Cinema Rix

FILMPROGRAMMA CINEMA RIX

elke woensdag om 14.15 en 20.15 uur

Woensdag is filmdag in Cinema Rix. met telkens een familiefilm in de namiddag en een avondvertoning voor de liefhebber van de betere film.

BUURTBAR BARIX

elke woensdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 21 uur

In BARIX kan je terecht voor een hapje, drankje en een gezellige babbel.

de Gryspeerstraat 86
2100 Deurne
Info en reservatie: 03 360 80 90 of cinema.rix@stad.antwerpen.be

POP-UP KOFFIEHOEK EN INFOPUNT

elke dinsdag tussen 9 en 16 uur

Kom elke dinsdag langs in onze koffiehoek en geniet van gratis koffie, thee en heerlijke zoetigheden. Tegelijk kan je informatie krijgen over wat er allemaal te beleven valt in Cinema Rix.

VERENIGING IHSANE

elke maandag van 9 tot 12 uur

Met dit project wil vereniging Ihsane vrouwen in armoede bijstand verlenen. Dit kan gaan van het aanbieden van morele steun tot tolken en begeleiden op administratief vlak, waarbij toeleiding naar de juiste instanties een belangrijk onderdeel is.

LESSEN AEROBICS

elke maandag van 14 tot 15 uur

Op maandag namiddag organiseert Buurtsport Aerobics lessen voor vrouwen (18+) in de polyvalente zaal van Cinema Rix. (Kinderen mogen niet meekomen) Inschrijven hoeft niet. Draag sportieve kledij en breng een flesje water mee.

OMNISPORT VOOR KINDEREN

elke maandag en donderdag van 16 tot 17 uur

Kinderen kunnen laagdrempelig verschillende sporten verkennen en zo ontdekken ze wat ze echt leuk vinden. Inschrijven hoeft niet. Draag sportieve kledij en breng een flesje water mee. Op maandag voor kinderen van 5 tot 8 jaar, op donderdag van 9 tot 12 jaar.

PRETLOKET

elke eerste dinsdagavond van de maand

We maken tijd voor ontmoeten en ontdekken allerlei cultuur- sport- en vrijetijdsaanbod. We beginnen steeds met een gratis kommetje soep en nadien kan je deelnemen aan gratis workshops. Er is eveneens de kans om in te schrijven voor allerlei uitstappen van het pretloket.

VERTONINGEN FILMMAGIE

tweewekelijks op dinsdag om 14.15 en 20.15 uur

Tweewekelijks op dinsdag organiseert de filmclub van Filmmagie Antwerpen vertoningen in Cinema Rix.

HUISWERKBEGELEIDING

elke woensdag namiddag van 13 tot 16 uur

Op woensdag namiddag organiseert WISSAL huiswerkbegeleiding voor kinderen van de lagere school en eerste graad middelbaar in cinema Rix.  Meer info over uren en inschrijving vind je hier.

KUNSTENBAD ACADEMIE DEURNE

elke woensdag van 14-15 uur (6+) en 15-16 uur (9+)

Ben je 6 jaar en kan je nog niet kiezen tussen muziek, beeldende kunsten of woord? Kom dan naar het Kunstenbad, een plek waar keuzes maken niet hoeft en waar je heel veel kan ontdekken en doen. We spelen met woorden, musiceren en bewegen. We maken kunstwerken, kleintjes en misschien wel hele grote.

Bewegingsavonturen

elke woensdag van 17 tot 18 uur

In Bewegingsavonturen kan je op een speelse manier ontdekken wat yoga is en wat het met je lichaam doet. Je wordt er rustig van, kan je beter concentreren en leert jezelf beter kennen. Kom het eens proberen.

PERMANENTIE STADSMAKERS

elke vrijdag van 13 tot 15.30 uur

Heeft uw vereniging of bewonersgroep ideeën om het leven in de stad te verbeteren? Of hebt u plannen om uw buren bij elkaar brengen? Stel uw activiteit of project voor aan Stadsmakers. U kan dan een subsidie krijgen.

Trots in Deurne-Noord

boek

za 1 dec 2018 tot di 31 dec 2019

in het boek 'Trots in Deurne-Noord - Kronieken van het leven en de wijk' komen 27 mensen aan het woord in 16 verhalen. Ze geven je een inkijk in hun leven, maar ook in hun wijk. Allemaal dragen ze een stuk van Deurne-Noord in zich. Je kan het boek hier online bestellen.

Urban Baroque Bowl

di 11 dec 2018 tot vr 21 dec 2018

Urban meets barok. Hoor en beleef met je lichaam muziek die vibreert. Adem beelden in. Een subtiele clash tussen Vlaamse Meesters en streetart in een sferisch klankbad.

