Film

Nergens beter, leuker en gezelliger naar de cinema gaan als in Cinema Rix! In deze laagdrempelige buurtcinema kan je voor slechts 5 euro naar de film. Kom met heel het gezin of maak er een romantisch date van. Op dinsdag programmeert Filmmagie al 75 jaar de betere film voor cinefielen, op woensdagnamiddagen zijn kinderen baas en op woensdag avond zijn alle filmliefhebbers welkom!

Buurtbar Barix serveert van woensdag tot en met vrijdag (h)eerlijke, voordelige menu’s, creatief samengesteld door chef Kurt. Ideaal te combineren tijdens een avondje uit. Laat Kinepolis, UGC of zelfs Cinema Cartoons een keertje links liggen want hier moet je zijn! Tram 5 zet je af voor de deur. We zien je graag komen!

Te gast: Filmmagie

 

Tweewekelijks is Filmmagie op dinsdag te gast in Cinema Rix.

Op het programma dit najaar staan: Portrait de la jeune fille en feu, De Patrick, 1917, La Llorona, The Farewell, Adam en Little Women

Tickets en info via http://www.filmmagie-antwerpen.be/

Woensdag is filmdag @ Cinema Rix

Disney Classic: De Kleine - AFGELAST!

familiefilm

wo 3 feb 2021 - 14.15 uur

In februari spelen we vijf weken lang dé Disney klassiekers. Deze week De kleine Zeemeermin uit 1983. De opstandige zeemeermin Ariel is gefascineerd door het leven op het land. Op één van de door haar vader, koning Triton, verboden bezoeken aan het oppervlak, valt ze voor een menselijke prins.

Bad Boys For Life - AFGELAST!

Adil El Arbi & Bilall Fallah

wo 3 feb 2021 - 20.15 uur

Terwijl Mike Lowrey in een midlifecrisis zit, is Marcus Burnett opgeklommen tot politie-inspecteur. De twee herenigen zich wanneer ze ontdekken dat een Albanese huurmoordenaar hen dood wenst. Lowrey en Burnet zijn verantwoordelijk voor de dood van diens broer en hij zint duidelijk op wraak.

Disney Classic: Peter Pan - AFGELAST!

familiefilm

wo 10 feb 2021 - 14.15 uur

In februari spelen we vijf weken lang dé Disney klassiekers. Deze week Peter Pan uit 1974. Maak kennis met de ondeugende Peter Pan, de jongen die weigert om volwassen te worden. Samen met zijn pittige feeënvriendinnetje Tinkelbel vecht hij tegen de meest beruchte schurk van allemaal: Kapitein Haak.

Little Women - AFGELAST!

Greta Gerwig

wo 10 feb 2021 - 20.15 uur

Vier zussen groeien op in Amerika in de nasleep van de Burgeroorlog.

Disney Classic: Belle en het Beest - AFGELAST!

familiefilm

wo 17 feb 2021 - 14.15 uur

In februari spelen we vijf weken lang dé Disney klassiekers. Deze week Belle en het Beest uit 1984. Met de hulp van onder andere een levende theepot ontdekt Belle een schuchtere, lieve prins achter het monster dat haar gevangen houdt.

The Lighthouse - AFGELAST!

Robert Eggers

wo 17 feb 2021 - 20.15 uur

New England, 1890. Op een afgelegen eiland staat een vuurtoren. Twee wachters moeten er een maand lang, geïsoleerd van de rest van de wereld, de wacht houden. Terwijl de natuurelementen steeds omineuzer opspelen, ontstaat er tussen de twee mannen een al even onheilspellende krachtmeting.

Pietje Kortstaart (5+) - AFGELAST

JEF festival

do 18 feb 2021 - 14.20 uur

JEF festival komt tijdens de krokusvakantie ook op bezoek in Cinema Rix - Pietje Kortstaart is een vrolijke jonge kater met een hele korte staart. Samen met zijn vriendjes beleeft hij leuke avonturen. Een klassieker in een modern jasje voor kinderen vanaf 5 jaar.

Pinocchio (9+) - AFGELAST

JEF festival

do 18 feb 2021 - 16.15 uur

JEF festival komt tijdens de krokusvakantie ook op bezoek in Cinema Rix - Wanneer houtsnijder Geppetto een pop maakt, gebeurt er iets magisch. De houten pop begint te praten en kan lopen, lachen en eten. Geppetto noemt hem Pinocchio en voedt hem op als zijn eigen zoon.

