Cinema Rix

CINEMA RIX is niet enkel een gezellige filmzaal maar ook een warm, open en laagdrempelig, sociocultureel ontmoetingscentrum van, voor en met de buurt! Iedereen is er van harte welkom om te ontmoeten, te creëren, te experimenteren & vooral: zich thuis te voelen.

Tot snel in Cinema Rix!

Cinema Rix

CINEMA RIX 

CINEMA RIX is een warm, open en laagdrempelig, sociocultureel ontmoetingscentrum van, voor en met de buurt.
Iedereen is van harte welkom om te ontmoeten, creëren, experimenteren & vooral: zich thuis te voelen. 

 

Barix

BARIX

Elke woensdag tot vrijdag van 11 tot 21 uur 

Op het terras van Barix kan je eindelijk terug terecht voor een hapje, drankjes en een gezellige babbel. Het terras is elke woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 11 tot 21 uur. Elke week tovert onze chef een ander kraakvers menu op tafel om van te smullen aan zeer democratische prijzen.

Film

FILM IN CINEMA RIX
Elke woensdag om 14.15 en 20.15 uur

Woensdag is filmdag in Cinema Rix, met telkens een familiefilm in de namiddag en een avondvertoning voor de liefhebber van de betere film om 20.15 uur. Tweewekelijks is op dinsdag filmclub Filmmagie te gast in Cinema Rix.

Interieurkids

KNUTSELCLUB INTERIEURKIDS

Een knutselclub voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouder, grootouder, grote broer of zus. 1x per maand op zondag van 14u - 17u. Elke maand voorzien we een thema passend bij de periode van het jaar. Dit thema gaat van Sinterklaas tot Valentijn van De Zee tot Chinese New Year.

Huiswerkbegeleiding

HUISWERKBEGELEIDING
Elke woensdag van 12.30 tot 15.30 uur (niet in de schoolvakantie)

Heb je graag hulp bij het huiswerk maken dan kan je terecht op woensdag in de huiswerkbegeleiding van vereniging Wissal. 

Ihsane

VERENIGING IHSANE
Elke woensdag van 9.30 tot 12 uur (niet in de schoolvakantie)
Met dit project wil vereniging Ihsane vrouwen in armoede bijstand verlenen. Dit kan gaan van het aanbieden van morele steun tot tolken en begeleiden op administratief vlak, waarbij toeleiding naar de juiste instanties een belangrijk onderdeel is.

Ontmoetingsavonden Recht Op!

ONTMOETINGSAVONDEN RECHT OP
Elke eerste dinsdagvan de maand

Pretloket Deurne organiseert maandelijks een laagdrempelig ontmoetingsmoment in Rix. Je kan hier proeven van én praten over cultuur, sport en vrijetijd. Onze vrijwilligers verwelkomen de bezoekers en stellen hen op hun gemak. Ze helpen je zoeken naar leuke en gepaste activiteiten (volwassenen & gezinnen) en overlopen samen praktische informatie. 
 

Kunstenbad

KUNSTENBAD ACADEMIE DEURNE
Elke woensdag van 13u tot 15u (vanaf 1 september 2021, niet in de schoolvakantie)

Ben je tussen 6 en 12 jaar en kan je nog niet kiezen tussen muziek, beeldende kunsten of woord?
Kom dan elke woensdag naar het Kunstenbad in Cinema Rix, een plek waar keuzes maken niet hoeft en waar je heel veel kan ontdekken en doen.

De Métier

DE METIER
Elke vrijdag van 11 tot 16 uur (vanaf 10 september 2021)
Handwerken, is dat je hobby of wil je het graag leren? Kom elke week samen met Gerda, naaien, breien, knutselen, kaartjes maken of aan je eigen creatie werken. Dit in de gezellige buurtbar Barix, waar je kan genieten van ons heerlijk gebak koffie of thee.

Sport en beweeg mee

FIGUURTRAINING 55+
Elke donderdag van 10 tot 11 uur (vanaf 7 oktober 2021)

Bij figuuurtraining 55+ train je aan een rustig tempo je hele lichaam, met nadruk op buik, billen en benen. De conditie, spierkracht, coördinatie, evenwicht en flexibiliteit worden verbeterd.

Ciné Draries Najaar

CINÉ DRARIES
elke vrijdag van 18u tot 21u (vanaf 7 oktober 2021)

Workshops en praktische lessen rond het medium film.
Schrijf je gratis in via cinedraries.be

Beeldatelier

BEELDATELIER
Elke donderdag van 16 tot 17.40 uur

Hou je van schilderen, boetseren, tekenen en knutselen? Ben je tussen 6 en 12 jaar? Kom dan naar het beeldatelier in Cinema Rix!

Iets anders

IETS ANDERS
elke eerste donderdag van de maand van 19 tot 20 uur (vanaf januari 2022)

Vanaf januari 2022 terug elke maand iets anders… daarmee willen we jou verrassen. Kom heerlijk eten met vrienden of familie in Buurtbar Barix en wij trakteren je tijdens je diner op een culturele ervaring.

 

Moving ground – Club MG

MOVING GROUND - CLUB MG
Elke zaterdag vanaf oktober van 14u tot 16u (loopt door in de schoolvakantie)
Wist je dat: tieners die kunst-, theater-, muziek- of danslessen volgen, zich sterker in hun vel voelen, minder ruzie maken en betere punten halen op school?  Dat is wetenschappelijk bewezen. Club MG van Moving Ground doet stadsjongeren samen podiumkunst maken voor een toekomst zonder drempels.

