#hiphop met RAY FUEGO - MISS ANGEL - SCOTTIE - FAISAL - MORANE - DJ ABENA - DJ NC - DVTCH NORRIS

DE BIJNA GRATIS VRIJDAGCONCERTEN

Met de ondergaande zon als achtergrond verzamelt lokaal (en internationaal!) hiphop- en R&B-talent zich in het OLT Rivierenhof. Faisal, Miss Angel, Morane, Ray Fuego en Scottie sluiten de zomer af.

Ray Fuego
Ruig, roekeloos, gewaagd maar altijd stijlvol. Er is veel gezegd en geschreven over Ray Fuego. Onze noorderburen van 3voor12 bekroonden zijn album ‘Zwart’ in 2018 tot album van het jaar. Elke stap die hij zet, zoals met mede-SMIB-soldaten en zijn punkband Ploegendienst, wordt er op de voet gevolgd. Fuego is niet vies van wat controverse en is een eersteklas innovator in de frontlinie van de Nederlandse hiphopscene. Zijn invloed blijft ook in België niet onopgemerkt. Zo maakte hij ook hier al meermaals de podia onveilig en was hij onlangs nog te horen op een track met Kleine Crack en Zwangere Guy. Begin dit jaar releaste hij het album HMLSCHP.

Miss Angel
Het ging de voorbije twee jaar ongelooflijk hard voor Miss Angel: van slam poetry shows in Antwerpen naar een propvolle weide op Rock Werchter. Tracks als 'Ghetto Superstar', 'Money Making Mami' and 'All Of The Shmoke' maakten van haar al snel een nieuwe Lil 'Kim of Left Eye Lisa. Dat de Antwerpse meer is dan een rijtje imposante vergelijkingen, bevestigt ze naast haar eigen nummers dubbel en dik met features op tracks van KRANKk en Le Motel, opvallende livesessies en projecten met o.a. Fotomuseum Antwerpen.

Scottie
Hertier Hitimana -alias Scottie- groeide op in Antwerpen-Zuid, en wordt al sinds de release van zijn succesvolle debuut-EP ‘Trappende Cupido’ gelauwerd om zijn aparte stemgeluid. Maar vergis je niet: Scottie is zoveel meer. Hij begon al op 12-jarige leeftijd met beats maken en teksten schrijven, en rijgde de afgelopen vier jaar een discografie om U tegen te zeggen aan elkaar. Zijn jongste wapenfeit is de mixtape ‘The Sound Of Music’.

Faisal
Faisal schopte het enkele jaren geleden in sneltempo tot 'Beste Belgische DJ' tijdens de Red Bull Elektropedia Awards 2016. Sindsdien leerden we hem kennen als producer, StuBru-dj, sidekick bij De Ideale Wereld en lid van het Antwerps collectief Abattoir Anvers met o.a. Glints en Yong Yello. Zijn muzikaal spectrum is er allesbehalve kleiner op geworden, en de carrière van Faisal lijkt dan ook elk moment verder te kunnen uitbarsten.

Morane
Morane is een singer-songwriter uit Antwerpen met Congolese roots. Nadat ze afstudeerde aan De Kunsthumaniora besloot ze haar passie voor muziek op de eerste plaats te zetten. Haar sound is een mix van jazz, neo-soul, hiphop en R&B. Ze kondigde haar solo-carrière aan met haar eerste single Boo, die in januari 2020 uitkwam. Ze bracht intussen 7 releases uit binnen twee projecten genaamd CDR (Connecting-Disconnecting-Reconnecting) en TO GET HER, die telkens werden afgesloten met een videoclip.

Dj Abena
Dj Abena slaagt er telkens weer in het publiek mee te krijgen met een mix van afrobeat, hiphop en dancehall. Red Bull Elektropedia zette haar dan ook meer dan terecht in de top 100 van beste Belgische dj's. Ze stond achter de decks in vele clubs en festivals in België en is ook internationaal bekend in onder meer Duitsland, Portugal, Frankrijk en Nederland.

Dj NC
Dj NC is een opkomend talent uit het Antwerpse. Als familie van DJ Lady S is ze hongerig om meer te leren over de kunst van het dj’en. Die wilskracht bracht haar al in een heel aantal clubs en op events zoals Vibestr. Ze gaat graag met je op wandel doorheen tal van genres, en verrast je met de meest opvallende muzikale combo’s. 

Host: DVTCH NORRIS
Zijn persoonlijke teksten en ontspannen flow maakten van de Antwerpse rapper DVTCH NORRIS een van de grote Belgische beloftes. Na een paar jaar zijn live-performance te finetunen als vaste sidekick van Coely, kwam DVTCH in 2018 met een succesvolle solo EP 'I'm Sad, I Wanna Make It' op de proppen. Opvolger ‘Fahad Seriki, I Hate You' bevestigde zijn indrukwekkende range, sterk in de introspectieve nummers maar evengoed in stevige bangers.
 

Deze avond is een samenwerking tussen Trix, OLT Rivierenhof, Arenberg & cc Deurne.

De bijna gratis vrijdagconcerten worden je aangeboden door district Deurne en cc Deurne. Door de coronamaatregelen zijn we genoodzaakt dit jaar met betalende reservaties te werken.

Praktisch

genre
prijzen
  • Tickets: 6 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

Deuren: 19 uur
Aanvang: 20.30 uur
Timings: TBA

Prijs: 6 euro, via www.oltrivierenhof.be

Heb je recht op kansenterief?
Neem dan contact op met de balie van Arenberg via
 ticket@arenberg.be