PODIUM

The Blue Heathens VOLZET

do 27 apr 2017 - 20.30 uur

The Blue Heathens is de band rond de Spaanse trompettist Angel J Calvo Pérez (Ambrassband, Martine de Kok, Cream Colored Ponies, ...). Ze brengen de authentieke hot sound, typerend aan de jazzbands van New Orleans en Chicago in de jaren twintig en dertig.
uitverkocht

Gili

Charlatan

vr 28 apr 2017 - 20.30 uur

Al meer dan tien jaar waarschuwt mentalist Gili ons tegen de gevaren van manipulatie, tegen kwakzalvers die misbruik maken van de goedgelovigheid van hun medemens. Maar wat gebeurt er als Gili zich zélf inlaat met charlataneske praktijken? In deze nieuwe zaalshow Charlatan laat Gili zijn “evil twin”

Vitalski

Vitalski speelt Victor Glorieux

za 29 apr 2017 - 20.30 uur

Een unieke gebeurtenis! Vitalski, 's lands officiële nachtburgemeester, gekend om zijn bijzonder snelle humor en spitsvondige vertellingen, kruipt in de huid van zijn fictieve, zeer tragische Nonkel, genaamd Victor Glorieux — hij is 70 jaar oud, maar voelt zich er hooguit 69

Quintessence Bigband

zo 30 apr 2017 - 14.00 uur

Het woord 'Quintessence' staat voor het hart van de zaak, het wezenlijke van een zaak of gebeurtenis, de kern, het niet-materiële. Die kern is natuurlijk de muziek, de verzamelde muzikale gedachten van de muzikanten, de dirigent, en de componist.

An Nelissen UITVERKOCHT

De Gelukmonoloog (The first final farewelltour)

vr 5 mei 2017 - 20.30 uur

An Nelissen stopt ermee! Ze staat reeds meer dan 45 jaar op de planken, waarvan ondertussen 21 jaar met soloshows. Om al die voorstellingen te spelen, legde ze ongeveer 1 miljoen 676 duizend kilometer af. Om het af te leren, maakt ze nog 1 show.
uitverkocht

Malibran kwartet - Clair Obscur

cavaconcert

zo 7 mei 2017 - 11.00 uur

Het Malibran Quartet is door zijn ontstaan in de opera een meesterlijke schilder van kleuren en verhalen. In dit programma brengen ze een prachtig clair-obscur met muziek die drie eeuwen overspant (1796-1977) en alle kleur- en lichtschakeringen van het rijke kwartetgenre ontplooit.

Javier Guzman

Ga-Bie-Jer

vr 12 mei 2017 - 20.30 uur

In de voorstelling Ga-Bie-Jer stelt Javier zich opnieuw voor. Hij laat zien dat hij eigenlijk beleefd en goed gemanierd is. Dat hij echt wel zijn woede kan beheersen. Dat in een tijd van spanningen, angst en een hoop geschreeuw, hij juist de koelte weet te bewaren...

Team Luchtbal

The Aliens (try-out)

wo 17 mei 2017 - 20.30 uur

Het geëngageerde en diep geestige toneelstuk ‘The Aliens” legt het hedendaagse Amerika onder de microscoop en stelt de vraag wat er gebeurde met een generatie die nooit opgroeide

Le Trio Perdu

do 18 mei 2017 - 20.30 uur

Le Trio Perdu is een collectief van drie Belgische topmuzikanten. Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat ze niet bekender zijn, want op basis van hun muzikale klasse zouden ze op alle grote festivals op het hoofdpodium moeten staan
volzet

MartHa!tentatief

A Blackbird on a Branch / Ne Merel op nen Tak

vr 19 mei 2017 - 20.30 uur

Begin 2015 besloten Johan Petit en David Bovée (Think of One en S.W.A.N.) om samen een voorstelling te maken over melancholie en optimisme. Eind 2015 besliste David om te verhuizen. Omdat alles hier te grijs, te triestig is

Kunstroute - Rozenfeest - Dagje Deurne

zo 11 jun 2017

Kunst- en crealiefhebbers kunnen dit weekend naar gewoonte hun hart ophalen in het Rivierenhof. Het Rozenfeest zorgt voor meters bloemen- en plantenplezier terwijl de kraampjes van de Kunstroute uitpuilen van handgemaakte creaties en kunstwerkjes. De ideale kuierzondag.

Lies Colman en Katarina Bassez - Duende

Cavaconcert

zo 25 jun 2017 - 11.00 uur

Violiste Katarina Bassez en pianiste Lies Colman zoeken samen de ‘duende’ op en gaan de confrontatie aan door middel van Spaanse en Latijns-Amerikaanse muziek met vurige, passionele dansritmes, hartverscheurende melodieën met nu eens uitbundige dan weer weemoedige klanken.

