.00 uur

Een van de toonaangevende Belgische violisten, Jolente De Maeyer, wordt geprezen om haar virtuositeit en haar doorleefde interpretaties. Nikolaas Kende wordt geroemd om zijn poëtisch spel en oprechte, passionele muzikaliteit. Kritieken prezen zijn gevoelig en visionair muzikantschap.

The Jeroen Leenders Experience

Jeroen Leenders

do 17 feb 2022 - 20.00 uur

Een maandelijks concept dat in 2014 is gelanceerd in Café The Joker in Antwerpen. Deze reis bracht Jeroen er na een paar jaar toe om met dit inmiddels superpopulaire format de wijde wereld in te trekken.

Steven Goegebeur

Mankracht

za 19 feb 2022 - 20.00 uur

Als je in de hoek staat waar de klappen vallen, heb je twee mogelijkheden; neergaan of terugvechten. Steven vertelt het je allemaal in zijn vierde show. In een verhaal van struikelen, vallen en weer opstaan. Een verhaal van hoop, geloof en liefde. Een verhaal dat niemand onberoerd zal laten!

Brok (4+)

Het Wolk

zo 20 feb 2022 - 14.00 uur

Brok is een energieke, beeldende voorstelling over eten. Over hapjes nemen, maar dat soms niet willen. Over likkebaarden en watertanden, maar ook over écht écht écht niet lusten wat er op je bord ligt.

Cultuurcafé: Billy & Bloomfish

do 24 feb 2022 - 20.00 uur

Dit sterke duo wordt gevormd door zangeressen en multi-instrumentalisten Pascale Michiels (Bloomfish) en Kathleen Vandenhoudt (Billy). Hun concerten worden gekenmerkt door een krachtige tweestemmige samenzang, gecombineerd met een keur aan bijzondere, authentieke Chinese snaarinstrumenten.

Cavaconcert: Taurus Quartet

Het Quintet

vr 25 feb 2022 - 20.00 uur

Het Quintet in C-majeur voor 2 violen, altviool en 2 celli schreef Schubert 2 maanden voor zijn dood.Schubert was al zwaar ziek door syfilis maar componeerde in zijn laatste jaren zijn meest diepgaande en epische werken.Het Quintet is zijn laatste instrumentale werk.

Marona (8+)

Ontbijtfilm

zo 27 feb 2022 - 09.30 uur

"Iedereen heeft recht op liefde en een lekker bot." Dat vindt Marona, een schattig straathondje met een hartvormig neusje. Ze knippert nog een paar keer met haar ogen terwijl ze afscheid neemt van het leven.

Mijnheer Blauwhemel (2+)

Salibonani

do 3 mrt 2022 - 14.00 uur

Mijnheer Blauwhemel kan de kleuren van de hemel veranderen. Soms maakt hij de hemel rood. Of geel. Soms maakt hij de hemel groen. Stel je voor! Op een dag wil hij de hemel blauw kleuren maar dat kan niet, want het blauw is verdwenen. Samen met Oehoe de uil gaat Mijnheer Blauwhemel op zoek.

Onderland

Clara Cleymans, Alice Reijs, Michael Pas, Dimitri Leue en Warre Borgmans

zo 6 mrt 2022 - 20.00 uur

In Flamont draait alles rond de goudmijn. De helft van de bevolking werkt er en de andere helft faciliteert de werkers. De stichter bleek niet zo stichtend te zijn. Zijn erfenis zijn zonden. Tussen een ethisch drama en een familietragedie weeft zich de liefde, de lichtheid en het leven.

Nu het nog kan

Johan Petit / MartHa!tentatief

za 12 mrt 2022 - 20.00 uur

Na o.a. ‘Lulletje’ en ‘Ne merel op nen tak’ brengt Johan Petit, theatermaker en gelegenheidsfilosoof, een nieuwe monoloog in muzikaal gezelschap. Er ligt weer iets op zijn lever en op zijn hart, over het leven, maar vooral over hoe hij zelf in dit leven staat.

Hallo wereld! (5+)

Ontbijtfilm

zo 13 mrt 2022 - 09.30 uur

Wie ben ik? Heb ik pootjes? Hoe leer ik ademen? En oh ja … wat ik eet ik eigenlijk graag? Minstens tien verschillende diersoorten worden geboren, leven en overleven langs de rivier. De uil, de ijsvogel, de snoek en de moerasschildpad... Samen juichen ze: “Hallo wereld!”

