In de bibliotheek

Deurne telt maar liefst twee bibliotheken: bibliotheek Arena en bibliotheek Couwelaar. Hieronder vind je een overzicht van de voorstellingen in de bibliotheken.

Bibliotheek Arena

Bibliotheek Couwelaar

BOEKSTART : VOORLEZEN VOOR BABY'S EN PEUTERS

Elke eerste woensdag van de maand tussen 10.30 uur en 11.30 uur

wo 4 sep 2019 tot wo 3 jun 2020

Voorlezen met een baby of een peuter is meer dan lezen alleen. Verhalen verzinnen, liedjes zingen en versjes vertellen bij de prenten. Ook dat is voorlezen. Elke eerste woensdag van de maand tussen 10.30 uur en 11.30 uur

Fatena Al-Ghorra opent de Poëzieweek in bib Arena

Poëzieweek

ma 27 jan 2020 - 14.00 uur

Ze is niet meer weg te denken uit de wereld van de poëzie, onder andere dankzij haar succesvolle bundel 'Gods bedrog' en poëzieavonden in het land onder de naam 'Fatena's Poetry Salon'. Met 'Neem dit lichaam' heeft Fatena Al-Ghorra nog meer poëzieliefhebbers voor zich gewonnen..

Gedichtendag: De Grijze Komedie

Poëzievoorstelling

do 30 jan 2020 - 20.00 uur

DE GRIJZE KOMEDIE is een groep van vijf dames die zich verdiepen in woordkunst. Zij brengen sfeervolle voorstellingen rond verschillende thema’s, zowel met gedichten als proza. De Grijze Komedie ontving in Deurne de Publieksprijs voor Cultuur 2017.

Wandelen in de Ortler Alpen

Lezing

di 11 feb 2020 - 20.00 uur

De Ortler is een 3905 meter hoge berg in het Noord-Italiaanse Zuid-Tirol. Het is de hoogste top van het gelijknamige bergmassief. Marc Van Camp toont u foto’s van zijn wandeltochten vanuit Valfurva doorheen dit schitterende gebergte.

Acryl Pouring

Expo

di 3 mrt 2020 tot za 4 apr 2020

Het Deurnse duo Ria Vermeir en Annemie Praet laten het publiek kennismaken met de kunst van het mengen, kliederen, loslaten en openstaan voor het onverwachte resultaat.

500 jaar bergbeleving, alpinisme en klimmen, vanuit de lage landen

Lezing

di 10 mrt 2020 - 20.00 uur

De lage landen aan de Noordzee hebben geen bergen, enkel in zuidelijk België zijn rotsen. Toch vind je in België twee generaties van de koninklijke familie die passionele bergbeklimmers waren. Mark Sebille bracht dit jaar het boek uit “De speeltuin van de koningen”. ...

GAMEVERSLAVING - (be)SCHERMEN van je tiener

Lezing door Katrijn Elsen (CGG Vagga, verslavingsproblematiek)

di 17 mrt 2020 - 19.00 uur

Gamen is een doodnormale hobby. Maar het risico op verslaving schuilt om de hoek. Wat maakt gamen zo leuk? Hoe hou je het gamen van je kind gezond? Waarom wordt gamen voor de één problematisch en voor de ander niet? Op dit en andere vragen rond het (be)schermen van je tiener, informeren we ouders.

Acryl Pouring

workshop

za 21 mrt 2020 - 13.00 uur

Het Deurnse duo Ria Vermeir en Annemie Praet laten het publiek kennismaken met de kunst van het mengen, kliederen, loslaten en openstaan voor het onverwachte resultaat.

De geschiedenis van het zionisme en de stichting van de staat Israël

Lezing door Ria Malisse

di 24 mrt 2020 - 14.00 uur

Noch de aanloopfase noch de eenzijdige afkondiging van de onafhankelijkheid van Israël is zonder geweld verlopen. Ooit voorgesteld als de gerechtvaardigde terugkeer van een volk zonder land naar een land zonder volk, heeft vanaf het begin geleid tot een conflict met de Palestijnse bevolking.

Jan Van Eyck

Lezing door Kathleen Joris

vr 27 mrt 2020 - 20.00 uur

In 2020 wordt Jan Van Eyck, de bekendste vertegenwoordiger van de Vlaamse primitieven, uitgebreid herdacht. Wereldwijd zijn slechts een 20-tal werken van hem bewaard maar zij worden beschouwd als hét hoogtepunt van de laatmiddeleeuwse schilderkunst.

Verslaving en Herstel

Ervaringsdeskundigen in samenwerking met CGG Vagga, dienst verslavingspreventie

di 28 apr 2020 - 19.00 uur

Wil je graag iets meer te weten komen over verslaving en hoe het komt dat het zo moeilijk is om te stoppen of te minderen. Of ken je iemand in jouw omgeving die te veel drinkt of gebruikt en waarover je je zorgen maakt?

Hoe overleven op Tinder

Lezing

di 5 mei 2020 - 20.00 uur

De invloed van Tinder en sociale media op het date-leven Lezing door Jullie Vranckx in gezelschap van cartooniste Laura Janssens

Op visite bij Tante Tilda (5+)

wo 13 mei 2020 - 16.00 uur

In deze speelse, muzikale theatervoorstelling van Kopke-t neemt Tante Tilda je mee op avontuur in haar bus. De bus waar ze verblijft is geen gewone bus, nee. In deze bus groeien boekenplantjes. Echt waar! Als je het niet gelooft, moet je maar eens op visite gaan bij Tante Tilda.

Boekstartdag

Annemie Berebrouckx

za 16 mei 2020 - 11.00 uur

Auteur/illustrator Annemie Berebrouckx komt vertellen over haar boeken. De kleine, guitige Jules heeft intussen het hart van veel peuters, kleuters én ouders veroverd. Grijp jullie kans om kennis te maken met de maker van Jules!