UPDATE 1/11: CINEMA PIXEL IS VOLZET - om wachttijden voor het spelen te beperken, verkopen we geen kaartjes meer aan de kassa, wie al een ticket kocht, is uiteraard nog welkom. Alvast onze excuses voor de eventuele wachtrijen aan de games. 

 

Dat games niet meer weg te denken zijn uit het aanbod van een cultuurcentrum, daar zijn we bij cc Deurne al langer van overtuigd. De voorbije jaren maakten Deurne en omstreken kennis met onze arcadekasten, die intussen heel het Vlaamse cultuurlandschap aan het veroveren zijn. En wie af en toe in Cinema Rix passeert, heeft al wel een keer op de SPECTRAM gespeeld, een game die enkele getalenteerde leerlingen van de Spectrumschool van A tot Z uitwerkten.

In de herfstvakantie zetten we de deuren van CINEMA PIXEL drie dagen open voor iedereen die ook maar een beetje geïnteresseerd is in games of die er kennis mee wil maken. Verwacht je aan VR-installaties, gemaakt in België of ver daarbuiten, oude en nieuwe games, leuke workshops, en eten en drinken! En dat alles voor jongens en meisjes, van kleuters tot tieners, ook voor mama’s en papa’s.

 

PROGRAMMA: 

 

Buurtbar Barix wordt voor de gelegenheid drie dagen lang omgetoverd tot een outpost van... Gamecenter Outpost! Ze voorzien een LAN-opstelling in onze gezellige bar waarmee je in netwerkverband verschillende games tegen elkaar kan spelen. Geen 'gewoon' Barix menu die week, onze chef tovert zijn interpretatie van gamefood op jullie bord, of in jullie vuistje. Bitjes & Bytjes, als het ware! 

 

Onze sympathieke vrienden van Het Consolesalon nemen opnieuw ons RixSalon in. Op PLUG & PLAY, het game-event dat we vorig jaar met partner in crime GO! Spectrumschool organiseerden, werd menig duim overbelast door het excessief spelen van hun retro-games. En hun vintage-salons bleken ook nog eens prachtig te matchen met de stijl van onze heringerichte cinema. Oefen je Duck Hunt skills alvast - maar laat de eendjes in het park achter de hoek gerust hé. 

 

Dat onze collega's van JEF (misschien ken je ze het best als de organisatie achter Hét Jeugdfilmfestival) dezer dagen veel meer doen dan alleen maar iets met film, wisten wij al langer. Ze maken tegenwoordig allerlei events onveilig met een bont allegaartje van games en apps, onder de noemer GAMELAB. Zo ook de Foyer in onze Parel van Deurne Noord! Kom je uitleven op allerlei snufjes met een kunstzinnige link. 

 

In onze cinemazaal kan je woensdagmiddag komen kijken naar Labyrinthus (10+), een familiefilm waarin de veertienjarige Frikke  bij toeval een computerspel ontdekt waarin enkele van zijn vrienden zijn terechtgekomen… In een wedloop tegen de tijd probeert hij hen te bevrijden van het kwade meesterbrein! Op donderdag en vrijdag laten we de PS4 zijn werk doen op het grote scherm. 

 

Donderdag kan je naar hartenlust meespelen met enkele FUN GAMES. Op het programma: in een nog te bepalen volgorde knallen we Rocket League, Monopoly Plus en last but not least Just Dance '19 op het grote scherm via de HDMI-kabel. En voor dat laatste spel kunnen we niet met genoeg deelnemers zijn: met de Just Dance Now-app kan IEDEREEN mee zijn hipste moves showen. Zwier hem alvast op je smartphone (of kaap die van ma of pa even op een onbewaakt moment)! 

 

Vrijdag gooien we het over een andere boeg en is koning voetbal, euh, koning! FIFA 20 werd een maand geleden uitgebracht en dat leek ons een goede aanleiding om de game corner die we elke vrijdag organiseren met onze vrienden van jeugdwerking JES, uit te breiden. Er staan zowel vrij spel als toernooiformules op het programma, inschrijven is niet nodig, die laatste dribbels en vreugdedansjes instuderen kan daarentegen geen kwaad. 

 

En last but not least: onze polyvalente zaal, Polly voor de vrienden, fungeert drie dagen lang als VR-hal! Hoog tijd dat ook de gemiddelde Deurnenaar zich laat onderdompelen in wat hoe dan ook de toekomst van gaming aan het worden is… 

 

Extraatje van het huis: de Belgische developers van Happy Volcano komen met één van hun AR (Augmented Reality-games) installaties langs. Pixel Picasso heet het beest, dat is een memory-spelletje met een webcam en projector, waarbij je een digitaal patroon moet onthouden. Om dan nadien terug na te bouwen met fysieke blokken. Of zoiets. Check it out! 

 

EAT / SLEEP / GAME / REPEAT! 
 

Pixel Picasso

Rocket League

FIFA 20

Just Dance 19

Labyrinthus

Monopoly Plus

Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart

Extra

telkens van 12 tot 18 uur

6 euro voor één dag, kansentarief
10 euro voor drie dagen, kansentarief