Cinema Rix

film: Noud Wynants
copywriting: Matthias Van Milders
voice over: Jo Jochems
muziek: Philipp Weies
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
spinnen in het web: Filip Baeyens & Chantal Boes
steunpilaren: AL onze vrijwilligers
ontwerp toekomstige gevel: Larsen Bervoets
mecenas: District Deurne

In Cinema Rix, de parel van Deurne-Noord, valt veel te ontdekken! Maar ook te creëren... ideeën zijn dus altijd welkom. Ontmoeting en verbinding staan centraal. We zijn een open huis! Kom je gewoon voor een gezellige babbel, of om de krant te lezen? Het kan allemaal. Kinderen kunnen hier gamen, hun huiswerk maken, spelen in de speelhoek, nieuwe sporten ontdekken of naar de Academie komen. Pret verzekerd!

Geniet van een (h)eerlijke maaltijd aan democratische prijzen in buurtbar Barix… en Barix is ook de plaats waar je elke eerste donderdag van de maand kan genieten van ‘Iets anders’.

En dan is er uiteraard het filmprogramma nog: dinsdag programmeert Filmmagie de betere film, op woensdagnamiddag zijn kinderen baas en 's avonds verwelkomen we alle filmliefhebbers. Ook comedy krijgt een plaats in de Rix: je lacht je een breuk tijdens de Jeroen Leenders Experience en de show van Don Vitalski. Zing mee met Barbara Dex of kom af tijdens een cultuurcafé.

Sowieso tot snel.

BARIX

In Barix kan je terecht voor een hapje, drankjes en een gezellige babbel. Barix is elke woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 9 - 21 uur. Keukenprins Kurt Wilbers of keukenprinses Suzanne De Clerq tovert elke week een ander kraakvers menu op tafel om van te smullen aan zeer democratische prijzen. 

Film

FILM IN CINEMA RIX
elke woensdag om 14.15 en 20.15 uur

Woensdag is filmdag in Cinema Rix. met telkens een familiefilm in de namiddag en een avondvertoning voor de liefhebber van de betere film om 20.15 uur.

Tweewekelijks is op dinsdag filmclub Filmmagie te gast in Cinema Rix. Ook bij hen kan je terecht voor een fijne filmervaring. Losse tickets voor de filmmagie-vertoningen zijn ook verkrijgbaar bij cc Deurne.

Iets anders

IETS ANDERS

elke eerste donderdag van de maand van 19 tot 20 uur

Elke maand iets anders… daarmee willen we jou verrassen. Kom heerlijk eten met vrienden of familie in Buurtbar Barix en wij trakteren je tijdens je diner op een culturele ervaring. Dit kan muziek, poëzie, een verhaal, een lezing of wie weet wel een bingo avond zijn. Houdt onze Facebook pagina in de gaten en kom elke maand terug, want ’t is elke maand iets anders.

De Métier

DE METIER
Elke vrijdag van 11 tot 16 uur
Handwerken, is dat je hobby of wil je het graag leren? Kom elke week samen met Gerda, naaien, breien, knutselen, kaartjes maken of aan je eigen creatie werken. Dit in de gezellige buurtbar Barix, waar je kan genieten van ons heerlijk gebak koffie of thee.

Game corner

GAME CORNER
elke vrijdag van 15.30 tot 18 uur
Elke vrijdag kan je met je vrienden na schooltijd komen chillen in Cinema Rix. Speciaal voor de jongeren uit de buurt maken we een gamecorner. Gamen is niet meer weg te denken in de jongerencultuur! Speel een gezelschapsspel of speel samen op de PlayStation, het kan allemaal.

Recht-op

ONTMOETINGSAVOND EN PRETLOKET
elke eerste dinsdagavond van de maand, 18 tot 21 uur,  foyer Cinema Rix
We maken tijd voor ontmoeten en ontdekken allerlei cultuur- sport- en vrijetijdsaanbod. We beginnen steeds met een gratis kommetje soep en nadien kan je deelnemen aan gratis workshops. Er is eveneens de kans om in te schrijven voor allerlei uitstappen van het pretloket.

Ihsane

VERENIGING IHSANE
elke maandag van 9 tot 12 uur
Met dit project wil vereniging Ihsane vrouwen in armoede bijstand verlenen. Dit kan gaan van het aanbieden van morele steun tot tolken en begeleiden op administratief vlak, waarbij toeleiding naar de juiste instanties een belangrijk onderdeel is.

