Bezoek Wandelboulevard Arena Sporthal

dakfestival DAKKAN

Ooit al eens op hoog niveau je culturele geest willen verruimen? En tegelijkertijd de stad van de toekomst vorm geven? Dan is DAKkan iets voor jou!

Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 september kan je voor het eerst kennismaken met enkele inspirerende Antwerpse daken. Het dak is niet langer het bovenste stuk van een gebouw. Het dak is niet langer enkel de speeltuin van meeuwen en katten. In Antwerpen kan jij tijdens het laatste weekend van september genieten van de kracht en de mogelijkheden die daken bieden. Meer openbare ruimte, meer plek voor kunst, cultuur, ontspannen, sport en spel. Alles wat we doen op de begane grond, kan ook op het dak.

In het kader van DAKKAN kan je ook de 'wandelboulevard' op de Arenasporthal ontdekken.

De Arenasporthal in Deurne, ook wel Het Fortje genoemd, heeft een lange en bewogen geschiedenis. Gebouwd om Vesting Antwerpen te verdedigen, is het nu een sportcomplex in het hart van de Arenabuurt. Architect Renaat Braem had op het dak een grote openbare wandelboulevard getekend, die jammer genoeg nooit echt gerealiseerd is. Onder begeleiding van gids Jan Pandelaers (cultuurantenne Deurne), kan je toch een keertje op het ‘Dak van Arena’ en krijg je een idee van hoe Braem zich de Arenawijk én de wandelboulevard voorstelde. Bovendien hoor je hoe de Arenawijk en kleine verhalen van Deurnse mensen verweven zijn met de geschiedenis van ons land.

Praktisch

genre
prijzen
  • Tickets: 5 euro
  • Kansentarief
locatie
  • Arenahal Deurne
  • Arenaplein 2/A
  • 2100 Deurne

Extra

duur: 45'

Schoeisel: gelieve geen hakken te dragen ter bescherming van de dakbedekking