CINEMA RIX

Cinema Rix

Finding Dory

familiefilm

wo 3 mei 2017 - 14.15 uur

In deze film van DisneyPixar dartelt ieders favoriete vergeetachtige visje vrolijk rond samen met oude bekenden Nemo en Marlin. Plots beseft Dory dat ook zij een familie heeft die misschien wel naar haar op zoek is. Het trio vertrekt halsoverkop op een spannende reis vol avontuur.

Belgica

Felix Van Groeningen

wo 3 mei 2017 - 20.15 uur

Jo en Frank zijn twee broers die totaal verschillend zijn. Wanneer Frank het café van Jo bezoekt, besluiten ze om samen het café verder te zetten. Jo kan Franks hulp goed gebruiken en Frank houdt van het nachtleven. Samen bouwen ze café Belgica uit tot het centrum van het uitgangsleven in Gent.

Siv gaat logeren (6+)

ontbijtfilm

zo 7 mei 2017 - 09.30 uur

De zevenjarige Siv gaat voor de eerste keer uit logeren bij haar nieuwe vriendinnetje Cerisia. Alles is vreemd in het begin: het eten, de dieren. Gedurende de nacht wordt de vreemde flat echter een magische wereld vol geheimen. Twee praatgrage dassen verschijnen en helpen Siv bij haar avonturen.

Julieta

Pedro Almodóvar

wo 10 mei 2017

Julieta woont samen met haar achttienjarige dochter Antía in Madrid. Julieta heeft onlangs haar man verloren en probeert het verlies te verwerken. De verdrietige periode waar moeder en dochter doorheen gaan zet hun relatie op scherp en drijft hen langzaam uit elkaar.

Elle

Paul Verhoeven

wo 17 mei 2017

Elle vertelt het verhaal van de meedogenloze zakenvrouw Michèle. Ze lijkt onverwoestbaar en hanteert zowel zakelijk als privé dezelfde genadeloze houding. Maar als ze in haar huis wordt aangevallen en verkracht verandert haar leven drastisch.

Café Society

Woody Allen

wo 24 mei 2017

In de jaren ‘30 verlaat de jonge Bobby het warme nest van zijn Joodse moeder in New York om naar Hollywood te trekken, in de hoop er werk te vinden in de filmindustrie. Bobby laat zich helemaal meeslepen in de bruisende sfeer van de zogenaamde 'Café Society', de kunstenaarsscene in Hollywood.

The Nice Guys

Shane Black

wo 31 mei 2017

Los Angeles in de jaren 1970. Een privédetective roept de hulp in van zware jongen Jackson Healy om een zaak van een vermist meisje en een vermoorde pornoster op te lossen. Het brengt een complot aan het licht dat reikt tot in de machtigste kringen en ze geraken er steeds dieper in betrokken.