NAMIDDAG

Quintessence Bigband

zo 30 apr 2017 - 14.00 uur

Het woord 'Quintessence' staat voor het hart van de zaak, het wezenlijke van een zaak of gebeurtenis, de kern, het niet-materiële. Die kern is natuurlijk de muziek, de verzamelde muzikale gedachten van de muzikanten, de dirigent, en de componist.

Malibran kwartet - Clair Obscur

cavaconcert

zo 7 mei 2017 - 11.00 uur

Het Malibran Quartet is door zijn ontstaan in de opera een meesterlijke schilder van kleuren en verhalen. In dit programma brengen ze een prachtig clair-obscur met muziek die drie eeuwen overspant (1796-1977) en alle kleur- en lichtschakeringen van het rijke kwartetgenre ontplooit.

Midnight Blue Birds and their Sentimental Gentlemen

vr 14 jul 2017 - 14.00 uur

Midnight Blue Birds and their Sentimental Gentlemen is een close harmony singing group naar het voorbeeld van de heerlijk nostalgische meidenswing uit de oorlogsjaren. Hun programma is bijzonder gevarieerd. Ze brengen zowel dansbare swing, hartbrekende ballads, als zelfgearrangeerde jazzhits.

Nijghse vrouwen

Astrid Nijgh, Amaryllis Temmerman, Sabien Tiels en Riet Muylaert

vr 28 jul 2017 - 14.00 uur

Lennaert Nijgh schreef een schat aan liedjes, vooral bekend in uitvoeringen van Boudewijn De Groot, Astrid Nijgh, Jasperina de Jong, Ramses Shaffy, Liesbeth List, Ellie Nieman en Rob de Nijs. Hij laat een uniek en indrukwekkend repertoire achter

Liliane Saint Pierre en Marijn Devalck

Compagnons de la Chanson

vr 4 aug 2017 - 14.00 uur

Liliane Saint Pierre en de Franse taal is altijd een goed huwelijk geweest. Als ‘comapgnon de route’ kiest Liliane voor niemand minder dan Marijn Devalck. Laat je een middag onderdompelen in het beste van het Franse chanson.

De Bonanzas

a tribute to the sixties

vr 11 aug 2017 - 14.00 uur

Verwacht u aan popklassiekers uit de jaren 60 zoals ze vandaag moeten klinken; soms ingetogen en intiem, soms uitbundig en enthousiast maar steeds met volle overgave en met respect voor het origineel. Stilstaan wordt quasi onmogelijk. Rock ‘n roll, swings, ballads, … alles passeert de revue!

Casco Phil

Dancing on the Sun

vr 18 aug 2017 - 14.00 uur

Met dit concert ‘Dancing on the Sun’ maakt Casco Phil een sprankelende reis doorheen Europa. Het thema dansen staat centraal. Een muzikale ode aan het optimisme, de gelukzaligheid en de roes van de dans. Kurt van Eeghem gidst het publiek tussen de waaier van mooie, toegankelijke muziek.