Uitreiking CULTUURPRIJS DEURNE 2019

Viering Laureaten van de Kunst

De cultuurraad en het district Deurne zetten op zondag 2 februari 2020 drie verdienstelijke Deurnenaars in de bloemetjes die hun strepen verdienden op het vlak van cultuur. De Laureaten van de Kunst 2019 zijn Rudy Trouvé, Esohe Weyden en James Jones.

Na een volksstemming heeft een professionele jury beslist wie volgens u cultureel Deurne in 2019 op de kaart zette in de volgende categorieën:

De Carrièreprijs gaat naar gitarist, zanger en kunstenaar Rudy Trouvé. Voor hij in de jaren ´90 bij de Belgische rockgroep dEUS speelde, richtte hij Heavenhotel op, een artistieke denktank voor muziek en kunst. Later vormde hij met Daan Stuyven de groep Dead Man Ray. Na een pauze van 16 jaar kwam er in 2019 een reünie en een nieuw album. Ook als beeldend kunstenaar is Trouvé een meester in experimenteren. Zo getuigt zijn atelier in Deurne-Noord.

Als Beloftevol Talent staat Esohe Weyden in de spotlights. De Deurnse spoken word dichteres en presentatrice neemt geen blad voor de mond als ze haar visie op de wereld met het publiek deelt. De jonge Esohe sleepte al enkele prijzen in de wacht en in 2018 werd ze ook finaliste in het Belgisch Kampioenschap Slam Poetry.

Eervolle Blikvanger is de Britse fijnschilder James Jones. Hij studeerde enkele jaren in Firenze om zich te verdiepen in de traditionele schilderkunst van de 17de eeuw. Als portretschilder en specialist in oude olie- en verftechnieken, wilde hij dicht bij de Grote Meesters als Van Dijck en Rubens staan. Enkele jaren geleden verruilde hij daarom zijn thuisland voor Antwerpen. James heeft zijn atelier in Kasteel Sterckshof waar hij ook lesgeeft. Hier maakt hij ook zijn eigen verf naar authentieke recepten van Van Dyck en Titiaan.

Wie de Publieksprijs in de wacht sleept, houden we nog even geheim…

Feestelijke viering
De uitreiking van de Deurnse Cultuurprijzen is een sfeervolle en feestelijke viering met een wervelende show waar woord, beeld en muziek de hoofdrol spelen. Presentatrice en verteller Deirdre Timp praat de viering aan elkaar. Dunja Mees, finaliste van The Voice van Vlaanderen, zorgt voor de muzikale omlijsting. De viering wordt afgesloten met een receptie waar u gezellig kan napraten.

Programma
14.30 uur     Welkom
15.00 uur     Voorstelling Laureaten van de Kunst Deurne 2019
17.00 uur     Prijsuitreikingen
17.30 uur     Receptie

Inschrijven
Bent u er graag bij? Schrijf u dan in via ccdeurne@antwerpen.be of tel. 03 360 85 50. Meld zeker met hoeveel personen u aanwezig zal zijn.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • gratis

Extra

gratis

Bent u er graag bij? Schrijf u in via ccdeurne@antwerpen.be of tel. 03 360 85 50. Meld zeker met hoeveel personen u aanwezig zal zijn.