Cinema Rix

CINEMA RIX is niet enkel een gezellige filmzaal maar ook een warm, open en laagdrempelig, sociocultureel ontmoetingscentrum van, voor en met de buurt! Iedereen is er van harte welkom om te ontmoeten, te creëren, te experimenteren & vooral: zich thuis te voelen.

Tot snel in Cinema Rix!

Cinema Rix

CINEMA RIX 

CINEMA RIX is een warm, open en laagdrempelig, sociocultureel ontmoetingscentrum van, voor en met de buurt.
Iedereen is van harte welkom om te ontmoeten, creëren, experimenteren & vooral: zich thuis te voelen. 

 

Barix

BARIX

Heropening ♡ Barix Terras (nieuw!) & Take Out 
Elke woensdag tot vrijdag van 11 tot 21 uur 

Op het terras van Barix kan je eindelijk terug terecht voor een hapje, drankjes en een gezellige babbel. Het terras is elke woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 11 tot 21 uur. Elke week tovert onze chef een ander kraakvers menu op tafel om van te smullen aan zeer democratische prijzen.

Ontmoetingsavonden Recht Op!

ONTMOETINGSAVONDEN RECHT OP
Elke eerste dinsdagvan de maand

Pretloket Deurne organiseert maandelijks een laagdrempelig ontmoetingsmoment in Rix. Je kan hier proeven van én praten over cultuur, sport en vrijetijd. Onze vrijwilligers verwelkomen de bezoekers en stellen hen op hun gemak. Ze helpen je zoeken naar leuke en gepaste activiteiten (volwassenen & gezinnen) en overlopen samen praktische informatie. 
 

Film

FILM IN CINEMA RIX
Elke woensdag om 14.15 en 20.15 uur

Woensdag is filmdag in Cinema Rix, met telkens een familiefilm in de namiddag en een avondvertoning voor de liefhebber van de betere film om 20.15 uur. Tweewekelijks is op dinsdag filmclub Filmmagie te gast in Cinema Rix.

Huiswerkbegeleiding

HUISWERKBEGELEIDING
Elke woensdag van 12.30 tot 15.30 uur (niet in de schoolvakantie)

Heb je graag hulp bij het huiswerk maken dan kan je terecht op woensdag in de huiswerkbegeleiding van vereniging Wissal. 

Ihsane

VERENIGING IHSANE
Elke woensdag van 9.30 tot 12 uur (niet in de schoolvakantie)
Met dit project wil vereniging Ihsane vrouwen in armoede bijstand verlenen. Dit kan gaan van het aanbieden van morele steun tot tolken en begeleiden op administratief vlak, waarbij toeleiding naar de juiste instanties een belangrijk onderdeel is.

Kunstenbad

KUNSTENBAD ACADEMIE DEURNE
Elke woensdag van 13u tot 15u (vanaf 1 september 2021, niet in de schoolvakantie)

Ben je tussen 6 en 12 jaar en kan je nog niet kiezen tussen muziek, beeldende kunsten of woord?
Kom dan elke woensdag naar het Kunstenbad in Cinema Rix, een plek waar keuzes maken niet hoeft en waar je heel veel kan ontdekken en doen.

De Métier

DE METIER
Elke vrijdag van 11 tot 16 uur (vanaf 10 september 2021)
Handwerken, is dat je hobby of wil je het graag leren? Kom elke week samen met Gerda, naaien, breien, knutselen, kaartjes maken of aan je eigen creatie werken. Dit in de gezellige buurtbar Barix, waar je kan genieten van ons heerlijk gebak koffie of thee.

Game corner

GAME CORNER
Elke vrijdag van 16 tot 18 uur (vanaf 10 september 2021)
Speciaal voor de jongeren uit de buurt maken we de Game Corner. Speel een gezelschapsspel of speel samen op de PlayStation 4, het kan allemaal! Elke vrijdag tussen 14-18u ben jij en je vrienden welkom in de parel van Deurne-Noord!

Multisport

MULTISPORT VOOR KLEUTERS
Elke maandag van 16.15 tot 17.15 en van 17.15 tot 18.15 uur uur

Wil je graag wat meer bewegen? Of wil je gewoon samen sporten met andere kindjes? Tijdens omnisport leer je elke week een andere sport beoefenen. We spelen spelletjes, wedstrijden en doen allerlei leuke oefeningen.

Sport en Beweeg Mee

PILATES
Elke donderdag van 9 tot 10 uur (vanaf 7 oktober 2021)

Pilates zorgt voor een evenwichtige ontwikkeling van alle spiergroepen. Je kweekt een sterk en flexibel lichaam. Ook de coördinatie van je bewegingen wordt verbeterd. 