Ghost Rockers

vr 7 jul 2017 - 14.00 uur

Alles aan de Ghost Rockers is rock ’n roll: van hun avonturen op de Dam en hun pittige songs tot hun zinderende live optredens! De vijf vrienden laten hun hart de maat slaan en doen hun gitaren gillen. Een feest voor oog en oor, kortom.

Raymond van het Groenewoud - nav het Feest van de Vlaamse gemeenschap

40 jaar Meisjes

vr 7 jul 2017 - 20.30 uur

Da’s al 40 jaar dat hij zegt dat híj het gezegd heeft, Van het Groenewoud, dat ze ’t allermooist zijn op aard: MEISJES! Het luide loflied dat niemand evenaart, en iedereen kent. 40 jaar: da’s een feestje waard

Midnight Blue Birds and their Sentimental Gentlemen

vr 14 jul 2017 - 14.00 uur

Midnight Blue Birds and their Sentimental Gentlemen is een close harmony singing group naar het voorbeeld van de heerlijk nostalgische meidenswing uit de oorlogsjaren. Hun programma is bijzonder gevarieerd. Ze brengen zowel dansbare swing, hartbrekende ballads, als zelfgearrangeerde jazzhits.

Les Truttes

The empire strikes black

vr 14 jul 2017 - 20.30 uur

Les Truttes zijn niet 'just another coverband' ... Ze zijn ‘The Original Coverband’! Quote Bono: 'Even Better Than The Real Thing’! En nog steeds blijven zij de grens verleggen en de lat hoger leggen! Harder, Better, Faster, Stronger! In 2017 zullen ze zichzelf alweer heruitvinden.

Discobaar A Moeder

Karikatura (VS)

vr 21 jul 2017 - 20.30 uur

Discobaar A Moeder speelt een thuismatch in hun eigen achtertuin! Weer of geen weer wij hopen wederom op een legendarische sfeer. Net als twee jaar geleden draaien de Ras en de Schele alles wat dansbaar is: van de meest linke polonaise tot de strafste oldies en alles wat daar (niet) tussen past.

Nijghse vrouwen

Astrid Nijgh, Amaryllis Temmerman, Sabien Tiels en Riet Muylaert

vr 28 jul 2017 - 14.00 uur

Lennaert Nijgh schreef een schat aan liedjes, vooral bekend in uitvoeringen van Boudewijn De Groot, Astrid Nijgh, Jasperina de Jong, Ramses Shaffy, Liesbeth List, Ellie Nieman en Rob de Nijs. Hij laat een uniek en indrukwekkend repertoire achter

Paul Michiels & de Quintessence BigBand

vr 28 jul 2017 - 20.30 uur

Levende legende Paul Michiels zorgt samen met de jonge getalenteerde Quintessence BigBand voor een spetterende zomeravond vol swingende interpretaties van oude én nieuwe hits

Merdan Taplak Orkestar - 10 Years Merdan Taplak

Bitches Brew

vr 4 aug 2017 - 20.30 uur

Reboot, full speed ahead. De Antwerpse deejay en producer Merdan Taplak viert zijn tienjarig bestaan met de comeback van zijn populaire beatbrassband MERDAN TAPLAK ORKESTAR.

De Bonanzas

a tribute to the sixties

vr 11 aug 2017 - 14.00 uur

Verwacht u aan popklassiekers uit de jaren 60 zoals ze vandaag moeten klinken; soms ingetogen en intiem, soms uitbundig en enthousiast maar steeds met volle overgave en met respect voor het origineel. Stilstaan wordt quasi onmogelijk. Rock ‘n roll, swings, ballads, … alles passeert de revue!

WINTERLAND ‘76: een eigentijdse hommage aan The Last Waltz en de muziek van The Band

Speciale gasten Guido Belcanto, Roland, Eriksson Delcroix, Boogie Boy, Jean Blaute…

vr 11 aug 2017 - 20.30 uur

Winterland '76 presenteert een exclusieve ‘extra large’ show in OLT Rivierenhof, met een stel gasten om U tegen te zeggen! Guido Belcanto, Roland, Eriksson Delcroix, Boogie Boy, Jean Blaute, Bony King, Pascal Deweze, Neeka, Iwein Segers, Koen Kohlbacher, Annelies Van Dinter…

Casco Phil

Dancing on the Sun

vr 18 aug 2017 - 14.00 uur

Met dit concert ‘Dancing on the Sun’ maakt Casco Phil een sprankelende reis doorheen Europa. Het thema dansen staat centraal. Een muzikale ode aan het optimisme, de gelukzaligheid en de roes van de dans. Kurt van Eeghem gidst het publiek tussen de waaier van mooie, toegankelijke muziek.

The Magical Flying Thunderbirds

vr 25 aug 2017 - 20.30 uur

De reünietournee van The Magical Flying Thunderbirds is eenmalig: na oktober 2017 valt het doek opnieuw, en deze keer definitief. Reden te meer om er bij te zijn.