Ertebrekers | The Calicos

DE BIJNA GRATIS VRIJDAGCONCERTEN

OPGELET!!!

Nieuw vanaf 13.08: Covid Safe Ticket

Het Nationaal Overlegcomité besliste op 19 juli dat evenementen met een capaciteit vanaf 1500 toeschouwers het Covid Safe Ticket (CST) kunnen gebruiken. Met het Covid Safe Ticket kan je een evenement bezoeken zonder mondmasker en zonder afstand te houden.

Vanaf 13.08 verhoogt OLT Rivierenhof de capaciteit naar 2000 personen en werken we met het Covid Safe Ticket.

MEER INFO VIND JE HIER bekijk ook ons infofilmpje onderaan deze pagina

Ertebrekers 
Weet je nog waar jij je bevond toen 'De zji' van Ertebrekers voor het eerst de ether in gestuurd werd? Wij wel. On the road, met de offspring in the back en het lief vrolijk naast ons. Plots kreeg de rit naar de cinema een impromptu roadtrip-gevoel, een sentiment dat we later vaker hadden, want 'Otel' – Ertebrekers’ debuutalbum, ook alweer uit 2016 – bleek uitstekend cruisin’ materiaal. Mellow, funky, laidback, ... de zomer steeds in het handschoenenkastje. 
Ertebrekers? Jawel, de West-Vlaamse tegenhangers van Heartbreakers is een Gentse groep die is opgericht door oude bekenden Flip Kowlier, Jeffrey Jefferson, en Peter Lesage. Ze heeft zwart bloed (funk, hiphop, soul) en drukt zich uit in het West-Vlaams, uiteraard.

Fast forward naar 2019. De wereld draait nog steeds aan een onwaarschijnlijk tempo om haar eigen as en schiet aan een rotvaart doorheen het universum, to boldly go where no one has gone before. Het is maar ten zeerste de vraag of we überhaupt ergens heen gaan. Of staan we niet gewoon wat ter plaatse te trappelen? In het geval van Ertebrekers: geenszins. Flip Kowlier, Peter Lesage en Jeffrey Bearelle staken de koppen opnieuw bij elkaar, wisselden muzikale ideeën uit ("Plots kwam Jeffrey af met wel 50 demo's. Ideetjes, zei hij" – dixit Kowlier), dronken koffie, kregen zin in ijs en gingen aan het werk. Het resultaat? Een hartverscheurend romige plaat. De titel? 'Crème'.

The Calicos
Wanneer The Calicos in april 2018 de hoofdvogel afschieten in Humo’s Rock Rally, smaakt hun melodieuze americana (mét pedalsteel) naar méér. Er volgt een handvol fijne singles en de concertagenda voor dat jaar is goed gevuld, maar voor hun debuutplaat wil het jonge zestal uit Antwerpen niet overhaast te werk gaan.

Fast forward naar 2020, het jaar waarin de wereld de pauzeknop indrukt. The Calicos komen in de zomer weer boven water met de single ‘Nova’, een sierlijke en epische oorwurm die het onder andere tot #1 in de VOXlijst van Radio 1 schopt en de landing van de langverwachte plaat inzet.

In mei 2021 komt The Soft Landing uit bij Mayway Records. Met daarop 9 diverse songs die het spectrum tussen americana en indierock bestrijken en samen een homogene, warme plaat vormen. Grote namen als Wilco, Ryan Adams, Jonathan Wilson en The War On Drugs zijn nooit ver weg, maar The Calicos beschikken ondanks hun nog jeugdige leeftijd al over het metier om uit die rijke invloeden een zeer eigen sound te puren.

De productie nam de band zelf in handen, geholpen door levende legende Firmin Michiels en andermaal loepzuiver afgewerkt door Tobie Speleman (blackwave., Geppetto & The Whales, …). Na drie jaar zijn The Calicos klaar om een breed muziekminnend publiek aan te spreken en is de band uitgegroeid tot een alternatieve popgroep die generaties kan verzoenen.

The Calicos:
Quinten Vermaelen (gitaar en zang)
Aäron Koch (gitaar, pedalsteel)
Sander Smeets (gitaar,  keys)
Maximilian Dobbertin (keys)
Guido Op de Beeck (bas)
Olivier Penu (drums)

De bijna gratis vrijdagconcerten worden je aangeboden door district Deurne en cc Deurne. Door de coronamaatregelen zijn we genoodzaakt dit jaar met betalende reservaties te werken.

Covid safe pas vanaf 13/8 in het OLT


Praktisch

genre
prijzen
  • Tickets: 6 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

19 uur: deuren open
20.30 uur: aanvang concert
Line up: TBA

Heb je recht op kansenterief?
Neem dan contact op met de balie van Arenberg via
 ticket@arenberg.be