Engel (6+) - AFGELAST!

JEF festival

vr 19 feb 2021 - 14.15 uur

JEF festival komt tijdens de krokusvakantie ook op bezoek in Cinema Rix - Engel is een onzeker meisje, dat maar moeilijk nee kan zeggen en graag thuis is. Op een dag vindt ze een prachtig zilveren klokje. Al snel komt Engel erachter dat het klokje heel bijzonder is. Alles wat ze wenst, komt uit!

Disney Classic - Alice in Wonderland (7+) - AFGELAST!

JEF festival

vr 19 feb 2021 - 16.15 uur

JEF festival komt tijdens de krokusvakantie ook op bezoek in Cinema Rix - Wanneer een wit konijn de nieuwsgierige Alice voorbij rent, gaat ze hem achterna. Ze volgt hem tot in het magische Wonderland. Disney vormde het boek van Lewis Carroll om tot een echte filmklassieker voor elke generatie.

Disney Classic: De Aristokatten - AFGELAST!

familiefilm

wo 24 feb 2021 - 14.15 uur

In februari spelen we vijf weken lang dé Disney klassiekers. Deze week De Aristokatten uit 1978. Madame Bonfamille stelt bij haar notaris haar testament op. Edgar, haar trouwe butler, hoopt op een groot deel van de erfenis. Tot zijn verbazing zal de gehele nalatenschap gaan naar haar katten...

The Farewell - AFGELAST!

Lulu Wang

wo 24 feb 2021 - 20.15 uur

Billi en haar familie wonen al jaren in de VS wanneer ze te horen krijgen dat hun grootmoeder in China terminaal ziek is. Ze besluiten om oma niet in te lichten over haar gezondheidstoestand. In plaats daarvan plannen ze een bruiloft in hun moederland zodat oma iedereen nog eens kan zien.

Dumbo - Tim Burton

familiefilm

wo 3 mrt 2021 - 14.15 uur

Holt was ooit een succesvolle circusartiest tot hij naar het front trok ten tijde van de oorlog en hij als een veranderd man terugkeerde. Hij wordt ingehuurd door een circuseigenaar om voor de pasgeboren olifant Dumbo te zorgen. Dumbo heeft enorme oren en is hierdoor het mikpunt van spot.

Instinct

Halina Reijn

wo 3 mrt 2021 - 20.15 uur

Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een psychiatrisch centrum voor geïnterneerden. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan.

Superjuffie

familiefilm

wo 10 mrt 2021 - 14.15 uur

Juf Josje start als nieuwe juf in een lagere school. Ze mag tijdelijk wonen in het huis van een tante die de wereld rondreist. In het huis vindt juf Josje een vreemd beeldje, waardoor ze per ongeluk magische krachten krijgt: ze kan met dieren praten! Maar er is meer.

Parasite

Bong Joon-ho

wo 10 mrt 2021 - 20.15 uur

Ki-taek woont met zijn gezin in een armoedig kelderappartement, niet veel meer dan één kamer, met amper toegang tot Wi-Fi. Ze knopen de eindjes aan elkaar met onderbetaalde baantjes, maar wanneer ze ook die verliezen, besluit de zoon, Ki-woo, het over een andere boeg te gooien.

Superjuffie

familiefilm

wo 17 mrt 2021 - 14.15 uur

Juf Josje start als nieuwe juf in een lagere school. Ze mag tijdelijk wonen in het huis van een tante die de wereld rondreist. In het huis vindt juf Josje een vreemd beeldje, waardoor ze per ongeluk magische krachten krijgt: ze kan met dieren praten! Maar er is meer.

1917

Sam Mendes

wo 17 mrt 2021 - 20.15 uur

De Eerste Wereldoorlog woedt in alle hevigheid. Schofield en Blake, twee jonge Britse soldaten, krijgen een schijnbaar onmogelijke missie toegewezen. Ze moeten in een race tegen de klok diep binnendringen in vijandelijk terrein om er een boodschap af te leveren.

