Ciné Draries Deurne

Elke vrijdag van 18.30 tot 21.30 uur (niet tijdens de schoolvakanties, vanaf 7 oktober 2022)

Volg workshops en praktische lessen rond het medium film, een schooljaar lang. Tijdens de filmclub kom je samen met andere jongeren om onder begeleiding alles te leren over de zevende kunst: film. Je bekijkt en bespreekt samen verschillende films, leert filmtechnieken en schrijft zelf een scenario voor een kortfilm die je op het einde van de workshopreeks met professioneel materiaal kan draaien. De kortfilm tonen we tijdens een officiële première in Cinema Rix.

In een tijd waar Marvel-films en Netflixseries de cinema’s overnemen is het belangrijk om niet te vergeten dat film ook een kunstvorm is, naast entertainment.

Ontwikkel je eigen filmsmaak en pimp je creativiteit door na te denken over verhalen die je interesseren. Daarbovenop is een film maken een vorm van kunst die je kennis op vele vlakken versterkt. Eerst en vooral is het een teamsport. Een film maak je nooit alleen.

Je leert in groep werken en elke taak uit te voeren op de set. We leren je niet enkel over film, je komt automatisch in contact met muziek, fotografie en drama. We vertrekken langzaam met analyses van materiaal en bouwen geleidelijk onze eigen leefwereld op.

In samenwerking met Skillz VZW
Schrijf je gratis in via cinedraries.be

Check zeker deze teaser van Cinedraries 2021