De Dolfijntjes | De Held (voorprogramma)

DE BIJNA GRATIS VRIJDAGCONCERTEN

De Dolfijntjes
Het heerlijk geflipte combo ‘De Dolfijntjes’ kondigt de Verre Rien tour 2021 aan. Na vier lange jaren van oorverdovende stilte hebben de twee frontmannen Wim Opbrouck & Wim Willaert het spreekwoordelijke blaasgat in hun agenda gevonden om als vanouds grensoverschrijdend de festivalpodia te bestormen.

Gewapend met genetisch gemanipuleerde trekzakken, bezwerende synths en twee hallucinante koperblazers brengen De Dolfijntjes hun waanzinnige freakshow die het midden houdt tussen Willem Vermandere en West-Vlaamse Daft Punk. 

De Dolfijntjes stellen zich tot doel muziek te maken die niet te catalogeren valt. Zo bekleden ze een volstrekt unieke positie in het hedendaagse muzieklandschap. 

Zeker dat het dat eraf gaat, dat er kolkende moshpits ontstaan en dat er heerlijke samenzangen zullen weerklinken uit uitzinnige monden. 

Voor deze tour is er nieuw personeel aan boord: Samoerai Serge Feys (TC Matic, Arno) op Keyboards, Yves Fernandez Solino & Marc De Maeseneer (Lady Linn, El Tattoo Del Tigre, The Whodads, …) op blinkend koper. De Dolfijntjes 2.0 zijn nu een octet. Een muziekensemble van 8 muziekinstrumenten of zangstemmen. 

Support: De Held
Jo Jacobs had een half mensenleven nodig om zijn debuut 'De held' (2012) te maken. Volgens de pers maakte ‘De Held’ het perfecte debuut (De Morgen) met een aangename soberheid en openheid (Humo), een intrigerende groeiplaat (De Standaard) van een talent dat eenieders luisterend oor verdient (Knack).

Waarna Jacobs over ging tot de orde van de dag, en nog een plaat maakte. 'Alcatraz' (2015) is de verre neef van 'De held'. Er zijn duidelijke familietrekken, maar er ook nieuwe bloedlijnen.

De hoofdmoot van 'Alcatraz' werd in - amper - zes weken opgenomen door De Held zelf. Thuis in de woonkamer, op zijn eiland, zijn Alcatraz. Dat zorgt voor eenheid en spontaniteit. Met veel oog voor detail. Dat zorgt voor speelsheid. 

Wouter Van Belle liet er zijn van ervaring en vakmanschap bulkende vingers nog eens overgaan. Karel De Backer voegde drums toe. En klaar was 'Alcatraz'.

Daar zit je dan: de debuutplaat vier sterren gegeven en de opvolger beter vinden (Humo)

Weinigen kunnen zo veel met zo weinig (Het Nieuwsblad) 

 

De bijna gratis vrijdagconcerten worden je aangeboden door district Deurne en cc Deurne. Door de coronamaatregelen zijn we genoodzaakt dit jaar met betalende reservaties te werken.


Praktisch

genre
prijzen
  • Tickets: 6 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

19 uur: deuren open
20.30 uur: aanvang concert
Line up: TBA

Heb je recht op kansenterief?
Neem dan contact op met de balie van Arenberg via
 ticket@arenberg.be