Cinema Rix

BUURTBAR BARIX

elke woensdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 21 uur

Sinds kort heeft Deurne-Noord er een nieuwe buurtbar bij. In de gebouwen van Cinema Rix in de Gryspeerstraat opende BARIX, een fijne bar waar je terecht kan voor een hapje, drankje en een gezellige babbel.

de Gryspeerstraat 86
2100 Deurne
Info en reservatie: 03 360 80 90 of cinema.rix@stad.antwerpen.be

FILMPROGRAMMA CINEMA RIX

elke woensdag om 14.15 en 20.15 uur

Woensdag is filmdag in Cinema Rix. met telkens een familiefilm in de namiddag en een avondvertoning voor de liefhebber van de betere film.

ALEX AGNEW - TRY-OUT

za 15 sep 2018 - 20.30 uur

Op 30+31/5 en 1/6/2019 gaat Alex Agnew opnieuw naar het Sportpaleis in Antwerpen. Om die show vorm te geven, speelt hij eerst enkele try-outs.
uitverkocht

Paddington 2

familiefilm

wo 26 sep 2018 - 14.15 uur

In de langverwachte vervolgfilm op de wereldwijde kaskraker zien we Paddington gelukkig gesetteld met de familie Brown in Windsor Gardens. Daar is hij een populair lid van de gemeenschap geworden: hij verspreidt blijdschap en marmelade, waar hij ook gaat.

Le Fidèle

Michael Roskam

wo 26 sep 2018 - 20.15 uur

Het is liefde op het eerste gezicht tussen de raadselachtige Gino "Gigi" Vanoirbeek en de beloftevolle racepilote Bénédicte "Bibi" Delhany. Maar Gigi draagt een geheim met zich mee. Hoe meer hij dit probeert te verbergen, hoe dieper hij in de problemen verzeild geraakt.

Coco

familiefilm

wo 3 okt 2018

In de familie van Miguel is muziek verboden. Een echte straf voor de jonge jongen wiens ultieme droom het is om muzikant te worden. Hij is vastbesloten om zijn talent te bewijzen. Door een samenloop van omstandigheden komt hij terecht in kleurrijke plaats... het land van de doden...

Het Tweede Gelaat

Jan Verheyen

wo 3 okt 2018 - 20.15 uur

De ooit onvoorwaardelijke vriendschap tussen commissarissen Vincke en Verstuyft gaat door diepe dalen als ze worden geconfronteerd met een reeks gruwelijke moorden. Ook een overlevend slachtoffer drijft een wig tussen de vrienden wanneer Verstuyft valt voor haar charmes.

Suburbicon

George Clooney

wo 10 okt 2018 - 20.15 uur

Welkom in het zonnige Suburbicon! Een rustig voorstadje vol vrolijke jonge gezinnen met betaalbare woningen inclusief gemanicuurd gazon. Het leven van de perfecte familie Lodge wordt volledig overhoop gehaald na een brute overval. Er volgt een diep web van chantage, wraak en verraad...

The Jeroen Leenders Experience

Een live toegang tot het humorvolle brein van Jeroen in de foyer van Cinema Rix

do 11 okt 2018 - 20.30 uur

Eind 2018 zal Leenders de stap zetten om meer veilige plaatsen te creëren, naast The Joker, om The Experience te kunnen voortzetten. Het opzoeken van nieuwe grenzen, het opzoeken van nieuw publiek. Verrassend en vernieuwend. De shows zijn nooit hetzelfde maar zijn unieke stijl zal je inpakken!

Vele hemels boven de zevende

Jan Matthijs

wo 17 okt 2018 - 20.15 uur

In Vele Hemels vechten vijf personages meer met zichzelf dan met elkaar, in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk. Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk.

Tania Poppe

Onder Druk

za 20 okt 2018 - 20.30 uur

Een voorstelling rond hét thema dat onze hele maatschappij en dus onszelf in een wurggreep houdt. Want geef toe, iedereen staat onder druk. Is het niet op je werk dan wel in je privéleven. We leven in een maatschappij waar we blijkbaar nooit aan deze druk kunnen ontsnappen.

Happy End

Michael Haneke

wo 24 okt 2018 - 20.15 uur

Anne Laurent staat aan het hoofd van een groot bouwbedrijf, dat ze overneemt van haar dementerende vader. De rijke familie Laurent woont in een groot landhuis in Calais. De generatiekloof en onderlinge spanningen zetten de verkrampte familiebanden op scherp.

The Infamous Roots Rielemans Family Orchestra

Time Of Day

do 25 okt 2018 - 20.30 uur

Maak kennis met de meest intrigerende familie van deze tijd: The infamous Roots Rielemans family orchestra.
volzet

Loving Vincent

Dorota Kobiela

wo 31 okt 2018 - 20.15 uur

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen? Of was het helemaal geen zelfmoord? Deze mooie animatiefilm schildert gaandeweg een fascinerend portret van Vincent Van Gogh.

