Deurne Wintert!

Beste cultuurliefhebber,

Flink schrikken na zo’n mooie zomer als plots de winterjassen uit de kast moeten. De warmte komt nu niet vanzelf meer, daar moeten we zelf voor zorgen.

Het zit in onze genen om dan vuur te maken en de elementen naar onze hand te zetten. Die kriebel voelen we ook in Deurne. DAAROM is Deurne Wintert weer in aantocht. Een blitz editie op één dag met alles er op en er aan. Vuur, foodtrucks, straattheater en een gezellig terras.

Afspraak aan het Arenaplein op zaterdag 7 december om 16 uur!

Het Deurne Wintert Team

Deurne Wintert!

za 7 dec 2019

Het zit in onze genen om dan vuur te maken en de elementen naar onze hand te zetten. Die kriebel voelen we ook in Deurne. Daarom is Deurne Wintert weer in aantocht. Een blitz editie op één dag op het Arenaplein met alles er op en er aan. Vuur, foodtrucks, straattheater en een gezellig terras!

Stefan Boonen en Jan Van Lierde

Familievoorstelling naar het prentenboek “Dank je wel”.

za 7 dec 2019 - 11.00 uur

Het boek “Dank je wel” al ontdekt? Een heerlijk fantasierijk verhaal van auteur Stefan Boonen, geïllustreerd door Jan Van Lierde. Auteur en illustrator brengen het verhaal nu samen tot leven in bib Arena.

Auteurslezing Kris Van Steenberge

De auteur aan het woord

za 7 dec 2019 - 14.30 uur

Kris Van Steenberge (1963) is (toneel-)schrijver, regisseur en docent. In september 2013 debuteerde Van Steenberge met zijn roman 'Woesten', waarmee hij de Bronzen Uil en de Debuutprijs 2014 won.

DJ Frietmachine

Friet met een beat!

za 7 dec 2019 - 16.00 uur

DJ Frietmachine, hoeveel frietbeat zit er in jouw aardappel? Een machine die jouw aardappel laat dansen? Komt dat zien! DJ Frietmachine is de meest swingende aardappel-installatie die er bestaat. Hij meet, weegt en bekijkt of jij geaard bent. Is dat het geval dan draait hij een vette plaat voor jou

De Vuurmeesters

Vuurlandschappen

za 7 dec 2019 - 16.00 uur

Geen Deurne Wintert zonder Vuurmeesters. Al jaar en dag zorgen zij woor warmte en sfeer op onze winterfestivals. Dat zal dit jaar niet anders zijn. De vuurlotussen, vuurbomen en reuze vuurschalen zijn terug van de partij. Kom je dus verwarmen!

Guapa productions: Lancelot

Paardenmolen én behendigheidsspel in één!

za 7 dec 2019 - 16.00 uur

Het paard blaast, de mist trekt op, muziek begint te spelen... en we zijn vertrokken, in volle galop! Hangen in de stijgbeugels, geconcentreerde turende gezichten, richten en... raak!

Kartje Kilo: THE PUFFIN' PIPERS

za 7 dec 2019 - 16.00 uur

Deze gloednieuwe act is onversneden Kartje Kilo: een absurde mobiele act met twee Schotten die wel een heel bijzondere doedelzak hanteren: een bladblazer! Met de grootste ernst gaan ze, marcherend op doedelzakmuziek, in interactie met het publiek én met wat ze vinden op straat!

Octaaph

za 7 dec 2019 - 16.00 uur

Octaaph, een méér dan levensgroot vogelskelet, wordt door een echtpaar een blik op de levende wereld gegund. Wanneer het niet enkel een ontspannende wandeling blijkt te zijn, maar er van hem ook nog vliegkunsten worden verwacht, slaat de schrik hem om het hart.

Ron Jaluai

No Bubbles no glory

za 7 dec 2019 - 16.00 uur

Ron Jaluai creëert een sprookjesachtige atmosfeer waarbij het Arenaplein wordt omhuld door… maar liefst 90.000 ZEEPBELLEN per MINUUT! Zoveel bubbels zijn ongezien!

Spectrumschool Deurne, fotografe Evy Raes

Stielspiegel

za 7 dec 2019 - 16.00 uur

De Deurnese campus Ruggeveld van GO_Spectrumschool biedt beroeps- en technische opleidingen. In het voorjaar van 2019 gingen jongeren uit 7 verschillende opleidingen aan de slag met Fotografie en Woord onder deskundige begeleiding van fotografe Evy Raes

Geert Beullens en Frederik Huys: SCROOGE

Een gierige kerstvertelling

za 7 dec 2019 - 17.15 uur

Sinterklaas is zonder twijfel de vriendelijkste man die ooit bestaan heeft maar kennen jullie ook de vervelendste man aller tijden? Dat is de wereldberoemde vrek en kerstmishater Ebenezer Scrooge.

Peter Gusta

Fiammifero

za 7 dec 2019 - 18.30 uur

Een vurig verhaal over verliefdheid. In deze voorstelling brengen vuurspuwer Peter Gusta en Nila Hoop een zachte ode aan de magie van vuur. In een verhaal over liefde en verliefdheid, over zachtheid en passie weten Peter en Nila de kracht van vuur te combineren met de elegantie van dans.