Sometimes in Autumn

vzw Kilalo & Adams Mensah

vr 21 dec 2018 - 19.15 uur

Mich heeft wat verklaringen te doen nadat hij zijn dochter uit woede heeft verteld dat haar moeder niet haar biologische moeder is. En dat op de avond van zijn huwelijksverjaardag... 'Sometimes in autumn' is een kortfilm (30') van Kilalo, een vereniging voor jongeren met Afrikaanse roots.

Johan Braeckman

Kritisch denken: valkuilen en mogelijkheden

vr 11 jan 2019 - 20.30 uur

Hoewel de menselijke soort onbetwistbaar intelligent is, valt evenmin te ontkennen dat we kwetsbaar zijn voor irrationalisme. Ook in de 21e eeuw, ondanks de aantoonbare betrouwbaarheid van de wetenschappelijke methodes, blijven talloos veel mensen geloof hechten aan pseudowetenschap, bijgeloof...

Mauro & Holvoet-Hanssen

BLAUWBOEK. Adembenemend en grensverleggend muziektheater

za 19 jan 2019 - 20.30 uur

Van Debuutprijs tot Cultuur- en Arkprijs: 20 jaar na zijn bejubeld debuut Dwangbuis van Houdini rammelt (ex-stads)dichter en onnavolgbaar troubadour Peter Holvoet-Hanssen als de Iggy Pop van de Nederlandstalige poëzie opnieuw en als nooit tevoren aan de kettingen van de taal

ZSA ZSA ZSU

Suburbia: A road downtown

do 31 jan 2019 - 20.30 uur

Ze zijn eerder zeldzaam, bands die uit zo veel vrouwen bestaan. Zsa Zsa Zsu is zo'n zeldzaamheid. Een vijftal dat bewonderd wordt om hun muziek en instrumentale kunnen
volzet

Ghana for You

Adams Mensah

wo 13 feb 2019 - 20.15 uur

Filmmaker en acteur Adams Mensah keert terug naar Ghana, het land waar hij geboren is en de helft van zijn leven spendeerde. Een roadtrip van Adams om Ghana, haar bewoners en zichzelf beter te leren kennen.

Boom Toudou (6+)

Nyira Hens

zo 17 feb 2019 - 14.00 uur

Boom Toudou is een Afrikaans sprookje verwant aan het westerse Assepoester. Een meisje dat haar moeder en grootmoeder verloren heeft, wordt opgevoed door een boze stiefmoeder die haar allerlei ondankbare en zware taken geeft. Haar enige troost is een boom die haar grootmoeder voor haar plantte.

Pelikaanstraat 20

Aminata Demba

wo 27 feb 2019 - 20.15 uur

In Pelikaanstraat 20 maakt Aminata de omgekeerde tocht die haar overleden vader destijds maakte. Vanuit een hotelkamer in de Pelikaanstraat (waarin ze geboren werd) richting Mali. Ze maakt er kennis met de verhalen van andere vertrekkers, blijvers en terugkeerders.

Hans Van Cauwenberghe & Yao Issifou & Band

NONKEL TONY

do 28 mrt 2019 - 20.30 uur

Onder Nonkel Tony gaat Hans verder in de stijl van Bazaar en Hans. De teksten graven wel dieper en krijgen bovendien een kleurrijke Afrikaanse toets.

Pascale Platel

‘TGAT en de Markt

za 27 apr 2019 - 20.30 uur

'TGaT en de markt is een vervolg op Pascale Platels TET Talk, het relaas van haar puberjaren. In 'TGaT en de markt onderzoekt Pascale haar liefdesleven als volwassen vrouw. Hoe komt het dat de relaties waarvan ze dacht dat ze voor altijd gingen duren, toch gedoemd waren te mislukken.

Nele van den Broeck

Kwest #3: Het geld

vr 3 mei 2019 - 20.30 uur

Een jaar geleden verhuisde Nele Van den Broeck naar Londen. Ze ging het maken. Door een combinatie van zelfoverschatting, astronomische huurprijzen en de zwakke euro heeft ze zichzelf vooral armer gemaakt. In afwachting van haar grote doorbraak klust ze bij als straatmuzikant.

Humo's Comedy Cup on Tour

za 18 mei 2019 - 20.30 uur

De prestigieuze wedstrijd Humo's Comedy Cup staat garant voor top entertainment van dé comedians van dé toekomst. Na de finale zal Humo's Comedy Cup toeren langsheen de cultuurcentra met een top line up van 2 finalisten + de winnaar vergezeld door een ervaren MC

EMILE

do 23 mei 2019 - 20.30 uur

Na jarenlang het podium te hebben gedeeld, kiest Emile nu resoluut voor een soloproject: de release van een EP met eigen songs. Met vrolijke, eigenzinnige nummers wil hij positiviteit in de wereld brengen. Liefde is de rode draad.