Cinema Rix

CINEMA RIX is een warm, open en laagdrempelig, sociocultureel ontmoetingscentrum van, voor en met de buurt.

In het najaar 2017 onderging het interieur een grondige restyling, in het kader van het traject Wijkwerking Op Maat (WOM). Dat traject zette vanuit de Stad, in nauwe afstemming met district Deurne, beleidsdomeinoverschrijdend in op Deurne – Noord. Januari 2018 zwaaiden de deuren van een vernieuwde, inhoudelijke werking open, evenals die van de spiksplinternieuwe Buurtbar BARIX, waar bewoners terecht kunnen voor een (h)eerlijke maaltijd en ontmoeting, geregisseerd door kersverse coördinatrice Chantal Boes.

Die vernieuwde, inhoudelijke werking, werkt bottom – up, zet sterk in op vrijwilligers, haalt partners in huis, programmeert cultuur op maat van de buurt en stimuleert ontmoeting en kruisbestuivingen. CINEMA RIX en Buurtbar BARIX hebben hun plek in de buurt gevonden en worden sterk gedragen door de partners, bezoekers, bewoners en artiesten.

De oplevering van de gevelschildering door beeldend kunstenaar Larsen Bervoets is de bijna laatste fase van de infrastructurele renovatie en werd een prachtige en breed geapprecieerde landmark in de De Gryspeerstraat. Een uitbreiding van de fietsparking capaciteit zeer binnenkort, de bouw van een terras richting lente 2021 en verdere investeringen in het gebouw, maken alles rond.

In CINEMA RIX, een van de laatste, overgebleven buurtcinéma’s van onze Stad, in een vrij unieke 70ies infrastructuur dus, bieden een driedubbel filmprogramma aan, met op dinsdag de films van Filmmagie, eerder cinefiel, op woensdagnamiddag familiefilms voor de buurt en ’s avonds de betere edoch niet te cinefiele films. www.ccdeurne.be/film

Ook de activiteiten van externe partners in CINEMA RIX starten opnieuw op, zoals het Kunstenbad en beeldatelier voor kinderen (en in opstart voor volwassenen) van de Academie Deurne, het buurtsport aanbod, de activiteiten van vzw Recht – Op, de huiswerkbegeleiding van VZW Wissal, het filmprogramma van Filmmagie Antwerpen, vrouwenvereniging VZW Ihsane en filmclub Ciné Dreirries.

Iedereen van harte welkom om te ontmoeten, creëren, experimenteren & vooral: zich thuis te voelen. 

IN DE PERS: 

GVA: Cinema Rix in Deurne-Noord opnieuw open: “Cultuur en ontmoetingen zijn minstens even belangrijk als de Bearcats”
ATV Nieuws: Cinema Rix en Buurtbar Barix heropenen
ATV Nieuws: Kleurrijke heropening van Cinema Rix en Barix
de Standaard: Cinema Rix in Deurne-Noord gaat na half jaar opnieuw open
 

Barix

BARIX
Barix blijft voorlopig gesloten

 

Film

FILM IN CINEMA RIX
elke woensdag om 14.15 en 20.15 uur

Woensdag is filmdag in Cinema Rix, met telkens een familiefilm in de namiddag en een avondvertoning voor de liefhebber van de betere film om 20.15 uur.

Tweewekelijks is op dinsdag filmclub Filmmagie te gast in Cinema Rix. Ook bij hen kan je terecht voor een fijne filmervaring. Losse tickets voor de filmmagie-vertoningen zijn ook verkrijgbaar bij cc Deurne.

Ciné Draries

CINÉ DRARIES
Do 1 oktober 2020 tem do 24 juni 2021 van 18 tem 21 uur.

Op de filmclub kom je samen met andere jongeren om onder begeleiding alles te leren over de zevende kunst: film. Wekelijks kom je samen om films te zien en te bespreken,filmtechnieken te leren en zelf een scenario te schrijven voor een kortfilm, die je op het einde van het schooljaar met professioneel materiaal kan draaien. 60 EUR voor de ganse reeks (12 EUR Kansentarief)
Inschrijven via https://cinedraries.be/
https://youtu.be/0mjFEIaSYgU

 

Omnisport

OMNISPORT VOOR KINDEREN
elke maandag van 16 tot 17 uur
Wil je graag wat meer bewegen? Of wil je gewoon samen sporten met andere kindjes? Tijdens omnisport leer je elke week een andere sport beoefenen. We spelen spelletjes, wedstrijden en doen allerlei leuke oefeningen.
10 euro voor een 6-beurtenkaart, 2 euro met kansentarief. Neem zeker 2 klevertjes van het ziekenfonds mee.
Meer info: Buurtsport Deurne-Noord - 03 325 83 69 - buurtsport.deurnenoord@antwerpen.be

Yoga

YOGA
elke maandag van 18.30 tot 19.30 uur
Yoga is een bewegingsvorm waarbij je lichaam en geest verbindt door leuke, rustige oefeningen te doen. Door verschillende yogahoudingen aan te leren, versterk je ook jouw buik- en rugspieren. 
1 keer gratis proberen, daarna 10 euro voor een 6-beurtenkaart, 2 euro met kansentarief. Neem zeker 2 klevertjes van het ziekenfonds mee.
Meer info: Buurtsport Deurne-Noord - 03 325 83 69 - buurtsport.deurnenoord@antwerpen.be

Recht-op

ONTMOETINGSAVOND EN PRETLOKET
elke eerste dinsdagavond van de maand, 18 tot 21 uur,  foyer Cinema Rix
Elke eerste dinsdag van de maand organiseert Recht-Op een ontmoetingsavond in de foyer van Cinema Rix! 
Om 18u starten we met lekkere soep en het Pretloket! Tijdens het pretloket kan je inschrijven voor leuke activiteiten. Om 19u kan je gratis deelnemen aan workshops. Dit kunnen creatieve maar ook sportieve workshops zijn. Deelname aan de workshops is gratis! Nadien kan je gezellig napraten met een drankje! 
 

