Praktisch > Bereikbaarheid

Op deze pagina

cc Deurne

Cultuurcentrum Deurne ligt in een woonbuurt, dus is het best bereikbaar te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer: je route pluis je uit via www.delijn.be. Tram 5 stopt vlakbij cc Deurne. Ook met de auto zijn we bereikbaar. Veel parkeerplaats kunnen we je helaas niet aanbieden, dus kom ruim op tijd.

Met de fiets
Cultuurcentrum Deurne is goed bereikbaar met de fiets of Velo:
Maak gebruik van de fietssnelwegen voor de veiligste en snelste route of het fietsknooppunten-netwerk voor de mooiste en veiligste fietspaden.
Fietsenstallingen zijn vlakbij.

Velo
De dichtstbijzijnde Velostations zijn ‘233 Galifort’ en ‘329 Prosper de Wit’. Een Velostation vinden en realtime zien hoeveel fietsen er ter beschikking zijn, kan via deze website www.velo-antwerpen.be .

Met het openbaar vervoer
In de omgeving cultuurcentrum Deurne stoppen verschillende tram- en buslijnen.
Tram 5 halte ‘Clara Snellingstraat’ of ‘Antwerp stadion’
Bus 19 halte ‘Deurne Ter Heydelaan’
Op het bijgevoegde plan vind je de haltes op wandelafstand.
Meer info over tram of bus vind je op www.delijn.be .

Met de auto

Vanaf de Ring
Aan het Sportpaleis volg je de Bisschoppenhoflaan, aan de vierde verkeerslichten sla je rechtsaf (Jan Welterslaan). Volg deze straat tot aan de verkeersrotonde en sla rechtsaf (Gallifortlei). Steek het grote kruispunt over (Ter Heydelaan). De eerste straat links na dit kruispunt is de Frans Messingstraat.

Vanaf de Binnensingel of vanuit centrum Antwerpen
Rij Deurne binnen via de Turnhoutsebaan en sla na de verkeerslichten de eerste straat links in (Gallifortlei). Je komt voorbij een verkeersrotonde: de derde straat rechts is de Frans Messingstraat.

Cinema Rix

Cinema Rix en Barix liggen in een woonbuurt, dus zijn het best bereikbaar te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer: je route pluis je uit via www.delijn.be. Tram 5 stopt vlakbij. Ook met de auto zijn we bereikbaar. Veel parkeerplaats kunnen we je helaas niet aanbieden, dus kom ruim op tijd. Cinema Rix bevindt zich in een blauwe zone, daardoor is het gebruik van een parkeerkaart verplicht.

Met de fiets
Cinema Rix en Barix zijn goed bereikbaar met de fiets of Velo:
Maak gebruik van de fietssnelwegen voor de veiligste en snelste route of het fietsknooppunten-netwerk voor de mooiste en veiligste fietspaden.
Fietsenstallingen zijn vlakbij.

Velo
De dichtstbijzijnde Velostations zijn ‘229 Jozef Nellens’. Een Velostation vinden en realtime zien hoeveel fietsen er ter beschikking zijn, kan via deze website www.velo-antwerpen.be .

Met het openbaar vervoer
In de omgeving Cinema Rix stoppen verschillende tram- en buslijnen.
Tram 5 halte ‘Deurne Ten Eekhove’
Bus 33 halte ‘Deurne J. Scheurweghstraat’
Op het bijgevoegde plan vind je de haltes op wandelafstand.
Meer info over tram of bus vind je op www.delijn.be

Met de auto
Vanaf de Ring
Aan het Sportpaleis neem je de Bisschoppenhoflaan. Aan de eerste verkeerslichten sla je rechtsaf (Ten Eekhovelei). Je volgt de tramsporen en draait mee linksaf (de Gryspeerstraat). Ongeveer 200m verder aan de linkerkant zie je Cinema Rix.

Parkeren

De twee gebouwen van cultuurcentrum Deurne liggen in een woonbuurt. Bij een uitverkochte zaal, zorgt dat wel eens voor parkeerproblemen. Voor onze locatie cc Deurne, Frans Messingstraat 36 kan je na 20 uur gemakkelijk parkeren op de parking van het vlakbij gelegen Delhaize warenhuis (Ter Heydelaan).

Voor Cinema Rix en Barix, in de Gryspeerstraat 86 hebben we niet echt een parkeeralternatief en moet je in de straten rondom parkeren. Misschien de ideale gelegenheid om tram 5 eens te proberen?

Cinema Rix bevindt zich in een blauwe zone. Daardoor is het gebruik van een parkeerkaart verplicht (max. 2 uur parkeren).

Lage-emissiezone

Lage-emissiezone
Kom je met de auto naar Antwerpen? Hou er dan rekening mee dat de hele Antwerpse binnenstad en Linkeroever vanaf 1 februari 2017 een lage-emissiezone zijn. Voertuigen die te veel roet en fijn stof uitstoten, mogen de lage-emissiezone niet meer inrijden. Kijk tijdig na of je voertuig aan de toelatingsvoorwaarden voldoet via deze test.

Verplichte registratie
Voertuigen met een buitenlandse nummerplaat (behalve Nederlandse) die aan de toelatingsvoorwaarden voldoen, moet je eenmalig registreren. Dit is gratis en kan ten laatste tot 24 uur nadat je de zone binnenrijdt. Registreer hier je auto.

Meer informatie over de lage-emissiezone in Antwerpen vind je op www.slimnaarantwerpen.be/LEZ