Omnisport

OMNISPORT VOOR KINDEREN
elke maandag van 16 tot 17 uur
Kinderen kunnen laagdrempelig verschillende sporten verkennen en zo ontdekken ze wat ze echt leuk vinden. Inschrijven via buurtsport. Draag sportieve kledij en breng een flesje water mee. Op maandag voor kinderen 6 tot 12 jaar.
10 EURO voor een 6-beurtenkaart
Meer info: Buurtsport Deurne-Noord - 03 325 83 69 - buurtsport.deurnenoord@antwerpen.be

Bewegingsavonturen

BEWEGINGSAVONTUREN
elke woensdag van 17 tot 18 uur
In Bewegingsavonturen kunnen kleuters op een speelse manier ontdekken wat yoga is en wat het met je lichaam doet. Je wordt er rustig van, kan je beter concentreren en leert jezelf beter kennen. Kom het eens proberen. Voor kinderen van 4 tot 6 jaar
10 EURO voor een 6-beurtenkaart
Meer info: Buurtsport Deurne-Noord - 03 325 83 69 - buurtsport.deurnenoord@antwerpen.be

Yoga

YOGA
elke maandag van 18.30 tot 19.30 uur
Yoga is een bewegingsvorm waarbij je lichaam en geest verbindt door leuke, rustige oefeningen te doen. Het beoefenen van Yoga draagt bij tot een innerlijke evolutie. Maar ook op fysiek niveau zal Yoga je lichaam sterker, mooier en gezonder maken. Er goed uitzien is niet het belangrijkste, maar je goed of beter in je vel voelen helpt je pas vooruit.
10 EURO voor een 6-beurtenkaart
Meer info: Buurtsport Deurne-Noord - 03 325 83 69 - buurtsport.deurnenoord@antwerpen.be

Huiswerkbegeleiding

HUISWERKBEGELEIDING
elke woensdag namiddag van 12.30 tot 15.30 uur
Op woensdag namiddag organiseert WISSAL huiswerkbegeleiding voor kinderen van de lagere school en eerste graad middelbaar in cinema Rix.
info en inschrijvingen: 0486 66 42 77 of alwissal@hotmail.com

Kunstenbad

KUNSTENBAD ACADEMIE DEURNE
elke woensdag van 13.30 - 15.10 uur (6+) en 15.30 -17.10 uur (9+)
Kan je niet kiezen tussen muziek, beeldende kunsten of woord? Kom dan naar het Kunstenbad, een plek waar keuzes maken niet hoeft en waar je heel veel kan ontdekken en doen. We spelen met woorden, musiceren en bewegen. We maken kunstwerken, kleintjes en misschien wel hele grote.
www.academiedeurne.be

Beeldatelier

BEELDATELIER
elke donderdag van 16 tot 17.40 uur

Hou je van schilderen, boetseren, tekenen en knutselen? Ben je tussen 6 en 12 jaar?
Kom dan op donderdag naar het beeldatelier in Cinema Rix! Je maakt op een speelse en experimentele wijze kennis met vorm, kleur, ruimte en compositie.
www.academiedeurne.be

Permanentie Gezinsbond

PERMANENTIE GEZINSBOND
elke 1ste, 3de en 5de woensdag van de maand, telkens van 14 tot 16 uur

Eén, twee of meer kinderen? Klassiek of nieuw samengesteld gezin? Alleenstaande ouder? Hoe je gezin er ook uitziet, de Gezinsbond is er voor jou. Heb je een vraag over je gezin, over de Gezinsbond, babysit nodig,…? Kom zeker eens langs!
www.gezinsbond.be

Voorstellingen in CINEMA RIX

Dagboek van een ijsbeer - Sigrid Spruyt

Iets anders in BARIX

do 5 mrt 2020 - 19.00 uur

De koude wereld van het winterzwemmen. Niet meer zo heel koud trouwens tegenwoordig, door de klimaatopwarming. Sigrid Spruyt schreef er een boek over, een reisverslag over een straffe ontdekking vlak onder onze neus, want je moet niet naar de andere kant van de wereld om gelukkig te zijn.