Sinatra Sextet

Met François Van den Broeck

do 17 mrt 2022 - 14.00 uur

De meest natuurlijk swingende crooner in Vlaanderen François Van den Broeck kruipt in de huid van Sinatra. Hij werd door het grote publiek ontdekt als finalist in de eerste The Voice Senior. Nu deelt hij zijn grootste passie samen met topmuzikanten live op de podia.

Nigel Williams

Tijdens de rust

vr 18 mrt 2022 - 20.00 uur

Tijdens de rust. Tachtig minuten stand-up over het leven, de politiek, de Mad Brave New World waarin we gesukkeld zijn, over de staat van ons ‘zijn’. Een strak plan.

Cavaconcert: Keiko Shichijo

Beethoven 1802

zo 20 mrt 2022 - 11.00 uur

Keiko Shichijo presenteert haar nieuwe album "Beethoven 1802"!

Pak De Poen! (7+)

compagnie barbarie

vr 25 mrt 2022 - 19.00 uur

De meest hebzuchtige show van het jaar! Want in ‘PAK DE POEN!’ kunnen kinderen geld verdienen. ‘PAK DE POEN!’ wordt een spetterende show met grootste prijzen, waanzinnige opdrachten en uitdagende vraagstukken waarin kinderen zelf bepalen hoe ver ze gaan om te krijgen wat ze willen.

Gene Bervoets & Koperkwintet Brassery

Het Mengelmoes: Onschaemte Stoutheijt & Wulpsche Bottigheên

za 26 mrt 2022 - 20.00 uur

Gene Bervoets brengt een selectie liederen uit het Antwerpse verzamelhandschrift Het Mengelmoes van 1696. Dit anonieme handschrift, dat onder de radar van de censor bleef, biedt een unieke inkijk in de onofficiële, door de Kerk niet-goedgekeurde Antwerpse cultuur aan het einde van de 17de eeuw.

ZOZOÖFZO (4+)

dOFt

wo 30 mrt 2022 - 14.00 uur

ZOZOÖFZO is een onvergetelijke, spannende en beeldende beleving voor kinderen vanaf 4 jaar waarin de betekenis van abstracte begrippen als ‘goed’ en ‘slecht’ onder de loep genomen worden. Groenten en fruit kunnen slecht worden. Maar kunnen mensen dat ook?

Cultuurcafé: Peleman Piedfort

Fine tuned

do 31 mrt 2022 - 20.00 uur

Axl Peleman en David Piedfort zijn naast beroepsmuzikanten vooral ook gepassioneerde muziekfanaten en gitaarfreaks. Bij elke ontmoeting, voor of achter de schermen, werd elk moment aangegrepen om elkaar mee te trekken in de wereld van hun muzikale helden.

Cavaconcert: Trio Khaldei

La mer

zo 17 apr 2022 - 15.00 uur

Debussy’s orkestrale meesterwerk La Mer in een magistrale bewerking voor pianotrio van Sally Beamish. Trio Khaldei probeert steeds de grenzen van het pure trio repertoire te doorbreken en heeft een voorliefde voor arrangementen van werken uit het grote symfonische repertoire.

Salut la Copine - Chiques Dingues

Lien Van De Kelder, Jan De Smet & Wouter Berlaen

do 21 apr 2022 - 14.00 uur

Lien Van De Kelder, Jan De Smet en Wouter Berlaen veroveren de bühne met een mengeling van Nederlandstalig en Frans werk.

Iftar

samen aan tafel tijdens de ramadan

vr 22 apr 2022 - 21.00 uur

Tijdens de heilige maand Ramadan vasten moslims elk jaar opnieuw van zonsopgang tot zonsondergang. Een Iftar-maaltijd is een uniek moment tijdens de Ramadan. Kom eten en geniet van deze heerlijke maaltijd, samen in Cinema Rix.

