The Jeroen Leenders Experience

Jeroen Leenders

Een maandelijks concept dat begin 2014 is gelanceerd in Café The Joker in Antwerpen. Deze reis bracht Jeroen er na een paar jaar toe om met dit inmiddels superpopulaire format in Antwerpen de wijde wereld in te trekken.

The Jeroen Leenders Experience is simpel gezegd: een ervaring. In tegenstelling tot de meeste van zijn collega’s werkt Jeroen in dit format niet met afgewerkte grappen, die reeds zijn getoetst op het publiek of thuis zorgvuldig uitgewerkt tot een toegankelijke comedyset. Jeroen heeft zichzelf voor de uitdaging gesteld om op te komen met louter ideeën waarvan hij zelf denkt dat deze grappig zouden kunnen zijn of worden.

De Experience ontstaat daardoor altijd in het moment. Het ene moment gaan zijn ideeën nergens naartoe, wat leidt tot chaos en verwarring. Maar op andere momenten ontstaan er wel grappen uit zijn ideeën. Omdat Jeroen zelf ook niet van te voren weet of en wanneer dit zal gebeuren voelt het iedere keer, voor zowel Jeroen als zijn publiek als een magisch moment wanneer er wel comedy uit voortkomt - los van het feit dat deze momenten dan ook meteen hilarisch zijn.

Jeroen snijdt tijdens de Experience vaak hele serieuze, aanstootgevende en overschouwende onderwerpen aan - onderwerpen waarvan Jeroen vindt dat er over gesproken moet worden, omdat ze doorgaans in de taboesfeer blijven hangen. En taboes zijn er natuurlijk niet voor niets! De enige manier om het toegankelijk te kunnen maken is door middel van humor, want voor Jeroen is dat wat stand-up comedy in zijn puurste vorm is: het gaat niet om het voorhouden van de (maatschappelijke) spiegel maar om er recht in te kijken, samen met het publiek.

The Jeroen Leenders Experience is voor Jeroen zelf daarom ook altijd heel erg spannend en bovendien is het elke keer anders. Het enige wat zeker is, is dat hij de lat hoog blijft leggen voor zichzelf en het nooit op safe zal spelen. Jeroen is op zoek naar publiek dat samen met hem deze uitdaging aan wilt gaan door hun verwachtingen, oordelen, eisen en referentiekaders met plezier op te hangen bij de garderobe, om net zoals Jeroen de show in te gaan als leeg canvas.


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Tickets: 10 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

Lees zeker onze aangepaste info voor de laatste coronaregels op www.ccdeurne.be/corona