The Lego Ninjago Movie

familiefilm

wo 7 nov 2018

Zes jonge ninja's krijgen de taak om het eiland dat ze thuis noemen, Ninjago genaamd, te beschermen. 's Nachts zijn het krijgers, die hun vaardigheden en geweldige voertuigen gebruiken om monsters en slechteriken te bestrijden. Overdag zijn het echter doodgewone tieners.

The Shape of Water

Guillermo Del Toro

wo 7 nov 2018 - 20.15 uur

1962, Koude Oorlog. De stomme schoonmaakster Elisa ontdekt in het labo waar ze werkt een visachtig creatuur waarvoor ze snel empathie voelt. De overheid onderzoekt de mogelijkheid het wezen in te zetten voor leger of ruimtevaart. Elisa wil het amfibisch wezen helpen ontsnappen uit het laboratorium.

Three Billboards outside Ebbing, Missouri

Martin Mcdonagh

wo 14 nov 2018 - 20.15 uur

Nadat er maanden verstreken zijn in de moordzaak van haar dochter zonder de dader gevonden te hebben maakt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze schildert drie billboards die weggebruikers naar haar stadje leiden met daarop een controversiële boodschap gericht aan de sheriff van de stad.

Patser

Adil El Arbi & Bilall Fallah

wo 21 nov 2018 - 20.15 uur

De film vertelt de waanzinnige trip van vier vrienden op 't Kiel die ervan dromen om te leven als echte Patsers, namelijk snel rijk worden en leven zoals in een videoclip of zoals Tony Montana in Scarface. Living the good life met snelle patserbakken, dikke villa's, veel bling bling en… respect!

Marcel Vanthilt

CA$HCA$H

za 24 nov 2018 - 20.30 uur

Het eerste solo-album van Marcel Vanthilt. Tien slijpschijfscherpe tracks geconcipieerd in de Silent Face Studio van & met Arne Van Petegem. Live is er 'n fijn repertoire van nieuwe en bekende nummers

Wonder Wheel

Woody Allen

wo 28 nov 2018 - 20.15 uur

Wonder Wheel vertelt het verhaal van vier met elkaar verstrengelde levens te midden van de drukte in een pretpark op Coney Island, New York in de jaren '50. Wonder Wheel is poëtisch gefilmd door Vittorio Storaro en is een krachtig en dramatisch verhaal over passie, geweld en verraad.

De Buurtspion

familiefilm

wo 5 dec 2018

De tienjarige Agathe-Christine is een buitenbeentje én gek op mysteries. Ze wil graag privédetective worden. Een kantoor heeft ze al: in hun nieuwe huis in de stad, tovert ze de kelder om tot een klein detectivebureau. Ze bijt zich vast in haar eerste serieuze zaak.

Tueurs

François Troukens et Jean-François Hensgens

wo 5 dec 2018 - 20.15 uur

De film vertelt het verhaal van Frank Valken, een beruchte overvaller die probleemloos een laatste grote overval pleegt. Of dat denkt hij althans… Valken en zijn bende raken betrokken bij een onopgeloste misdaadzaak van dertig jaar geleden.

Charlie en Hannah gaan uit

Bert Scholiers

wo 12 dec 2018 - 20.15 uur

Charlie en Hannah gaan uit vertelt over een nacht uit het bestaan van twee praatgrage jongedames van midden twintig. Een prettig gestoorde romantische komedie over liefde, seks, en - vooral - exen, doorspekt met een handvol fantastische ontmoetingen en bizarre nachtelijke uitstapjes.

The disaster artist

James Franco

wo 19 dec 2018 - 20.15 uur

Waargebeurd verhaal over het maken van de film The Room, de cultklassieker beschreven als de slechtste film ooit. Twee buitenstaanders besluiten hun droom na te jagen. Als de filmwereld hen echter afwijst, besluiten ze hun eigen film te maken. Die is zo slecht dat hij alsnog beroemd wordt.

Ferdinand

familiefilm

wo 9 jan 2019

Ferdinand is een kleine stier die er de voorkeur aan geeft om rustig onder een kurkboom te liggen en de geur van de bloemen op te snuiven in plaats van rond te springen en te spelen met andere stieren. Toch wordt hij per vergissing geselecteerd voor een belangrijk stierengevecht...

Phantom Thread

Paul Thomas Anderson

wo 9 jan 2019 - 20.15 uur

Voor een befaamde Engelse hofkleermaker Woodcock zijn vrouwen een inspiratie en gezelschap, maar telkens vertrekken ze weer. Tot hij op een dag Alma ontmoet, een jonge, wilskrachtige vrouw die al snel het middelpunt van zijn leven wordt en zijn strak geregisseerde en geplande leven op zijn kop zet.