Choums odyssee (3+)

ontbijtfilm

zo 21 mrt 2021 - 09.30 uur

Terwijl de storm raast over het moeras, komt uiltje Choum uit het ei gekropen. Hij wordt meteen uit het nest geblazen... en met een extra ei op de rug, trippelt Choum het moerasbos in, vastbesloten om een moeder te vinden voor zichzelf en het ei.

Onward

familiefilm

wo 24 mrt 2021 - 14.15 uur

Lang geleden was de wereld een plek vol magie, maar ondertussen is de moderne tijd overal doorgedrongen. Auto’s, vliegtuigen, gsm’s … ook in de wereld van de elfen, trollen en eenhoorns is het allemaal doodnormaal geworden.

Onward

familiefilm

wo 31 mrt 2021 - 14.15 uur

Lang geleden was de wereld een plek vol magie, maar ondertussen is de moderne tijd overal doorgedrongen. Auto’s, vliegtuigen, gsm’s … ook in de wereld van de elfen, trollen en eenhoorns is het allemaal doodnormaal geworden.

La Vérité

Hirokazu Kore-Eda

wo 31 mrt 2021 - 20.15 uur

Fabienne is een Franse filmster. Ze heerst over de mannen die van haar houden en haar mateloos bewonderen. Wanneer ze haar memoires publiceert, komt haar dochter Lumir terug uit New York, samen met haar acterende echtgenoot en hun jonge dochter.

Knives Out

Rian Graig Johnson

wo 7 apr 2021 - 20.15 uur

Een beroemde misdaadschrijver wordt net na zijn 85ste verjaardag dood aangetroffen in zijn landhuis. Uit het niets duikt de charmante en scherpe privédetective Benoit Blanc op om de zaak te onderzoeken. Hij krijgt af te rekenen met een bende hebberige familieleden.

De Beroemde Bereninvasie van Sicilië

familiefilm

wo 21 apr 2021 - 14.15 uur

Wanneer een ijskoude winter het berenvolk in de moeilijkheden brengt, besluit Koning Leonzi uit de bergen af te zakken naar het dal waar de mensen wonen. Daar gaat hij op zoek naar zijn zoon Tonio, die ooit ontvoerd werd door jagers.

Jojo Rabbit

Taika Waititi

wo 21 apr 2021 - 20.15 uur

De 10-jarige Jojo is een gemotiveerd lid van de Hitlerjugend, ook al zou hij geen vlieg kwaad doen. Op kamp lachen ze hem uit omdat hij het niet over zijn hart krijgt een konijntje de nek om te wringen. Wanneer hij terug thuis is, doet hij een ontdekking die heel zijn wereld op de kop zet.

De Beroemde Bereninvasie van Sicilië

familiefilm

wo 28 apr 2021 - 14.15 uur

Wanneer een ijskoude winter het berenvolk in de moeilijkheden brengt, besluit Koning Leonzi uit de bergen af te zakken naar het dal waar de mensen wonen. Daar gaat hij op zoek naar zijn zoon Tonio, die ooit ontvoerd werd door jagers.

Kapsalon Romy

familiefilm

wo 5 mei 2021 - 14.15 uur

Oma Stine, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Haar kleindochter Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar het kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid.

Cleo

Eva Cools

wo 5 mei 2021 - 20.15 uur

De 17-jarige Cleo overleeft een verkeersongeval waarin haar beide ouders om het leven komen. Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Haar liefhebbende oma probeert Cleo en haar broertje een warm nest te bieden, maar moet het ontgelden met de rebelse tiener.

Kapsalon Romy

familiefilm

wo 12 mei 2021 - 14.15 uur

Oma Stine, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Haar kleindochter Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar het kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid.

Atlantique

Mati Diop

wo 12 mei 2021 - 20.15 uur

Ada en Souleiman zijn een jong, verliefd koppeltje, ook al is Ada onverbiddelijk uitgehuwelijkt aan een andere man. Wanneer dat huwelijk er aankomt en Souleiman al maanden zijn loon niet meer uitbetaald krijgt, begint het idee om een beter leven op te zoeken met een gammel bootje steeds aanlokkelijk

Solan & Ludwig: Reis naar de maan (5+)

ontbijtfilm

zo 30 mei 2021 - 09.30 uur

50 jaar geleden zette de mens voor het eerst voet op de maan. Maar wat Solan & Ludwig doen, is minstens even straf: met de raket van hun vriend en uitvinder Reodor vertrekken ze op ruimtemissie!