Sport en beweeg mee

FIGUURTRAINING 55+
Elke donderdag van 10 tot 11 uur (vanaf 7 oktober 2021)

Bij figuuurtraining 55+ train je aan een rustig tempo je hele lichaam, met nadruk op buik, billen en benen. De conditie, spierkracht, coördinatie, evenwicht en flexibiliteit worden verbeterd.

Yoga

YOGA
Elke maandag van 18.30 tot 19.30 uur
Yoga is een bewegingsvorm waarbij je lichaam en geest verbindt door leuke, rustige oefeningen te doen. Door verschillende yogahoudingen aan te leren, versterk je ook jouw buik- en rugspieren.

Yoga voor Kinderen

YOGA VOOR KINDEREN
Elke woensdag van 17 tot 18 uur
In deze lessen leren jonge kindjes op een speelse manier kennis maken met tal van yoga-bewegingen. Ze leren ontspannen, hun ademhaling controleren en maken vooral veel plezier.

Ciné Draries Najaar

CINÉ DRARIES
elke donderdag van 18u tot 21u (vanaf 7 oktober 2021)

Workshops en praktische lessen rond het medium film.
Schrijf je gratis in via cinedraries.be

Beeldatelier

BEELDATELIER
Elke donderdag van 16 tot 17.40 uur

Hou je van schilderen, boetseren, tekenen en knutselen? Ben je tussen 6 en 12 jaar? Kom dan naar het beeldatelier in Cinema Rix!

Iets anders

IETS ANDERS
elke eerste donderdag van de maand van 19 tot 20 uur (vanaf januari 2022)

Vanaf januari 2022 terug elke maand iets anders… daarmee willen we jou verrassen. Kom heerlijk eten met vrienden of familie in Buurtbar Barix en wij trakteren je tijdens je diner op een culturele ervaring.

 

Moving ground – Club MG

MOVING GROUND - CLUB MG
Elke zaterdag vanaf oktober van 14u tot 16u (loopt door in de schoolvakantie)
Wist je dat: tieners die kunst-, theater-, muziek- of danslessen volgen, zich sterker in hun vel voelen, minder ruzie maken en betere punten halen op school?  Dat is wetenschappelijk bewezen. Club MG van Moving Ground doet stadsjongeren samen podiumkunst maken voor een toekomst zonder drempels.

Voorstellingen in CINEMA RIX

Rixelicious #8 - Noud Wynants

Kunst uit je buurt

zo 3 okt 2021 tot zo 31 okt 2021

Rixelicous toonde de afgelopen maanden kunstwerken aan de ramen van Cinema Rix. Nu Cinema Rix terug open is verhuizen de expo's naar binnen. Een trekpleister voor jong en oud, om tijdens een ommetje de prachtige kunstwerken te komen bewonderen. Deze maand tonen we werk van Noud Wynants.

Zussen (6+)

Familiefilm

wo 27 okt 2021 - 14.15 uur

Vega is 9 en gaat samen met papa en haar kleine wildebras-zusje Billie op trektocht door de wildernis. Een zalige tocht vol heerlijke momenten. Tot papa in een rotsspleet komt vast te zitten en zijn enkel bezeert. De zussen moeten op zoek naar hulp. Bang en ongerust gaan ze het woud in.

Cultuurcafé: Veston

Pardon

do 28 okt 2021 - 20.00 uur

Veston, de band rond zanger/tres-speler Steven van Gool (Raymond van het Groenewoud, Wawadadakwa, Campina Reggae, Bonanzas, Klezmic noiZ, ...) heeft begin 2020 een derde langspeler Pardon uitgebracht.

Dropje (3+)

Ontbijtfilm

zo 31 okt 2021 - 09.30 uur

Dropje is geen jongen, geen meisje, geen knuffel…..het is gewoon Dropje! Ze beleeft wonderlijke avonturen met kinderen die langskomen in de ‘Alleswinkel’. De doodgewoonste belevenissen veranderen dankzij Dropje in grote, grappige avonturen, waarin elk kind zich kan herkennen.

3 daagse workshop Circomotoriek

Circus voor kleuters

di 2 nov 2021 - 09.30 uur

In deze workshop maken kleuters op een speelse manier kennis met circus. Ze leggen circusparcours af, klimmen, klauteren, springen en leren met elkaar samenspelen. Op deze leeftijd ontdekken de kleuters het verschillende circusmateriaal via oefeningen en leuke spelletjes.