Johan Braeckman

Kritisch denken: valkuilen en mogelijkheden

vr 11 jan 2019 - 20.30 uur

Hoewel de menselijke soort onbetwistbaar intelligent is, valt evenmin te ontkennen dat we kwetsbaar zijn voor irrationalisme. Ook in de 21e eeuw, ondanks de aantoonbare betrouwbaarheid van de wetenschappelijke methodes, blijven talloos veel mensen geloof hechten aan pseudowetenschap, bijgeloof...

I, Tonya

Craig Gillespie

wo 16 jan 2019 - 20.15 uur

Voor kunstschaatsster Tonya Harding lijkt niets haar selectie voor de Olympische spelen nog in de weg te staan. Maar haar outfits en vulgair gedrag zijn een doorn in het oog van de keurige schaatswereld. Tonya zint op wraak. Eén van de grootste Amerikaanse schandalen is in de maak.

Mauro & Holvoet-Hanssen

BLAUWBOEK. Adembenemend en grensverleggend muziektheater

za 19 jan 2019 - 20.30 uur

Van Debuutprijs tot Cultuur- en Arkprijs: 20 jaar na zijn bejubeld debuut Dwangbuis van Houdini rammelt (ex-stads)dichter en onnavolgbaar troubadour Peter Holvoet-Hanssen als de Iggy Pop van de Nederlandstalige poëzie opnieuw en als nooit tevoren aan de kettingen van de taal

Call me by your name

Luca Guadagnino

wo 23 jan 2019 - 20.15 uur

Temidden van de zonovergoten pracht van het Italiaanse platteland geniet een prominente professor met zijn gezin van hun vakantie. Zoon Elio ontmoet er Oliver, een 24-jarige student van zijn vader. Ze ervaren samen de schoonheid van het ontwakende verlangen, die hun leven voor altijd zal veranderen.

Red Sparrow

Francis Lawrence

wo 30 jan 2019 - 20.15 uur

Temidden van de zonovergoten pracht van het Italiaanse platteland geniet een prominente professor met zijn gezin van hun vakantie. Zoon Elio ontmoet er Oliver, een 24-jarige student van zijn vader. Ze ervaren samen de schoonheid van het ontwakende verlangen, die hun leven voor altijd zal veranderen.

ZSA ZSA ZSU

Suburbia: A road downtown

do 31 jan 2019 - 20.30 uur

Ze zijn eerder zeldzaam, bands die uit zo veel vrouwen bestaan. Zsa Zsa Zsu is zo'n zeldzaamheid. Een vijftal dat bewonderd wordt om hun muziek en instrumentale kunnen
volzet

Rosie en Moussa

familiefilm

wo 6 feb 2019 - 14.15 uur

Voor Rosie is de stad een plek om eindeloos veel avonturen te beleven. Wanneer ze met haar moeder verhuist naar de andere kant van Brussel, leert ze er een heleboel mensen kennen. Zoals haar nieuwe vriend Moussa, met wie ze helemaal tot op het dak van het appartementsgebouw gaat.

Black Panther

Ryan Coogler

wo 6 feb 2019 - 20.15 uur

T'Challa keert terug naar het geïsoleerde, technologisch geavanceerde land Wakanda om zijn plaats als koning in te nemen. Wanneer er echter een oude vijand op de radar verschijnt wordt T'Challa als koning op de proef gesteld. Het conflict brengt niet alleen Wakanda maar heel de wereld in gevaar.

Supa Modo

familiefilm

wo 13 feb 2019 - 14.15 uur

“Superhelden sterven niet!” Dat is waar de vrolijke, 9-jarige Jo en haar ziekenhuisvrienden van overtuigd zijn. Jo is al een tijdje ziek en fantaseert er elke dag flink op los, over de helden uit haar lievelingsfilms. In haar dromen is Jo zelf Supa Modo, een held die kan vliegen.

Ghana for You

Adams Mensah

wo 13 feb 2019 - 20.15 uur

Filmmaker en acteur Adams Mensah keert terug naar Ghana, het land waar hij geboren is en de helft van zijn leven spendeerde. Een roadtrip van Adams om Ghana, haar bewoners en zichzelf beter te leren kennen.

Felix

familiefilm

wo 20 feb 2019 - 14.15 uur

Felix, een 14-jarige jongen uit een arme wijk in Kaapstad (Zuid-Afrika), proeft van twee werelden. Overdag gaat hij naar een chique kostschool, waar rijkeluiszoontjes in hem het ideale pestslachtoffer zien. En ‘s avonds leeft hij zich als getalenteerd jazzmuzikant uit op de saxofoon.