Ihsane

VERENIGING IHSANE
elke woensdag van 9 tot 12 uur
Met dit project wil vereniging Ihsane vrouwen in armoede bijstand verlenen. Dit kan gaan van het aanbieden van morele steun tot tolken en begeleiden op administratief vlak, waarbij toeleiding naar de juiste instanties een belangrijk onderdeel is.

Huiswerkbegeleiding

HUISWERKBEGELEIDING
elke woensdag namiddag van 12.30 tot 15.30 uur
Heb je graag hulp bij het huiswerk maken dan kan je terecht op woensdag in de huiswerkbegeleiding van vereniging Wissal. Met infosessies voor ouders en coaching voor jongens en meisjes of examentraining op alle niveau’s krijg je heel wat extra ondersteuning tijdens het schooljaar.
info en inschrijvingen: 0486 66 42 77 of alwissal@hotmail.com

Kunstenbad

KUNSTENBAD ACADEMIE DEURNE
elke woensdag van 12.50 - 14.30 uur (9+) en 14.40 -16.20 uur (6+)

“Ben je tussen 6 en 12 jaar en kan je nog niet kiezen tussen muziek, beeldende kunsten of woord?
Kom dan elke woensdag naar het Kunstenbad in Cinema Rix, een plek waar keuzes maken niet hoeft en waar je heel veel kan ontdekken en doen. We spelen met woorden, musiceren en bewegen. We maken kunstwerken, kleintjes en misschien wel hele grote.”
meer info: www.academiedeurne.be

Yoga voor Kinderen

YOGA VOOR KINDEREN
elke woensdag van 17 tot 18 uur
In deze lessen leren jonge kindjes op een speelse manier kennis maken met tal van yoga-bewegingen. Ze leren ontspannen, hun ademhaling controleren en maken vooral veel plezier. Een leuke afwisseling in het midden van de schoolweek! Voor kinderen van 4 tot 7 jaar.10 euro voor een lessenreeks, 2 euro met kansentarief). Neem zeker 2 klevertjes van het ziekenfonds mee.
Meer info: Buurtsport Deurne-Noord - 03 325 83 69 - buurtsport.deurnenoord@antwerpen.be

Beeldatelier

BEELDATELIER
elke donderdag van 16 tot 17.40 uur

“Hou je van schilderen, boetseren, tekenen en knutselen? Ben je tussen 6 en 12 jaar? Kom dan naar het beeldatelier in Cinema Rix! Je maakt op een speelse en experimentele wijze kennis met vorm, kleur, ruimte en compositie. Allerlei materialen en technieken komen aan bod.Je leert kijken en weergeven zoals jij het ziet, in zwart-wit of kleur, vanuit je eigen fantasie of naar de werkelijkheid.” 
www.academiedeurne.be

De Métier

BINNENKORT: DE METIER
Elke vrijdag van 11 tot 16 uur
Handwerken, is dat je hobby of wil je het graag leren? Kom elke week samen met Gerda, naaien, breien, knutselen, kaartjes maken of aan je eigen creatie werken. Dit in de gezellige buurtbar Barix, waar je kan genieten van ons heerlijk gebak koffie of thee.

Voorstellingen in CINEMA RIX

Rixelicious #5 - Annelies Vanhaverbeke

Salon de Quoi Faire

ma 3 mei 2021 tot wo 26 mei 2021

Rixelicous is een tentoonstellingsreeks aan de ramen van Cinema Rix door kunstenaars uit de buurt. Een trekpleister voor jong en oud, om tijdens een ommetje de prachtige kunstwerken te komen bewonderen. Deze keer tonen we tekeningen uit het schetsboek van Annelies Vanhaverbeke.

Terug vanaf januari: Game corner

BINNENKORT: GAME CORNER
elke vrijdag van 15.30 tot 18 uur
Elke vrijdag kan je met je vrienden na schooltijd komen chillen in Cinema Rix. Speciaal voor de jongeren uit de buurt maken we een gamecorner. Gamen is niet meer weg te denken in de jongerencultuur! Speel een gezelschapsspel of speel samen op de PlayStation, het kan allemaal.

Terug vanaf januari: Iets anders

BINNENKORT: IETS ANDERS

elke eerste donderdag van de maand van 19 tot 20 uur

Elke maand iets anders… daarmee willen we jou verrassen. Kom heerlijk eten met vrienden of familie in Buurtbar Barix en wij trakteren je tijdens je diner op een culturele ervaring. Dit kan muziek, poëzie, een verhaal, een lezing of wie weet wel een bingo avond zijn. Houdt onze Facebook pagina in de gaten en kom elke maand terug, want ’t is elke maand iets anders.

Film: Boemtjak aka Wouter Dupon 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Spinnen in het web: Filip Baeyens & Chantal Boes
Kunstenaar: Larsen Bervoets
Ontwerp gevel: Larsen Bervoets