Rixelicious #9 - Erik Geens

Kunst uit je buurt

zo 14 nov 2021 tot do 23 dec 2021

Rixelicous toonde de afgelopen maanden kunstwerken aan de ramen van Cinema Rix. Nu Cinema Rix terug open is verhuizen de expo's naar binnen. Een trekpleister voor jong en oud, om tijdens een ommetje de prachtige kunstwerken te komen bewonderen. Deze maand tonen we foto's van collega Erik Geens.

Social Issues

een documentaire van Amazonia Monguya (première)

vr 19 nov 2021 - 19.00 uur

Waarom vinden we likes zo belangrijk? Waarom geloven we nog steeds alles wat we online te zien krijgen? En waarom hebben we na uren scrollen nog steeds het gevoel dat we achter staan? De documentaire ‘Social Issues’ probeert een antwoord te geven op die vragen.

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN: Pahuna (6+)

Ontbijtfilm

zo 21 nov 2021 - 09.30 uur

Pranay en zijn zusje Amrita wonen op de grens tussen India en Nepal. Wanneer hun dorp wordt aangevallen door soldaten, gaan de kinderen samen op de vlucht. Ze nemen hun babybroertje mee terwijl mama en papa achterblijven in het dorp. Midden in het bos vinden ze een oude bus om in te schuilen.

Cultuurcafé: Stefan Dixon (duoconcert)

Afrivlaams

do 25 nov 2021 - 20.00 uur

Een verfrissende kijk op onze Vlaamse muziek. Stefan Dixon maakt een muzikale reis van zijn thuisstad Kaapstad naar Brussel en brengt een mix van Afrikaanse classics en Vlaamse klassiekers.

Workshop: Circus (4+)

Voor ouder en kind

zo 28 nov 2021 - 09.30 uur

Een workshop waarbij (groot)ouder en kind (vanaf 4 jaar) een heel nieuwe manier van samen spelen ontdekken. Het vertrouwen van de kinderen wordt op de proef gesteld. We leren samen jongleren, lopen op een bal, elkaar dragen en laten vliegen...

Choums odyssee (3+)

Familiefilm

wo 1 dec 2021 - 14.15 uur

Terwijl de storm raast over het moeras, komt uiltje Choum uit het ei gekropen. Hij wordt meteen uit het nest geblazen... en met een extra ei op de rug, trippelt Choum het moerasbos in, vastbesloten om een moeder te vinden voor zichzelf en het ei.

Don Vitalski vertelt

Beuling met appelmoes

za 4 dec 2021 - 20.00 uur

Het gaat zeer goed met Vitalski! Maar ééns om de zoveel weken kan onze beroemde meester-verteller toch niet slapen - bezocht als hij zich dan immers weet, door de ondraaglijke herinneringen aan zijn meest indringende, meest passionele romance ooit: die met de bloedmooie, uiterst innemende Nastasja.

Choums odyssee (3+)

Familiefilm

wo 8 dec 2021 - 14.15 uur

Terwijl de storm raast over het moeras, komt uiltje Choum uit het ei gekropen. Hij wordt meteen uit het nest geblazen... en met een extra ei op de rug, trippelt Choum het moerasbos in, vastbesloten om een moeder te vinden voor zichzelf en het ei.

Workshop: Circus (4+)

Voor ouder en kind

zo 19 dec 2021 - 09.30 uur

Een workshop waarbij (groot)ouder en kind (vanaf 4 jaar) een heel nieuwe manier van samen spelen ontdekken. Het vertrouwen van de kinderen wordt op de proef gesteld. We leren samen jongleren, lopen op een bal, elkaar dragen en laten vliegen...
volzet

3 daagse workshop Circomotoriek

Circus voor kleuters

ma 27 dec 2021 - 09.30 uur

In deze workshop maken kleuters op een speelse manier kennis met circus. Ze leggen circusparcours af, klimmen, klauteren, springen en leren met elkaar samenspelen. Op deze leeftijd ontdekken de kleuters het verschillende circusmateriaal via oefeningen en leuke spelletjes.

Jeroen Leenders

Reboot

za 22 jan 2022 - 20.00 uur

Een solo, maar dan met twee, in een theaterzaal waar hij de theateretiquette zonder schroom overboord gooit, een vorm van kunst die zichzelf creëert op het podium. Een vorm waarbij hij zichzelf toont zoals hij werkelijk is, want geen enkele dag is hetzelfde in het krankzinnige brein van deze Vlaming

Het varken, de vos en de molen (3+)

Ontbijtfilm

zo 23 jan 2022 - 09.30 uur

Boven op de berg woont een klein varkentje met zijn papa. Rond de bergtop zweeft een dreigende zwarte wolk. Wanneer papa op pad gaat om die boosdoener te verjagen, blijft het varkentje alleen achter. Hij is nu verantwoordelijk voor de molen en eigenlijk voor het hele dorp. Gelukkig is de vos er ook.