Une saison en France

Mahamat - Saleh Haroun

wo 20 feb 2019 - 20.15 uur

Abbas is weggevlucht van de oorlog in Centraal-Afrika om een nieuw leven in Frankrijk op te bouwen. Terwijl hij wacht op zijn status van vluchteling organiseert Abbas zijn dagelijks leven. Maar als zijn asiel geweigerd wordt, wat zou er dan met Abbas en zijn ontwortelde familie gebeuren?

Liyana

familiefilm

wo 27 feb 2019 - 14.15 uur

Dit unieke, verrassende werkje laat zich moeilijk in een hokje duwen... deels spannende animatiefilm, deels documentaire. De kinderen nemen ons via Liyana mee op een imaginaire reis langs wat hun leven zou kunnen zijn.

Pelikaanstraat 20

Aminata Demba

wo 27 feb 2019 - 20.15 uur

In Pelikaanstraat 20 maakt Aminata de omgekeerde tocht die haar overleden vader destijds maakte. Vanuit een hotelkamer in de Pelikaanstraat (waarin ze geboren werd) richting Mali. Ze maakt er kennis met de verhalen van andere vertrekkers, blijvers en terugkeerders.

Hans Van Cauwenberghe & Yao Issifou & Band

NONKEL TONY

do 28 mrt 2019 - 20.30 uur

Onder Nonkel Tony gaat Hans verder in de stijl van Bazaar en Hans. De teksten graven wel dieper en krijgen bovendien een kleurrijke Afrikaanse toets.

Pascale Platel

‘TGAT en de Markt

za 27 apr 2019 - 20.30 uur

'TGaT en de markt is een vervolg op Pascale Platels TET Talk, het relaas van haar puberjaren. In 'TGaT en de markt onderzoekt Pascale haar liefdesleven als volwassen vrouw. Hoe komt het dat de relaties waarvan ze dacht dat ze voor altijd gingen duren, toch gedoemd waren te mislukken.

Nele van den Broeck

Kwest #3: Het geld

vr 3 mei 2019 - 20.30 uur

Een jaar geleden verhuisde Nele Van den Broeck naar Londen. Ze ging het maken. Door een combinatie van zelfoverschatting, astronomische huurprijzen en de zwakke euro heeft ze zichzelf vooral armer gemaakt. In afwachting van haar grote doorbraak klust ze bij als straatmuzikant.

Humo's Comedy Cup on Tour

za 18 mei 2019 - 20.30 uur

De prestigieuze wedstrijd Humo's Comedy Cup staat garant voor top entertainment van dé comedians van dé toekomst. Na de finale zal Humo's Comedy Cup toeren langsheen de cultuurcentra met een top line up van 2 finalisten + de winnaar vergezeld door een ervaren MC

EMILE

do 23 mei 2019 - 20.30 uur

Na jarenlang het podium te hebben gedeeld, kiest Emile nu resoluut voor een soloproject: de release van een EP met eigen songs. Met vrolijke, eigenzinnige nummers wil hij positiviteit in de wereld brengen. Liefde is de rode draad.

OMNISPORT VOOR KINDEREN

elke maandag van 16 tot 17 uur

Kinderen kunnen laagdrempelig verschillende sporten verkennen en zo ontdekken ze wat ze echt leuk vinden. Inschrijven hoeft niet. Draag sportieve kledij en breng een flesje water mee.

HUISWERKBEGELEIDING

elke woensdag namiddag

Op woensdag namiddag organiseert WISSAL huiswerkbegeleiding voor kinderen van de lagere school in cinema Rix.  Meer info over uren en inschrijving vind je hier.

VERTONINGEN FILMMAGIE

tweewekelijks op dinsdag om 14.15 en 20.15 uur (tot eind april 2018)

Tweewekelijks op dinsdag organiseert de filmclub van Filmmagie Antwerpen vertoningen in Cinema Rix.

PERMANENTIE STADSMAKERS

elke vrijdag van 13 tot 15.30 uur

Heeft uw vereniging of bewonersgroep ideeën om het leven in de stad te verbeteren? Of hebt u plannen om uw buren bij elkaar brengen? Stel uw activiteit of project voor aan Stadsmakers. U kan dan een subsidie krijgen.

SOLLICITATIE COACHING EN WORKSHOPS

elke vrijdag van 13 tot 15 uur

Elke vrijdagnamiddag sollicitatie coaching en workshops voor jongeren begeleid door Baanbrekers. telkens van 13 - 15 uur

gratis. Inschrijven via anis.benali@formaat.be of 0494 16 84 87

LESSEN AEROBICS

elke maandag van 14 tot 15 uur

Op maandag namiddag organiseert Buurtsport Aerobics lessen voor vrouwen (18+) in de polyvalente zaal van Cinema Rix. (Kinderen mogen niet meekomen) Inschrijven hoeft niet. Draag sportieve kledij en breng een flesje water mee.