Villanella & Tim Oelbrandt

Heen en terug

vr 6 mrt 2020 - 20.00 uur

Tim Oelbrandt is al jaren een ster in de underground magic community. Met deze theaterproductie, waarvoor hij zich verdiept in de psychologie achter de goochelkunst, zet hij de stap naar het grote publiek.

Don Vitalski

De ideale schoonzoon

vr 13 mrt 2020 - 20.00 uur

Na een leven lang te hebben rondgedobberd als een uitbundig vrijgezel, is de levende legende Don Vitalski, tot zijn eigen schrik, tamelijk plotseling een huisvader geworden: met een relatie, een garage en twee kinderen. “En dat terwijl ik maar één kind wilde - en twéé relaties.”

Monky (6+)

ontbijtfilm

zo 15 mrt 2020 - 09.30 uur

Op een dag vindt de elfjarige Frank een echte aap in de tuin. Hij noemt zijn nieuwe vriend Monky. De komst van de aap zorgt voor veel opwinding en plezier, maar maakt ook een stil verdriet terug wakker. Het duurt immers niet lang voor Frank beseft dat Monky niet toevallig in hun tuin terecht kwam.

Disney zonder toegevoegde suiker (6+)

Cools & Zoon

zo 5 apr 2020 - 14.00 uur

Een liedjesprogramma vol Disney-songs... Mary Poppins wilde er nog wel a spoonful of sugar bovenop doen, maar Cools & zoon doen het zonder toegevoegde suiker. Dat is al zoet genoeg! Ga zitten (of staan) voor een heerlijk concert. Het wordt supercalifragilisticexpialidocious!

TRYOUT - De Nieuwe van Michael Van Peel

vr 10 apr 2020 - 20.00 uur

Vorig jaar hing Michael Van Peel een indrukwekkende reeks van tien jaar eindejaarsconferences definitief aan de wilgen. Om zich te herbronnen dook hij terug de kleine zaaltjes in met Van Peel & The Young Ones. Nu is hij klaar voor de volgende stap, naarstig timmerend aan een nieuwe voorstelling.
uitverkocht

Tweedehandsbeurs

Baby en kinderkleding

za 25 apr 2020 - 11.00 uur

Op zoek naar leuke en goedkope baby- en kinderkleding? Of ruim je kleerkast op, verkoop de spullen die jouw kinderen niet meer nodig hebben en verdien er een extra centje mee.

Cultuurcafé: Tiny Legs Tim

do 30 apr 2020 - 20.00 uur

In 2017 bracht de Gentse bluesman Tiny Legs Tim maar liefst twee platen uit: in februari het fel bejubelde stripped-down akoestische album ‘Melodium Rag’ en daarna verscheen ‘Live At Sint-Jacobs’; een ferme live plaat
volzet

Iftar

samen aan tafel tijdens de ramadan

vr 8 mei 2020 - 21.00 uur

Tijdens de heilige maand Ramadan vasten moslims elk jaar opnieuw van zonsopgang tot zonsondergang. Een Iftar-maaltijd is een uniek moment tijdens de Ramadan. Kom samen eten ion Cinema Rix.

THE JEROEN LEENDERS EXPERIENCE

do 14 mei 2020 - 20.00 uur

Een maandelijks concept dat begin 2014 is gelanceerd in Café The Joker in Antwerpen. Deze reis bracht Jeroen er na een paar jaar toe om met dit inmiddels super populaire format in Antwerpen de wijde wereld in te trekken.

De avonturen van No-No (3+)

ontbijtfilm

zo 24 mei 2020 - 09.30 uur

No-No is geen gewone naam. Zeker niet voor een vogelbekdier dat altijd ‘ja’ zegt, vooral wanneer zijn vrienden vragen om mee op avontuur te gaan. Als ‘wortelman’ maakt No-No reclame voor wortelijsjes en een mislukte maanreiziger krijgt dankzij hem weer een goed humeur.

Cultuurcafé: Dries

do 28 mei 2020 - 20.00 uur

Wie één song van Dries hoorde, of hem live zijn gitaar zag aanslaan, kan getuigen: niemand blijft onbewogen bij het werk van deze Belgische singer-songwriter. Het duurt maar enkele seconden voor je verkocht bent aan zijn doorleefde stem en rauwe nummers die balanceren tussen blues en folk
volzet