Get up Stand up!

Edition 2021-2022

za 29 jan 2022 - 20.00 uur

Get up, Stand up! is terug. Na drie geweldige edities met onder meer Soe Nsuki, Latif, William Bouva, Erhan Demirci, Lukas Lelie en Kamal Kharmach als nieuwbakken debutanten, wordt het hoog tijd dat we een flinke portie vers talent naar boven scheppen. Wie wordt de nieuwe queen/king/x of comedy?

The Jeroen Leenders Experience

Jeroen Leenders

do 17 feb 2022 - 20.00 uur

Een maandelijks concept dat in 2014 is gelanceerd in Café The Joker in Antwerpen. Deze reis bracht Jeroen er na een paar jaar toe om met dit inmiddels superpopulaire format de wijde wereld in te trekken.

Cultuurcafé: Billy & Bloomfish

do 24 feb 2022 - 20.00 uur

Dit sterke duo wordt gevormd door zangeressen en multi-instrumentalisten Pascale Michiels (Bloomfish) en Kathleen Vandenhoudt (Billy). Hun concerten worden gekenmerkt door een krachtige tweestemmige samenzang, gecombineerd met een keur aan bijzondere, authentieke Chinese snaarinstrumenten.

Marona (8+)

Ontbijtfilm

zo 27 feb 2022 - 09.30 uur

"Iedereen heeft recht op liefde en een lekker bot." Dat vindt Marona, een schattig straathondje met een hartvormig neusje. Ze knippert nog een paar keer met haar ogen terwijl ze afscheid neemt van het leven.

Hallo wereld! (5+)

Ontbijtfilm

zo 13 mrt 2022 - 09.30 uur

Wie ben ik? Heb ik pootjes? Hoe leer ik ademen? En oh ja … wat ik eet ik eigenlijk graag? Minstens tien verschillende diersoorten worden geboren, leven en overleven langs de rivier. De uil, de ijsvogel, de snoek en de moerasschildpad... Samen juichen ze: “Hallo wereld!”

Cultuurcafé: Peleman Piedfort

Fine tuned

do 31 mrt 2022 - 20.00 uur

Axl Peleman en David Piedfort zijn naast beroepsmuzikanten vooral ook gepassioneerde muziekfanaten en gitaarfreaks. Bij elke ontmoeting, voor of achter de schermen, werd elk moment aangegrepen om elkaar mee te trekken in de wereld van hun muzikale helden.

Iftar

samen aan tafel tijdens de ramadan

vr 22 apr 2022 - 21.00 uur

Tijdens de heilige maand Ramadan vasten moslims elk jaar opnieuw van zonsopgang tot zonsondergang. Een Iftar-maaltijd is een uniek moment tijdens de Ramadan. Kom eten en geniet van deze heerlijke maaltijd, samen in Cinema Rix.

Tweedehandsbeurs

Baby- en kinderkleding

za 23 apr 2022 - 11.00 uur

Op zoek naar leuke en goedkope baby- en kinderkleding? Of ruim je kleerkast op, verkoop de spullen die jouw kinderen niet meer nodig hebben en verdien er een extra centje mee.

Cultuurcafé: Sofie La Digue

Jours Joyeux

do 28 apr 2022 - 20.00 uur

Jours Joyeux gaat breed, en neemt je mee van latin bolero’s tot 80’ies synth pop, à la Françoise Hardy, Dalida, Serge Gainsbourg tot TELEX en Stromae…

Wolfy (3+)

Ontbijtfilm

zo 15 mei 2022 - 09.30 uur

Een compilatie kortfilms, volledig gewijd is aan wolven, groot of klein. In vier korte verhalen zien we de schattige Wolfy en zijn vrienden aan het werk in alle seizoenen, terwijl ze spelen op een ijsschots, een verjaardagstaart bakken, of meereizen met de trekvogels.

Cultuurcafé: Organized Happiness

do 19 mei 2022 - 20.00 uur

Organized Happiness combineert belangeloos Dance met No Wave, Doodsdrift Disco met Abstract Cabaret, Gitzwarte Future R&B met de White Man's Overbite Retro Soul Movement, Panache poëzie met Deo publiciteit en Electro Funk met zichzelf.