Ciné Drairies Deurne

Elke vrijdag van 18u30 tot 21u vanaf 7 oktober 2021 (niet in de schoolvakantie)

Op de filmclub kom je samen met andere jongeren om onder begeleiding alles te leren over de zevende kunst: film.
Je komt samen om films te zien en te bespreken, filmtechnieken te leren en zelf een scenario te schrijven voor een kortfilm, die je op het einde van de workshopreeks met professioneel materiaal kan draaien. De kortfilm tonen we tijdens een officiële première in Cinema Rix. 

In een tijd waar Marvel-films en Netflix-series de cinema’s overnemen is het belangrijk om niet te doen vergeten dat film ook een kunstvorm is, naast entertainment. We willen je prikkelen om een eigen filmsmaak te ontwikkelen en zelf je creativiteit te ontwikkelen door na te denken over verhalen die je interesseren. Je eigen leefwereld projecteren op het grote scherm.
Daarbovenop is een film maken een vorm van kunst die je kennis op vele vlakken versterkt. Eerst en vooral is het een teamsport. Een film maak je nooit alleen. Je zal dus leren in groep te werken en elke taak uit voeren op de set.  We leren je niet enkel over film, maar je komt automatisch in contact met muziek, fotografie en drama. We vertrekken langzaam met analyses van materiaal en bouwen geleidelijk onze eigen leefwereld in film op.

In samenwerking met Skillz VZW

Schrijf je gratis in via cinedraries.be

Check zeker deze teaser van Cinedraries 2021