De paradox van Bertrand Russell

Thomas Janssens & Peter De Graef

za 23 apr 2022 - 20.00 uur

Met Lucy’s leven als kapstok brengt Janssens een origineel verhaal over verstand vs gevoel, activisme vs pacifisme, jezelf kunnen wapenen tegen de irrationele buitenwereld vs eraan ten onder gaan.

Cultuurcafé: Sofie La Digue

Jours Joyeux

do 28 apr 2022 - 20.00 uur

Jours Joyeux gaat breed, en neemt je mee van latin bolero’s tot 80’ies synth pop, à la Françoise Hardy, Dalida, Serge Gainsbourg tot TELEX en Stromae…

Tristero

Iemand van ons

za 30 apr 2022 - 20.00 uur

Speciaal voor jou kruipt een doorwinterde cast van acteurs en actrices samen in een groot bed om het te hebben over politiek, liefde en het leven. Met een trefzeker gevoel voor humor tasten ze elkaar af, liggen ze te luisteren en te woelen en geven ze zichzelf bloot.

In Topvorm!

Muziektheater De Kolonie

za 14 mei 2022 - 20.00 uur

Niemand wordt gespaard! Allerminst deze charmante Drievuldigheid: potsenmaker Warre en klanktovenaars Bo en Gwen. Drie atleten in de fleur van hun leven waarvan de houdbaarheidsdatum nog lang niet overschreden is. Ondanks een pijntje hier, een zalfje daar en wat stram ongemak bij het ontwaken.

Fwiet! Fwiet!

Vogelspotten met Begijn Le Bleu

zo 15 mei 2022

Comedian Begijn Le Bleu kickt op vogelspotten. Hij maakte de podcast Fwiet! Fwiet! over vogels in de Lage Landen. Begijn heeft waanzinnige verhalen over bepaalde vogelsoorten en over zijn reis naar Batumi in Georgië, waar in 1 maand tijd meer dan één miljoen roofvogels passeren.

Wolfy (3+)

Ontbijtfilm

zo 15 mei 2022 - 09.30 uur

Een compilatie kortfilms, volledig gewijd is aan wolven, groot of klein. In vier korte verhalen zien we de schattige Wolfy en zijn vrienden aan het werk in alle seizoenen, terwijl ze spelen op een ijsschots, een verjaardagstaart bakken, of meereizen met de trekvogels.

BOOM (3+)

Tal en Thee

wo 18 mei 2022 - 14.00 uur

BOOM is een warm nest in een spannend bos. Genereus in beeld en muziek. Met mechaniekjes en de klank van blad, tak en eik. Zonder woorden vertelt BOOM een verhaal over een jonge vogel die de vlucht naar het zuiden mist. Op de tonen van doedelzak, sopraansax en diatonische accordeon.

BOOM (3+)

Tal en Thee

wo 18 mei 2022 - 16.00 uur

BOOM is een warm nest in een spannend bos. Genereus in beeld en muziek. Met mechaniekjes en de klank van blad, tak en eik. Zonder woorden vertelt BOOM een verhaal over een jonge vogel die de vlucht naar het zuiden mist. Op de tonen van doedelzak, sopraansax en diatonische accordeon.

Cultuurcafé: Organized Happiness

do 19 mei 2022 - 20.00 uur

Organized Happiness combineert belangeloos Dance met No Wave, Doodsdrift Disco met Abstract Cabaret, Gitzwarte Future R&B met de White Man's Overbite Retro Soul Movement, Panache poëzie met Deo publiciteit en Electro Funk met zichzelf.

Cavaconcert: AvanesyanTrio

zo 22 mei 2022 - 20.00 uur

Sevak, Ashot en Hrachya zijn geboren in Armenië, maar wonen al geruime tijd in Brussel. Ze spelen op westerse instrumenten maar de toon, de precieze timing, de wijze waarop ze akkoorden met elkaar verbinden, verandert voelbaar wanneer ze muziek uit hun geboorteland spelen...

De Keavers

Pleegden the Beatles plagiaat?

do 2 jun 2022 - 14.00 uur

In het Vlaams-Brabantse Diest bestond tijdens de oorlog een orkest genoemd De Kevers. De Engelse bevrijder danste op hun muziek, maar sprak de groepsnaam uit als ‘Keavers’. Na de oorlog werd er niets meer van gehoord, tot in 2019 een doos vergeelde teksten en partituren opdook.