Vorig jaar liet het DAKkan festival de daken van heel Antwerpen leven. Dit jaar doen we een mini dakenfestival in de buurten Bosuil en Kerkeveld. Voor deze editie sloegen de lokale dienstencentra, vzw De Vijver, Academie Deurne en het cultuurcentrum van Deurne de handen in elkaar.

Laat je verrassen door unieke, nooit geziene daklocaties in en rond de Bosuil. Geniet op hoogte van prachtige muziekacts, een gegidste dakwandeling, lokale culinaire verrassingen en intimistisch theater. Het grasplein aan dienstencentrum Bosuil wordt tijdelijk omgedoopt tot festivalweide en verzamelplek.

De activiteiten op de festivalweide zijn gratis en zonder reservatie. Voor de verrassingstocht met dakbezoeken koop je tickets aan 5 EURO (2 EURO VT)

De verrassingstocht bestaat onder andere uit de romantische monoloog 'De Rudi' door Kristine Van Pellicom, swingende latin met Los Guapos Del Ritmo met o.a. Roman Santos, de woordklas van Erik Burke, hoge tonen tijdens een aria van Ellen Wils, een toonmoment en installatie van Villa Vonk en een prachtig zicht op Deurne Noord vanop zes hoog...

Op de festivalweide kan je onder andere meezingen met Hanne en Fien en genieten van concerten van Tom van Dyck Trio, Demi-Sec, The Moonlovers, de Duiventil van Pigeon on piano.

Tom Van Dyck trio
Enerzijds leeft in saxofonist Tom een onstilbare behoefte steeds nieuwe muziek te verzinnen. Anderzijds voelt hij de drang om dit te verbinden met ‘de jazztraditie’ van de grote solisten en ‘the great American songbook’. In dit trio doet hij dat tweede, omringd door een swingende en interactieve ritmetandem met Mark Haanstra (NL) op contrabas en Herman Pardon op drums.

The Moonlovers
Drie eigenzinnige muzikanten gaan de confrontatie aan met alle mogelijke muziekstijlen. Met het grootste gemak switchen zij van Elvis naar James Brown, Rolling Stones naar Miles Davis, AC/DC naar Soft Cell en Talking Heads naar Prince... The Moonlovers spelen geen covers, ze spelen mét covers!

De Duiventil van Pigeon on Piano
De duiventil van Pigeon on Piano is een sprookjesachtige muzikale kijkdoos. Pianiste Katrien ‘Pigeon’ Verfaillie speelt eigen composities in de kleinste concertzaal ter wereld. Wie luistert en binnengluurt belandt in een wonderlijke wereld, in een magisch schouwburgdecor van duifjes, lichtreflecties en eigenwijze pianocomposities. Katrien speelt live de sterren tureluurs, wars van regels maar heerlijk harmonieus.

 Praktisch

locatie
  • op locatie

Extra

Vertrekplaats: Dienstencentrum Bosuil (grasveld)
Bosuil 160, 2100 Deurne

De activiteiten op de festivalweide zijn gratis en zonder reservatie.

Voor de dakbezoeken koop je tickets aan 5 EURO (2 EURO VT)