Big Bang Buurt - 3ACH (6+)

Zonzo Compagnie

Met BIG BANG, een avontuurlijk muziekfestival voor een jong publiek, verovert Zonzo Compagnie de wereld. Onder de noemer BIG BANG BUURT trekken ze nu met een mini-versie van het festival de stad in. Een muziekvoorstelling is telkens het uitgangspunt voor een feestelijke namiddag vol muzikale ontdekkingen.

Naast de voorstelling 3ACH maak je kennis met Deejay Pancake - een DJ die plaatjes draait en tegelijk pannenkoeken bakt, alter ego van kunstenaar Louis Vanhaverbeke - en met de magische Klankendoos van Musica - Impulscentrum voor Muziek die jouw tekeningen omzet in muziek!

Zonzo Compagnie maakt intrigerende voorstellingen over het werk van fascinerende muzikanten en componisten. Eerder werd de muziek van John Cage, Miles Davis en Luciano Berio uitgepakt en aangepakt, nu is Johann Sebastian Bach aan de beurt.

Bach is een monument, een tovenaar met klank en melodieën, een genie dat duizelingwekkende fuga’s, preludes, koralen en partita’s aan elkaar reeg en 250 jaar na zijn dood nog steeds de hitparades aanvoert.

Zonzo Compagnie voert in 3ACH twee violisten op die je meenemen in de wereld van Bach. Ze weven Bachs melodieën langs onnavolgbare harmonieën. Ze staan midden in een videodecor dat door een wonderlijke kinderwereld wordt bevolkt. Samen ontdekken ze muziek die volgens velen de mooiste is die ooit werd geschreven. 3ACH, a stairway to heaven!

De muziek van Bach wordt vervlochten met die van Piet-Jan Van Rossum, één van de meest smaakmakende componisten in Nederland die voor 3ACH een eigen interpretatie maakte van Bachs werk, en met de fascinerende beelden van Ine Van Baelen en Stijn Grupping, bekend van het aanstormende jonge gezelschap Post Uit Hessdalen. De regie is in handen van Wouter Van Looy, artistiek leider van Zonzo Compagnie, die de laatste maanden tal van 5-sterren recensies in de wacht sleepte voor zijn regie van Earth Diver (Ruhrtriennale / Muziektheater Transparant) en Die Zauberflöte (Luzerner Theater).

 

WOUTER VAN LOOY regie & decor JOHANN SEBASTIAN BACH & PIET-JAN VAN ROSSUM muziek INE VAN BAELEN & STIJN GRUPPING video CAECILIA THUNISSEN muzikale dramaturgie PIETER NYS technisch ontwerp JOHANNA TRUDZINSKI kostuum | gespeeld door par CYNTHIA FREIVOGEL & RYUKO REID OF MADOKA NAKAMARU & SARA DE CORSO OF LIDEWIJ VAN DER VOORT & LUCIA GIRAUDO

Acteurs & Actrices film - Brent Simons, Joshua Tassin, Victor Van Looy, Julian Cuevas, Lou Van De Noortgate, Morris Van De Noortgate, Luisa Noviello, Astor Noviello, Tiana Yalina Oliveira & Cassie Alcendor

Een productie van Zonzo Compagnie in coproductie met BIG BANG festival, Concertgebouw Brugge, Bozar en Oorkaan. Met de steun van het Creative Europe Programme van de Europese Unie, Vlaanderen, Provincie Antwerpen en het Fonds Podiumkunsten.


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Tickets: 6 euro
  • Kansentarief