Het district Deurne en de seniorenraad nodigen je uit voor de gratis open themadag met als onderwerp ‘Vlaanderen-Wallonië’. Op het programma staat de lezing ‘Dag, Bonjour!’ door Christophe Deborsu en Annick De Wit en een comedyvoorstelling van Bert Kruismans.

‘Dag, Bonjour!’
Een Waal en een Vlaamse samen? In hetzelfde trouwboekje? Is dat niet water en vuur willen verzoenen? Televisiejournalist Christophe Deborsu en krantenjournaliste Annick De Wit brengen het verhaal van een gelukkig gemengd huwelijk in een ongelukkig verdeelde natie, waar ze samen een boek over schreven: 'Dag, Bonjour!'. Het vertrekpunt is de microkosmos van hun relatie. Van daaruit gaan ze op zoek naar vooroordelen en clichés over Vlamingen en Walen. Ze  bekijken de meest uiteenlopende domeinen zoals economie, cultuur, godsdienst, seks, sport, leven en dood en politiek. Om die meteen weer te kunnen ontkrachten. Annick en Christophe zijn misschien stille minnaars, maar vooral journalistieke observatoren van België. Met veel liefde en humor hebben ze voor hun land- en lotgenoten een nationale gebruiksaanwijzing geschreven.

Comedy met Bert Kruismans
Na de pauze brengt Bert Kruismans een comedyvoorstelling. Als stand-upcomedian behoort hij tot de absolute top van Vlaanderen. De afgelopen 20 jaar maakte hij 9 soloshows. Bert is gespecialiseerd in de actualiteit. Zijn actuele kennis leverde hem in 2004 de titel van ‘Slimste mens ter wereld’ en in 2011 de titel van ‘Allerslimste mens ter wereld’ op. Bert is tweevoudig finalist Humo’s Comedy Cup en schitterde meermaals in De Bovenste Plank en Comedy Casino. Hij toert met zijn shows in Vlaanderen, Wallonië en Nederland. Hij is ondertussen bekend van radio & tv in heel België.

Na de voorstelling kan je napraten met een hapje en een drankje. 

Programma
13.00 uur Deuren open
13.30 uur Verwelkoming door districtsburgemeester Tjerk Sekeris en districtsschepen Frank Vercammen
13.45 uur Lezing Christophe Deborsu en Annick De Wit: Dag, Bonjour!
15.15 uur Pauze
15.45 uur Comedyvoorstelling Bert Kruismans
17.00 uur Receptie met een hapje en een drankje
18.00 uur Einde


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis - inschrijven verplicht

Extra

Inschrijven verplicht via tel. 03 360 85 50 of ccdeurne@antwerpen.be

Schrijf tijdig in, want het aantal plaatsen is beperkt.