P├ętanque, pastis & plaisir

dakfestival DAKKAN

Ooit al eens op hoog niveau je culturele geest willen verruimen? En tegelijkertijd de stad van de toekomst vorm geven? Dan is DAKkan iets voor jou!

Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 september kan je voor het eerst kennismaken met enkele inspirerende Antwerpse daken. Het dak is niet langer het bovenste stuk van een gebouw. Het dak is niet langer enkel de speeltuin van meeuwen en katten. In Antwerpen kan jij tijdens het laatste weekend van september genieten van de kracht en de mogelijkheden die daken bieden. Meer openbare ruimte, meer plek voor kunst, cultuur, ontspannen, sport en spel. Alles wat we doen op de begane grond, kan ook op het dak.

Kom in het kader van DAKKAN petanque spelen op het dak van de Kronenburgwijk. Breng je eigen petanqueset mee of maak gebruik van he aanwezige materiaal. Met doorlopend pastis-bar en muzikale omkadering door Les Tzigales.

Les Tzigales brengen chansons en standards uit de swing-, musette- en Gypsy Jazz- muziek gekleed in een warm en geheel eigen geluid. De muziek is afwisselend swingend, melancholisch, opzwepend, vrolijk. Kortom, boeiend als het leven zelf! Les Tzigales brengen ook eigen composities. Deze zijn doorgaans van de hand van gitarist/zanger Ramsy Irani. Het uitgekiend afwisselend instrumentale en vocale repertoire in combinatie met de zorgvuldig uitgebalanceerde en smaakvolle arrangementen maken elk concert boeiend.
Met: Ramsy Irani (solo gitaar en zang), Sam Stuyck (zang en ritme gitaar) en Chris Mentens (contrabas)

Werkhuizen MIN geeft mensen die het wat moeilijker hebben in onze maatschappij een boeiende job. Vier hoog, op het dak van hun gebouw, hebben ze een petanquebaan aangelegd voor de vrije momenten.


Praktisch

genre
locatie
  • op locatie

Extra

Doorlopend van 14 tot 18 uur
Gratis, geen reservatie

Locatie:
Werkhuizen MIN vzw
Van Cortbeemdelei 382
2100 Deurne