Ão X Empty Apartments

BRENDA CORIJN | SIEBE CHAU | JOLAN DECAESTECKER

Ão, het muzikale geesteskind van Brenda Corijn en Siebe Chau, brengt een frisse mix van Zuid-Amerikaanse gitaarklanken, subtiele elektronica en bezwerende zanglijnen in het Portugees en Engels.

Eind november 2020 kwam hun eerste EP uit met muziek die o.a. in de lockdown als muzikale pennenvrienden is geschreven en opgenomen. Ão zijn residenten in Het Depot in Leuven en passeerden eerder dit jaar in De Zevende Dag.

De betekenis van “Ão” hangt af van hoe je het uitspreekt: [ɐ͂w̃]. Het is iets pijnlijks, iets moois, iets treurigs, een uiting van verwondering of gewoon totale onzin.

Ão makes music, charming like a beautiful insect trapped in amber, radiantly hot.

In dit programma maakt Ão de brug met hun eerste repertoire en de muziek die de lockdown heeft voortgebracht. Pas losgelaten na lang niet voor publiek te kunnen spelen, hunkert Ão naar het spelplezier van hun eerste concerten samen in de zomer van 2019. Muziek van Braziliaanse groten als Powell, Soares, Céu & Bonfá passeren de revue. Deze herkenbare samba’s en bossa’s gaan hand in hand met hun eigen werk, doordrenkt van opzwepende ritmes, meeslepende melancholie en verrassende arrangementen.

Live slaan Brenda (zang) en Siebe (gitaar) de handen in elkaar met Jolan Decaestecker (Empty Apartments) op gitaar, live-cassetten en effectenpedalen. Verwacht je aan een unieke symbiose van ambient, samples, voice transformers en het intieme, akoestische karakter van Ão.

Brenda Corijn: zang
Siebe Chau: gitaar
Jolan Decaestecker: cassetten, effecten, gitaar

Ão X Empty Apartments ~ live @ De Zevende Dag


Praktisch

genre
prijzen
  • Tickets: 10 euro
  • vt: 2 euro

Extra

In openlucht op de speelplaats van de school naast cultuurcentrum Deurne.
LET OP: Er is geen regenalternatief. Breng bij regenweer een regenjas of paraplu weer en kleed je warm genoeg aan.

Max 50 bezoekers.

Vergeet je mondmasker niet. Mondmaskers blijven ook op tijdens het concert.