Voorstellingen in CINEMA RIX

Het varken, de vos en de molen (3+)

Ontbijtfilm

zo 23 jan 2022 - 09.30 uur

Boven op de berg woont een klein varkentje met zijn papa. Rond de bergtop zweeft een dreigende zwarte wolk. Wanneer papa op pad gaat om die boosdoener te verjagen, blijft het varkentje alleen achter. Hij is nu verantwoordelijk voor de molen en eigenlijk voor het hele dorp. Gelukkig is de vos er ook.

Get up Stand up!

Edition 2021-2022

za 29 jan 2022 - 20.00 uur

Get up, Stand up! is terug. Na drie geweldige edities met onder meer Soe Nsuki, Latif, William Bouva, Erhan Demirci, Lukas Lelie en Kamal Kharmach als nieuwbakken debutanten, wordt het hoog tijd dat we een flinke portie vers talent naar boven scheppen. Wie wordt de nieuwe queen/king/x of comedy?

PRESS RECORD

filmfestival voor zelfgeleerde filmmakers

vr 11 feb 2022 tot za 12 feb 2022

Op 11 en 12 februari 2022 is het terug zo ver! Dan staat Fameus in Cinema RIX met haar tweejaarlijks festival PRESS RECORD. Hét filmfestival voor Antwerpse creatives zonder professionele audiovisuele opleiding.

The Jeroen Leenders Experience

Jeroen Leenders

do 17 feb 2022 - 20.00 uur

Een maandelijks concept dat in 2014 is gelanceerd in Café The Joker in Antwerpen. Deze reis bracht Jeroen er na een paar jaar toe om met dit inmiddels superpopulaire format de wijde wereld in te trekken.

Cultuurcafé: Kathleen Vandenhoudt & Luke Alexander

do 24 feb 2022 - 20.00 uur

Deze bluebird is bij uitstek troubadour van hart en vleugels. Ze bezingt met een unieke nonchalance het leven en de liefde in al zijn rauwheid en pracht. Rigoureus, sierlijk, dan weer verlangend en troostend.

Marona (8+)

Ontbijtfilm

zo 27 feb 2022 - 09.30 uur

"Iedereen heeft recht op liefde en een lekker bot." Dat vindt Marona, een schattig straathondje met een hartvormig neusje. Ze knippert nog een paar keer met haar ogen terwijl ze afscheid neemt van het leven.

Harry Potter Marathon

1176 minuten fantasy

zo 6 mrt 2022 tot zo 27 mrt 2022

Spring op je bezem of neem de Zweinstein Express naar Cinema Rix want heel de maand maart vertonen we elke zondag twee films uit de Harry Potter-reeks. Van de Steen der Wijzen tot de Relieken van de Dood, bijna 20 uur lang vertoef je aan de zijde van Harry Potter en Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden.

Hallo wereld! (5+)

Ontbijtfilm

zo 13 mrt 2022 - 09.30 uur

Wie ben ik? Heb ik pootjes? Hoe leer ik ademen? En oh ja … wat ik eet ik eigenlijk graag? Minstens tien verschillende diersoorten worden geboren, leven en overleven langs de rivier. De uil, de ijsvogel, de snoek en de moerasschildpad... Samen juichen ze: “Hallo wereld!”

Cultuurcafé: Peleman Piedfort

Fine tuned

do 31 mrt 2022 - 20.00 uur

Axl Peleman en David Piedfort zijn naast beroepsmuzikanten vooral ook gepassioneerde muziekfanaten en gitaarfreaks. Bij elke ontmoeting, voor of achter de schermen, werd elk moment aangegrepen om elkaar mee te trekken in de wereld van hun muzikale helden.

Iftar

samen aan tafel tijdens de ramadan

vr 22 apr 2022 - 21.00 uur

Tijdens de heilige maand Ramadan vasten moslims elk jaar opnieuw van zonsopgang tot zonsondergang. Een Iftar-maaltijd is een uniek moment tijdens de Ramadan. Kom eten en geniet van deze heerlijke maaltijd, samen in Cinema Rix.

Tweedehandsbeurs

Baby- en kinderkleding

za 23 apr 2022 - 11.00 uur

Op zoek naar leuke en goedkope baby- en kinderkleding? Of ruim je kleerkast op, verkoop de spullen die jouw kinderen niet meer nodig hebben en verdien er een extra centje mee.

Cultuurcafé: Sofie La Digue

Jours Joyeux

do 28 apr 2022 - 20.00 uur

Jours Joyeux gaat breed, en neemt je mee van latin bolero’s tot 80’ies synth pop, à la Françoise Hardy, Dalida, Serge Gainsbourg tot TELEX en Stromae…

Wolfy (3+)

Ontbijtfilm

zo 15 mei 2022 - 09.30 uur

Een compilatie kortfilms, volledig gewijd is aan wolven, groot of klein. In vier korte verhalen zien we de schattige Wolfy en zijn vrienden aan het werk in alle seizoenen, terwijl ze spelen op een ijsschots, een verjaardagstaart bakken, of meereizen met de trekvogels.

Cultuurcafé: Organized Happiness

do 19 mei 2022 - 20.00 uur

Organized Happiness combineert belangeloos Dance met No Wave, Doodsdrift Disco met Abstract Cabaret, Gitzwarte Future R&B met de White Man's Overbite Retro Soul Movement, Panache poëzie met Deo publiciteit en Electro Funk met zichzelf.